deleted

deleted

Wat wil er dan niet goed in Time Machine ? Zie je wel de externe harde schijf, als je deze in Finder ziet ?

De TM voorkeuren staan zo ingesteld dat in eerste instantie alle overige externe schijven zijn uitgesloten van een backup. Maar als je naar de TM voorkeuren gaat en klikt op “opties” dan zie je een lijst verschijnen van alle drives waar dus geen kopie van wordt gemaakt. Door de drive in kwestie te verwijderen zal TM de eerstvolgende keer ook die drive meenemen. (Dus zorg ervoor dat er dan genoeg ruimte vrij is op de TM drive.)
Als je niet wil dat alles op de drive waar je foto’s staan wordt mee gebackupt, sleep je simpelweg de mappen op die drive die je niet wilt backuppen naar dit venster.

Ook kun je iPhoto opstarten met de alt toets en dan kun je een andere bibliotheek kiezen. Je werkt dan vanaf de externe drive die na bovenstaande dus gebackupt wordt en op je interne kun je hem dan wissen.

Heb mijn iMac 24" vervangen voor een nieuwe iMac 27" en had aan de oude iMac een externe schijf met iMovie bestanden staan omdat de systeem schijf te vol was, back-up via Time Machine op mijn Synology Nas en werkt prima.
Verleden week via Apple Care ondersteuning gevraagd om mijn externe schijf ook via Time Machine naar mijn NAS Synology te back-uppen, echter de man van de helpdesk gaf aan dat hij mij niet kon helpen omdat mijn iMac al buiten de apple care was maar gaf wat aanwijzingen.
Ik besloot te wachten tot mijn nieuwe Imac binnen was en heb vandaag Apple Care gebeld maar Martin van de helpdesk gaf aan dat niet mogelijk was, ondanks dat zijn collega het wel bevestigde. Misschien zijn er andere back-up programma’s die ik kan gebruiken.
Ik ben toen via google bij one more thing terecht gekomen en in een column van hendrik ijzerbroot van 27 oktober 2013 gelezen dat het wel degelijk kon en conform gedaan en time machine begon meteen de back-up van de externe schijf te starten.
Hierop heb ik weer met Apple Care gebeld (Martin), en vroeg mij welke web-site ik het gelezen had en uiteindelijk heel vaag zei dat hij het wel wist maar dat het niet door Apple ondersteund werd, vond het wel vreemd dat de optie aanwezig is, maar niet vermeld is dat het niet ondersteund word!!!
Is trouwens niet het beleid van Apple om zo vaag te zijn en zal nog met een email reageren.
Mijn vraag is of iemand weet of het wel of niet ondersteund word en hoe ik eventueel bestanden van mijn externe terug kan zetten om mijn systeem schijf.
Alvast bedankt.