desktop manager

Waarom zit de desktop manager niet standaard in het OS?

[img:91c2287e02]http://www.xs4all.nl/~tomke/Tomkes_album/4_desktops.jpg[/img:91c2287e02]

Omdat het er niet standaard inzit? :P

Maar even serieus. Waar voor wel. Veel mensen vinden het ook zwaar irritant en zeker voor mensen die nieuw zijn met de computer en met de Mac is het nogal verwarrend.

Maar van mij mag het wel. Ik gebruik het ook al weer een tijdje icm Butler. Werkt heerlijk, alles via het toetsenboord. Lekker snel. :smiley:

Ik zag op een screen dump van Longhorn dat ze er ook één in hebben zitten.

Is je vraag daarmee beantwoord? ;)

Humor!!

Het is best handig het gebruik van meerdere desktops.
Misschien zijn er mensen die er wel 10 gebruiken.
Die mogen dan hier vertellen waarom en hoe gemakkelijk dat is.

Ik heb het ook steeds raar gevonden dat meerdere desktops niet mogelijk zijn bij het nieuwste Mac OS X systeem. Elke linux distro heeft dat en linux is een variant van unix net zoals Mac OS X, toch?

En ingewikkeld en verwarrend is dat niet, de meeste mensen weten zeer snel de meerdere desktops te apprecieren.
Zelf gebruik in CodeTek VirtualDesktop Pro te vinden op deze link http://www.codetek.com/ctvd/

Bij de bevraging wat er in het nieuwste Mac OS X had ik trouwens aangedrongen op de meerdere desktops. Als je genoeg geheugen hebt, werkt dat helemaal niet traag.

Dus heb ik bij versiontracker desktop manager gedownload. En dat werkt leuk.

Waarvoor heb je 4 desktops nodig?

Als je meer dan 1 desktop nodig hebt, dan moet je een cursus nemen "hoe orden ik mijn files?"

Jij bewaart zeker ook al je mailtjes in een inbox van 500 MB voor het geval dat je een bepaalde attachment nog nodig hebt?

Ik zie eigenlijk ook niet het voordeel van meerdere desktops. Willen de voorstanders hier ook eens een verklaring geven, en de positieve kanten belichten van meerdere desktops? 8)

[quote:23d104a7d8="bruno"]Waarvoor heb je 4 desktops nodig?[/quote:23d104a7d8] Ja zeg eens, heb je het al eens geprobeert. Ik denk dat het zichzelf uitwijst.

Waarom heb je geen 4 desktops nodig, er zijn wel mensen die met twee schermen werken?

Maar goed, als je bezig bent in Word een tekst na te lezen die in InDesign geplaatst moet worden (desktop 1), terwijl je met Je Finder steeds een overzicht kan houden over alle afbeeldingen en teksten (desktop 2) die je moet gebruiken, in een volgende desktop (desktop 3) Photoshop open kan blijven staan want je bent daarin bezig een aantal aanpassingen te doen. Ik spreek nog niet van het feit dat je een desktop (desktop 4) voor de Mail open kan blijven (want je verwacht natuurlijk nog een aantal documenten) en op een volgende desktop (desktop 5) staat Safari open om deze vraag te beantwoorden in dit forum en dan nog eentje (desktop 6) voor je iTunes helemaal open te zetten, als je geregeld van nummertje wil wisselen.

Zoiets misschien? Als je mac dit kan, waarom zou je er geen gebruik van maken?
Doe dat eens met één desktop, als je het allemaal beu bent zet je gewoon je virtual desktop uit, want het is een applicatie.

[quote:982132b494="colpolyp"]Als je meer dan 1 desktop nodig hebt, dan moet je een cursus nemen "hoe orden ik mijn files?"

Jij bewaart zeker ook al je mailtjes in een inbox van 500 MB voor het geval dat je een bepaalde attachment nog nodig hebt?[/quote:982132b494]
Daar begrijp ik niets van.

Niemand is verplicht meerdere desktops te gebruiken, hoor. Virtual Desktop is een gewone applicatie die ik moet opstarten en kan uitzetten als ik ze niet nodig heb. Het is echt niet zo dat ik altijd bij mijn opstart meerdere desktops heb.
Als ik mijn computer opstart heb ik gewoon 1 desktop. Als ik met meerdere programma’s bezig ben, en ik wil die allemaal in hun volle glorie laten werken dan start ik gewoon Virtual Desktop op.

Nou ik bedoel: hoeveel troep kan je op je desktop zetten zodat je meer desktops nodig hebt?

Als je je files netjes ordent op een goede plek in logische mappen op je computer dan hoef je niet alles op je desktop neer te plempen.

De desktop is bedoeld voor tijdelijk opslaan van bestanden, het is geen permanent archief. Effe iets naar je desktop slepen/downloaden en dan vervolgens kijken of je het wil bewaren of weggooien. Als je het wil bewaren zet je het ordelijk in het daarvoor bedoelde mapje.

Sommigen doen dit ook met hun Mail programma. Daar staan dan duizenden mails in, vaak met attachments, omdat die soms nog weer moeten worden gebruikt. Zet de attachments liever op een goede plek op je HD, een mail programma is geen bestanden-archief. Vandaar mijn opmerking.

Oh ik zie dat ook de applicaties die je open hebt staan meeverhuizen met de Desktop. Daar zie ik het nut wel van in.

Maar Exposé is daar ideaal voor, om je openstaande applcaties te ordenen.

Welke is nou de beste? (Codetek, Deskop manager, etc.)

ik denk bijv aan zaken als:

  • geen memory leak
  • snelheid
  • betrouwbaarheid

Ben benieuwd!

Exposé is natuurlijk fantastisch, maar ik heb nog steeds Jaguar :(

Als je Virtual Desktop probeert zal je trouwens zien dat je desktop eigenlijk dezelfde desktop blijft, dus meer troep wegzetten is er niet bij. Ik bedoel je mappen of aliassen en je harde schijven blijven in alle desktops zichtbaar.
(dat is anders bij Linux)

Je opmerking over Mail is terecht, natuurlijk is een zekere ordening nodig, (en discipline) maar niet iedereen werkt op dezelfde manier, toch?

Ik vind het gewoon een handig ‘tooltje’ bij, en zoals ik eerst al zei, het staat ook niet altijd aan.

Ik heb het geprobeerd, maar toch wat bedenkingen.

Voorbeeld:
In desktop 1 open ik Safari en ga vrolijk naar MacOSX.nl
In desktop 2 haal ik mijn mail op en krijg een berichtje dat er een melding is van een reactie op een topic.

Klik ik nu op die link, dan wordt in desktop 2 een Safari venster gestart met de topic. Terwijl ik die dan eigenlijk in desktop 1 verwacht.

Hoe maak je dat filmpje ?

:finderoud:

Ooit van de functie "Cmd-tab" gehoord?

[quote:e542fc9396="macpro"]Ik heb het geprobeerd, maar toch wat bedenkingen.

Voorbeeld:
In desktop 1 open ik Safari en ga vrolijk naar MacOSX.nl
In desktop 2 haal ik mijn mail op en krijg een berichtje dat er een melding is van een reactie op een topic.

Klik ik nu op die link, dan wordt in desktop 2 een Safari venster gestart met de topic. Terwijl ik die dan eigenlijk in desktop 1 verwacht.[/quote:e542fc9396]
Heb je met DesktopManager gewerkt, of met Virtual Desktop. (ik kan alleen maar met Virtual Desktop werken want desktop manager is er alleen voor Panther, en dat heb ik nog steeds niet.