Detacheren.....of toch maar niet.

(Naar aanleiding van het draadje 'wat is een goed salaris' enkele pagina's verderop.)

Ik ben erg benieuwd naar jullie detacheringservaringen op DTP en/of vormgevingsgebied en jullie mening daarover .
Waarom? Omdat de daar vermelde salarissen me erg tegenvielen :cry: en een docent me voorstelde me te laten detacheren (‘zwaar, maar het verdient goed’.)
Aangezien ik er op het forum niets over kan vinden kaart ik het maar eens aan.

ps.Ik ben al op de site van Appoint geweest, hoor :slight_smile: dus JULLIE verhaal graag.

Alvast bedankt.

Bert

Ik ben niet zo thuis in de loondienst-wereld. Maar detacheren is zoiets als werken als uitzendkracht? Je krijgt geen vast contract, maar wordt naar behoefte ingezet?

Mij lijkt het niks. Ik zou dan toch eerder voor de zekerheid van een ‘vaste’ baan kiezen (als je die al kan vinden). Je hebt dan ook eerder de mogelijkheid je zelf ‘in de hoogte’ te werken.

Ik kan je echter zeggen dat de beslissing om voor mezelf te gaan werken (sinds 1992) de beste beslissing van mijn leven is geweest (behalve dan te trouwen met mijn vrouw :D).

Ik geniet hier nog elke dag van. Geen gezeur van melige collega’s (goedesmorgens, ajuu parapluu) en heerlijk aan de eigen computer, het eigen bureau in mijn eigen huis. Mijn eigen koffie, mijn eigen wc en niet te vergeten mijn eigen muziek(!).

Qua inkomen ben ik er niet slechter van geworden, maar vooral de vrijheid is ideaal.

Vrijdagmiddag geen zin meer? Biertje drinken in de tuin. Even lekker chatten met m’n vriend -die ook zelfstandig werkt- als ik een beetje vereenzaam. Kinderen ophalen van school. Vakantie hoelang en wanneer ik dat wil.

Alleen die belastingen hè? Ik heb elk jaar weer pijn in m’n buik van alle papier-romslomp. Gelukkig komt het ook elk jaar weer goed, dus dat nemen we maar voor lief.

Pecies... Heb ik ook gedaan, een jaar of drie terug. Het valt niet altijd mee, maar de vrijheid en eigen baas en je eigen creativiteit zijn een enorme stimulans.

Maar detacheren is dat mijn personeel bij jou gaat werken (bij wijze van). Ik heb daar geen ervaring mee, maar heb wel begrepen dat ‘gedetacheerden’ binnen een bedrijf meestal niet als ‘eigen volk’ worden gezien maar als buitenbeentjes. Hangt er natuurlijk wel van af hoe lang je blijft zitten, maar toch. Ik neem aan dat je binnen die structuur gewoon betaald krijgt volgens een of andere CAO. Niet veel niet weinig.

Hee, KarelWillem, biertje?

Hoi KarelWillem

Ja, wat ik ervan begrepen heb is het inderdaad een soort van specialistisch uitzendwerk (met soms kans op een vaste aanstelling). Je doet er naar het schijnt enorm veel ervaring mee op,( iets wat momenteel nog aan me ontbreekt) maar je moet wel aanpoten.
Maar of het nou echt iets voor me is: hoopte ik een beetje op te kunnen maken uit jullie ervaringen.
En voor jezelf beginnen? Tja, daar heb ik eigenlijk nog niet serieus over nagedacht, het is zo’n grote beslissing lijkt me. (Net als dat je voor het eerst een hypotheek afsluit :? )
Als ik jou ervaring hoor spreekt het me wel aan, maar ik heb vaak genoeg MacClown’s adviezen hierover gelezen om te beseffen dat het allemaal niet zo rooskleurig hoeft te lopen.
Ben je webdesigner of ontwerper of zo?

Groet,

Bert

@Deskman

Oh, dus jij óók zelfstandig, evenals KarelWillem!
Mag ik ook jou vragen wat je dan bent?

Ehmm, bedoel je dat ‘buitenbeentje’ als positief of negatief.
Dat ik er dan ‘egenlijk niet bijhoor’ kan ik begrijpen, maar zouden ze je dan ook bot behandelen?
Of kijken ze juist tegen je op (je komt ze tenslotte ‘redden’, toch? :lol: )

Groet

Bert

Ik heb mijn eigen ontwerp/serviceburo voor nu zo'n 4 jaar en ik kan je zeggen ervaring en kennis wegen zwaar in dit vakgebied. Misschien kun je beter gewoon een baan zoeken, voor een eenvoudig salaris beginnen (mischien iets minder als je hoopt) en investeren in jezelf en je kennis.

Als ik van mezelf uitga heb ik (bij mijn vorige werkgever) al een half jaar tot een jaar nodig gehad om van weinig ervaring (bij de werkgever dáárvoor) op te klimmen naar ‘volledig inzetbaar dtp’er’ Het jaar daarna leer je nog zo ongelooflijk veel bij van de (programma’s, computers, printers, belichters, kleurbeheer, druktechniek ‘de praktijk’)die je gebruikt dat je pas na een paar jaar kan spreken van een volleerd DTP’er (en het gaat nog steeds door natuurlijk)

Als je gedetacheerd wilt worden, werk je als uitzendkracht voor een bureau als Appoint. Als je weinig ervaring hebt, lijkt me dat een moeizame weg eerlijk gezegd, want je wordt dan regelmatig bij een nieuwe werkgever geplaatst lijkt me zo.

Inderdaad, detacheren is het verhuren van personeel van een bedrijf aan een andere. in tegenstelling tot uitzndwerk heeft een gedetacheerde dus over het algemeen een contract bij het verhurende bedrijf.

Als je zelfstandig jezelf detacheert bij een bedrijf ben je zelfstandig (of niet, en dat is dan niet leuk). Als je dus nog geen werkgever hebt die je zou willen detacheren, heet 't anders. Benamingen te over. In de bouw of agrarische sector heet je dan zzp’er (van zelfstandige zonder personeel), als auteur/journalist of in de creatieve sector heet je veelal freelancer. Als je op dit soort kreten zoekt kan je veel voorlichting vinden.

Wat dan erg belangrijk is, is dat je aan de eisen voldoent die UWV en belastingdienst stellen aan zelfstandigheid. Als je achteraf (na afloop van een jaar of een langdurig contract) niet aan die eisen blijkt te hebben voldaan, komt de belastingdienst/UWV sociale premies incasseren van het bedrijf dat je ingehuurd heeft. Alles staat netjes op de site van de belastingdienst.

Ik ben zelf als zelfstandig adviseur werkzaam in het watermanegement, hoewel ik nu ook een klusje heb als interim manager. Allemaal namen voor wat in essentie hetzelfde is: je verhuurt jezelf voor eigen rekening en risico.

Als je een dag geen werk hebt, heb je ook een dag geen inkomen, je moet voor je eigen pensioen zorgen, je moet hopen niet arbeidsongeschikt te worden, je hebt weinig collega’s en je moet zelf je opdrachtgevers vinden. Maar je krijgt wel veel vrijheid terug. Als je bedrijfje goed loopt kan je nog je opdrachten kiezen ook. Startvereiste is behalve een enthousiaste, optimistische instelling ook een netwerk waar je denkt je werk uit te kunnen halen, tenminste in mijn business. Ken je niemand wordt het wel lastig. Een pot met geld om een (bijv de eerste) periode met minder werk door te komen is ook wel erg handig.

[quote:5d38516b8b="Deskman"]Pecies... Heb ik ook gedaan, een jaar of drie terug. Het valt niet altijd mee, maar de vrijheid en eigen baas en je eigen creativiteit zijn een enorme stimulans.

Maar detacheren is dat mijn personeel bij jou gaat werken (bij wijze van). Ik heb daar geen ervaring mee, maar heb wel begrepen dat ‘gedetacheerden’ binnen een bedrijf meestal niet als ‘eigen volk’ worden gezien maar als buitenbeentjes. Hangt er natuurlijk wel van af hoe lang je blijft zitten, maar toch. Ik neem aan dat je binnen die structuur gewoon betaald krijgt volgens een of andere CAO. Niet veel niet weinig.

Hee, KarelWillem, biertje?[/quote:5d38516b8b]

Het is maar hoe je je er zelf mee omgaat. je zou het kunnen zien als een appel(beetje in stijl natuurlijk) waarbij de schil gezien wordt als het stukje human captital dat het snelste vervangen kan worden-> externenwaaronder o.a uitzk en detakr. daarna de “het vruchtvlees” de mensen met tijdelijke contracten een daarna het klokkenhuis de meensen met een onbepaalde tijds contract
Zeker in een dynamische markt kunnen bedrijven niet eindeloos contracten voor onbepaalde tijd geven, hier gat een organisatie kapot aan.

Bij veel starter waar nog niet bekend is waar ze over een jaar zullen staan is het perfect om een zeer dikke schil te hebben met eeen aantal detakrachten waar ze met de intermediair een contract hebben(dus alle partijen een stukje zekerheid) en voor de hele flexibelen de uitzendkracht

Het is vandaag de dag niet altijd meer zo dat de laatste binnen de eerste er uitgaat, er wordt de laatste tijd zeer sterk gekeken naar de capiciteiten van medewerkers bij reorganisatie en daarbij kan het dus voorkomen dat bijvoorbeeld dat een Starter zal blijven en iemand die 10 jaar in dienst is zal worden ontslagen(dit is aan een groot aantal regelingen verbonden, o.a. het principe van onmisbaarheid)

Ik ben zelf actief als intermediair binnen de zorg en welzijn en je meer dat je naarmate de specialisatie groter wordt steeds minder “de uitzenkracht” bent. Ik heb mensen in het ziekenhuis werken die daar al langer via mij werken dan dat het ziekenhuis zijn nieuwe naam heeft(Erasmus mc)
En het is een goede opstap voor een vaste baan de meeste werkgevers zullen zeker tijdelijke contracten geven(3 contracten in 3 jaar) waarom dan net werken bij een gespecialiseerd bureau bieden het zelfde

en BTW de meeste bureaus zeker specialisten zullen ervoorkiezen om de CAO voor de grafische branche te gebruiken.
Zo niet dan zijn ze zelfs nu vanuit de CAO voor Uitzendkrachten verplicht om dit doen als je meer dan 0,5 jaar bij een opdrachtgever werkt
En trouwens in vele gevalen is het zelfs onvoordelig voorr bedrijven om voor de CAO voor uitzendbureaus tee kiezen zoals bij in de zorg: toeslagen zijn namelijk in de zorg CAO’s veel lager dan in de Uitzend CAO.

TIP: ga gewoon eens met een specialistisch bureau praten, vroeger hadden wij dit ook Start Grafimedia maar er werd zoveel gereorganiseerd dat er wij door de DTP-ers het bos niet meer zagen.

Succes

[quote:cd17c1ff75="BertSmith"]@Deskman

Oh, dus jij óók zelfstandig, evenals KarelWillem!
Mag ik ook jou vragen wat je dan bent? [/quote:cd17c1ff75]
Ehm, grafisch ontwerp / webdesign. Ik ben redelijk breed inzetbaar, vanuit een niet al te rechtlijnig verleden…

[quote:cd17c1ff75=“BertSmith”]Ehmm, bedoel je dat ‘buitenbeentje’ als positief of negatief.
Dat ik er dan ‘eigenlijk niet bijhoor’ kan ik begrijpen, maar zouden ze je dan ook bot behandelen?
Of kijken ze juist tegen je op (je komt ze tenslotte ‘redden’, toch? :lol: )
[/quote:cd17c1ff75]
Ik zei al dat mijn kennis hierin beperkt was. Maar ik hoor ook wel eens wat. Bij mijn laatste werkgever was mijn opvolger een gedetacheerde geweest bij een aantal bedrijven. Daar bleek je in ieder geval lager op de ladder te staan dan de vaste mensen.
Verder heb ik ooit dienst geweigerd en geprobeerd bij de NS een baantje te kriijgen voor vervangende dienst. Dat is in feite ook een soort detachering, nietwaar. En ook daar was het heel duidelijk: fijn dat je komt werken, maar we investeren geen cent in je.

Overigens neem ik aan dat je met 39 jaar al iets in je mars hebt. Ik zal iemand die 22 is niet direct het advies geven voor zichzelf te beginnen. Dat kan wel , maar zal toch niet de meest aangewezen route zijn. Ervaring is een eerste levensbehoefte…

@Sambo Wat ik vanuit de dtp-praktijk gehoord heb is dat je met een vaste dtp-betrekking veel kans loopt op één gebied te verzanden : "hij photoshopt leuk, dus hoeft ie voortaan alleen maar afbeeldingen vrijstaand te maken" bijv. Mij lijkt het dan ook beter voor je dtp-ontwikkeling véél van werkplek te veranderen, of zie ik dat verkeerd. Natuurlijk niet te lang, maar nét lang genoeg om routine te krijgen. Het gaat me uiteindelijk om later vormgever te worden. (al dan niet zelfstandig) Ik denk eerlijk gezegd niet jáááren nodig te hebben om een dtp-routinier te worden: heb al gemerkt dat ik dtp-zaken heel snel oppik, misschien door mijn 15-jaar ervaring als micromonteur/plaatkopiïst/CadCam-operator, misschien omdat de Imac zo'n fijn beessie is :lol: En inderdaad besef ik maar al te goed dat je in deze branche niet uitgeleerd raakt, maar dat vindt ik eerlijk gezegd niet erg.

@Waterman
Tjonge, dat bedoel ik nou :oops: wat een papierwerk.
Maar in grote lijnen begrijp ik eruit dat je je terdege moet voorbereiden vooraleer zelfstandig te gaan:
Wetgeving kennen, netwerk aanleggen, sociale verzekeringen regelen etc. maar met als grote voordeel de vrijheid?

@JohnnyWalker
Een verhelderende uitleg over de organisatiestructuur, bedankt!
Dat ‘first in/last out’ niet meer geldt wist ik niet. Zal het onthouden wanneer de maatregelen/ontslagen bekend worden van de aangekondigde reorganisatie (de derde in 2 jaar)
Ja, liefst blijf ik onder de grafische cao werken vanwege mijn reeds opgebouwde rechten (inmiddels al over zo’n 20 jaar)
Tip: Waarschijnlijk zal een intakegesprek met appoint volgen: heb me alvast ingeschreven (ben namelijk onzeker over het voortbestaan van mijn huidige (nu nog goed betaalde)baantje :cry:

Groet,

Bert

[quote:ecf6931c77="BertSmith"]@Waterman Tjonge, dat bedoel ik nou :oops: wat een papierwerk. Maar in grote lijnen begrijp ik eruit dat je je terdege moet voorbereiden vooraleer zelfstandig te gaan: Wetgeving kennen, netwerk aanleggen, sociale verzekeringen regelen etc. maar met als grote voordeel de vrijheid? [/quote:ecf6931c77]

… en de volledige eigen verantwoordelijkheid, en het gevoel dat als het goed gaat jíj dat bereikt hebt, en de goede verdienste (als het goed loopt).
Dat papierwerk moet je niet te zwaar inzien. Je moet je info verzamelen, zodat je goed weet waar je aan begint, maar mij kost het iig helemaal niet zoveel tijd. Als je in de gaten houdt dat je genoeg verschillende opdrachtgevers hebt om als zelfstandig aangemerkt te worden en je doet ieder kwartaal aangifte van de BTW, dan heb je het moeilijkste wel gehad. Voor de jaarlijkse aangifte is een accountant/administrateur wel handig en m.i. best te betalen.
En dat netwerken, da’s maar een letter verwijderd van niet werken, da’s toch helemaal zo erg niet? Als je het niet gewoon leuk vindt om achter je eigen werk aan te zitten moet je er natuurlijk niet aan beginnen.
Ik vermaak me in ieder geval kostelijk! Overigens moet je misschien ook maar eens kijken op dit draadje, over mensen die het leuk vinden om tot diep in de nacht te werken. Veel zelfstandigen bij…

PS. bij de overheid is het nog wel last in/first out, en in sommige CAO’s ook. Zelf ben ik ook meer voorstander van best in/ worst out.

@Deskman Ai, duidelijk niet leuk dus, buitenbeentje zijn.

Mijn ervaring zit vooral in het druktechnische deel, je weet wel, overvul, sluiten, pas-& snijtekens, uitsparen, opgebouwd of pms enz maar ook sinds drie jaar het bedenken en uitwerken van vouwkarton-verpakkingen middels cadcam.(4 of 6-punts, langsnaad, autolock, insteekkleppen, sleeve, conisch genest, enz enz)
Ervaring genoeg dus…alleen in het verkeerde vak!!! :cry: :cry: :cry:
…en dáár wil ik nu aan gaan werken.
Ik heb echter alle vertrouwen in dat ook dát me zal lukken: van de 12 man uit m’n dtp-klas zakten er 5. Mijn eindcijfer was een 8 ( 9,5 voor mijn portfolio) dus om het maar zacht uit te drukken ‘ligt me dat maccen wel’ 8)

Groet,
Bert

[quote:59bf2c1895="BertSmith"] Ik heb echter alle vertrouwen in dat ook dát me zal lukken: van de 12 man uit m'n dtp-klas zakten er 5. Mijn eindcijfer was een 8 ( 9,5 voor mijn portfolio) dus om het maar zacht uit te drukken 'ligt me dat maccen wel' 8) [/quote:59bf2c1895]

Gefeliciteerd! De opmerking is al eens gemaakt: dat en een jaar werkervaring voordat je echt zelfstandig je klussen kan doen. Dat jaar kom ik ook in andere vakgebieden tegen, ook bij mensen die wel werkervaring hebben, maar in een ander vakgebied. Als ik zelf opzoek zou zijn naar een werknemer (en dat ben ik) zou ik niet onder de 2 jaar willen, liever nog 4, anders heb ik er teveel werk aan.
Eerst een jaartje bij een baas of via dat Appoint (ken ik verder niet) lijkt me helemaal geen overbodige luxe. Via zo’n club als Appoint kan je ook een netwerk opbouwen, je komt nog eens ergens…

@Waterman :lol: wat een leuk draadje! en zo herkenbaar: Tijdens mijn opleiding zat ik ook vaak tot diep in de nacht te maccen, zeker toen ik aan mijn portfolio werkte en dat vond ik nog leuk ook! (Mijn echtgenote minder, want die werd steevast wakker als ik zo laat tussen de lakens kroop) Dit kwam ook omdat ik niet op m'n werkplek kan oefenen en alles qua opleiding op eigen kosten en in eigen tijd moet volgen.

Je weet het wel te brengen, waterman.
Zelfstandig…zucht…wie weet.

Groet,
Bert

edit; okee, ik zal rekening houden met werkervaring op te bouwen.
Bedankt voor je feedback, Waterman. Erg nuttig :wink:

De ondertitel van mijn bedrijf luidt: 'grafisch ontwerp en dtp'. En dat dekt de lading wel zo'n beetje.

Tijd voor bier.

En dan even eten en naar het concert van Lenny Kravitz in de Arena. :stuck_out_tongue:

[helemaal off-topic] Net terug van Lenny Kravitz.

Wow!

Let love rule the World. 8)
[/helemaal off-topic]

Lang optreden, zeg! :lol: :wink: Geintje, KarelWillem! Vindt dat nummer 'Where are we running' wel héél erg lekker, ja. (Oeps, ook al off-topic)