dell ipv een imac

Binnenkort gaat er een nieuwe computer bij ons komen. Ik ben zeer hard aan het zagen dat het een imac moet worden ipv de dell die hij via zijn werk met korting kan kopen. Natuurlijk is de dell 500 euro goedkoper dan de imac met dezelfde prestaties, maar toch.... Mijn moeder wil zo weinig mogelijk draden dus is de imac de perfecte keus. Maar mijn vader wil dit niet want ik heb nu voor mij een alu macbook en hij kan er niet mee werken zegt hij.

Ik heb al gezegt dat ik er met bootcamp wel windows wil opzetten maar hij is nog steeds niet overtuigd. Hebben jullie misschien enkele argumenten en/of tips om hem toch te kunnen overtuigen? Windows moet er zeker op want mijn broers hun windows spelletjes willen ze natuurlijk blijven kunnen spelen.

....ik denk dat je moeder beter haar best moet doen :wink: Anders gooi je die vent eruit......geintje...

Denk eens aan al die extra’s wat je mee krijgt met een Imac, Iphoto, Imovie, Idvd, Iweb etc…

Wat altijd goed werkt is het feit dat een Mac veel langer meegaat dan een PC. Je zult van je iMac zeker 3 a 4 jaar plezier hebben, terwijl je bij een PC na een kleine 2 jaar alweer door computerblaadjes gaat bladeren.

Maar waarom laat je niet Apple het woord doen.

zeg maar dat Mac de meest gebruiksvriendelijke computer is die er is

Toevallig bestaat er reeds een paar topics met precies dezelfde vraag, daar staan al aardig wat argumenten die je kunt gebruiken.

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=112705
http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=128669
http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=102868
http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=125205

Succes !

Gewoon die Dell laten kopen.

En dan weigeren hem te helpen als er wat mis is.

En dan met je MacBook er naast gaan zitten en laten zien dat het bij jou wel probleemloos gaat.

- Gebruiksgemak (goed, dat is voor hem misschien even wennen) - Levensduur (nog wel veel langer dan de 4 jaar die hierboven staat) - Virusvrij - Onderhoudsvrij systeem - Wordt compleet met nuttige software geleverd (iPhoto, iMovie, etc) - Is out-of-the-box direct te gebruiken - Energiezuinig - ...

:slight_smile:

Vooral het gebrek aan virussen is een heel goed argument!

Dat maakt allemaal niet uit, want hij kan er gewoonweg niet mee overweg. Mensen die bij voorbaat al geen moeite willen doen met een ander systeem te leren werken, zullen moeilijk te zijn over halen. Misschien moet je je vader gewoon die Dell laten kopen maar dan de afspraak maken dat hij dan zelf alle problemen die Windows met zich mee brengt oplost.

Want ik lees dat je zelf een MacBook hebt. Dat is toch prima?

[quote:b4af863ef8="Cloudsurfer"]Dat maakt allemaal niet uit, want hij kan er gewoonweg niet mee overweg. Mensen die bij voorbaat al geen moeite willen doen met een ander systeem te leren werken, zullen moeilijk te zijn over halen. Misschien moet je je vader gewoon die Dell laten kopen maar dan de afspraak maken dat hij dan zelf alle problemen die Windows met zich mee brengt oplost.

Want ik lees dat je zelf een MacBook hebt. Dat is toch prima?[/quote:b4af863ef8]

Ja maar ik zou toch liever de imac zien dan een vieze dell hoor.

en eigenlijk het enige probleem is dat de dell met dezelfde specificaties als de imac zeker al 500 euro duurder is. en ook omdat hij via zijn werk nog korting kan krijgen.

laat je moeder even werken op je macbook. werkt bij mij ook. me moeder snapte het een beetje, terwijl ze met windows alleen een mail kan sturen en internetten. op mijn iMac ging ze ook iPhoto gebruiken. daarbij was ze ook gecharmeerd door Leopard :wink:

en als je moeder overstag is, hopelijk je vader ook (als je vader luistert naar je moeder)

[quote:691242cf09="Bert_9999"]en eigenlijk het enige probleem is dat de dell met dezelfde specificaties als de imac zeker al 500 euro duurder is. en ook omdat hij via zijn werk nog korting kan krijgen.[/quote:691242cf09] je spreekt jezelf nu tegen, in je 1e post zeg je dat de Dell €500 goedkoper is

misschien heeft die deze post gelezen [quote:1ca98767f2="unSOUND"][quote:1ca98767f2="arnout"]Want dat Apple computers veel duurder zijn als een soortgelijke PC met zelfde specificaties is helaas een feit, dit valt niet meer te ontkennen.[/quote:1ca98767f2] Nou, dat valt wel degelijk te ontkennen, het is zelfs te ontkrachten. "Vergelijkbare specs" zijn vaak bij lange na niet zo vergelijkbaar als men denkt. Vaak pakt men bij die vergelijking een goedkopere CPU die weliswaar dezelfde kloksnelheid heeft, maar toch niet hetzelfde is. Zelfde geldt voor het moederbord, het Ram, en ga zo maar door. Pak je ECHT dezelfde onderdelen, valt het verschil ineens vaak erg mee. Kijk voor de grap eens naar deze imitatie Mac Pro:

http://www.antisound.nl/Plaatjes/PC_vs_MAC.jpg

[/quote:1ca98767f2]

als je pa niet op je macbook kan werken (hij heeft het geprobeerd)

Dan is een Dell met windows wellicht een betere voor hem?

Lijkt me klaar als een klontje?

Ik begrijp hieruit, dat je vader degene is die het moet betalen haha

Misschien helpt dit nog: [url=http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2336238,00.asp][b:d3da15d155]PC Magazine:[/b:d3da15d155] The Best Products of 2008.[/url] [quote:d3da15d155]In a year when the economy isn't going to win "the best of" anything, it's more important than ever to know where to spend your dough. Our team of analysts puts products through rigorous tests to discover the winners and dismiss the duds, all rounded up in the following pages. To get the real nitty-gritty on features, flaws, and performance, follow the links to in-depth reviews at http://pcmag.com/

THE BEST DESKTOPS Work Hard, Play Hard

Apple iMac (24-inch Penryn)
[/quote:d3da15d155]

Hoe kan iemand "niet kunnen werken" met een Mac?? Klinkt meer als "Wat de boer niet kent..." ;-) Overigens bedoel ik dat natuurlijk als grap, maar serieus: vaak merk ik aan uitspraken door Windows gebruikers dat zij niets anders willen, juist omdat het "andere" onbekend en daarmee niet interessant is, ondanks alle problemen die Windows hen voorschotelt.

De iMac is zeker een goede keus als het komt op een betrouwbare stabiele machine met zo min mogelijk kabelwerk (voor die reden heb ik opnieuw een iMac gekocht ipv een Pro).

Hopelijk wordt het vooralsnog die iMac :finderoud:

Heb allemaal argumenten getypt en ze geprint. En ga hem vanavond laten werken op mijn mac.

Gewoon je vader meenemen naar een Apple dealer en 'm daar 's lekker met een iMac laten werken. Er staat meestal ook een iMac met Windows.