Die Homepod... ik hoor er niets meer over

Komt dat ding zo zoetjes aan nou eens een keer naar Nederland?

Nee.

 

:slight_smile:

 

Tegen de tijd dat ik mijn huis volledig bedien met Google Home (voor waarschijnlijk een fractie van de prijs van die Homepod + accessoires) zullen de eerste geruchten wel de ronde gaan doen dat het ding ‘misschien naar Nederland’ komt.

 

B.t.w. bedien ik eigenlijk nu mijn hele huis al via Google Home. . :wink:

Ik was dat ding gewoon vergeten… Maar mocht je hem willen kopen, hij is bij verschillende webshops te krijgen (zie Tweakers Pricewatch).

 

Nederlandse bediening volgt dan een keer via een update.

Ja, in het land van ooit.

Ik had er in juli 2 gekocht bij Gravis Online Shop in Duitsland. Dat ging vlot (paar dagen) met slechts€15 verzendingskosten. Ook de integratie in de home app verliep zonder problemen. Geluid is op hifi niveau, ca. de Sonos 5. Minpunt: nog geen Nederlands voor siri. Ik weet niet hoe de spullen van Google, Amazon e.a. klinken en hoor het graag. De Sonos 1 en 3 vind ik maar niks, maar meningen verschillen. En btway de spraakcommando’s mis ik niet, maar zoals gezegd tegen siri moet je voorlopig Engels praten of je beste Duitse of Frans bovenhalen…

 

Misschien in het huis van de toekomst.

gipsman op 9 november 2018 om 18:02 ... Ik weet niet hoe de spullen van Google, Amazon e.a. klinken...
Die ga je niet kopen voor het hoge HiFi-niveau.

Maar dat doe je een HomePod ook niet hoop ik.

Ik luister mijn muziek zeker niet via een ‘mono’-speakertje, hoe goed die dan ook zou mogen klinken.

ze schijnen het in stereo heel behoorlijk te doen.

Toch wel KW, want ik wist van te voren dat ze hifi niveau ‘benaderen’ maar niet evenaren. Maar is de vergelijking? Ik heb hier ook Bowers&Wilkins dm2a, daar kunnen die homepods niet aan tippen. Maar ook B&W dm12, dm4, dm5, allemaal oud maar gerenommeerde hifi en die zijn niet veel beter. Ik vergelijk natuurlijk niet met speakers van €800-etc., dat is een ander verhaal. Daarbij komt het gebruiksgemak en streaming als je dat hebt.

 

En inderdaad, stereo is subliem. Ik koop speakers altijd tweedehands, want ga er van uit dat die technologie in de laatste 10-20 jaar ‘volwassen’ is geworden, maw een 1975 speaker kan even goed zijn als een 2015 speaker, maar 75% goedkoper. De homepods (en andere) zijn helemaal nieuwe ontwerpen ivm. miniaturisering, personalisering, gebruiksgemak etc. Bijlange niet perfect, maar interessante ontwikkeling.

KarelGoogleWillem op 9 november 2018 om 17:06 B.t.w. bedien ik eigenlijk nu mijn hele huis al via Google Home.
Heeft dat iets met de vraag te maken?

Ja.

Nee. Ga gewoon elders, op een relevante plek, met andere liefhebbers in gesprek over je Google spullen.

Het is voor jou wat lastig te bevatten dat alle ‘Apple’ spullen hier gewoon lekker samenwerken met mooie Google services en hardware.

 

Beter zelfs dan met de zaken die Apple aanbiedt, maar die we in Nederland nog steeds niet mogen en kunnen gebruiken.

 

Dus er hoeft niemand ‘elders’ in gesprek. Want ook Apple gebruikers zullen spullen van Google thuis hebben staan, of van Amazon wat dat aangaat. Want die lopen op dat gebied toch nog wel een beetje voor op Apple in Nederland.

 

 

Ziegler op 9 november 2018 om 18:58 ze schijnen het in stereo heel behoorlijk te doen.
Zeker, dat klinkt best leuk.

Maar voor dat geld kan je absoluut veel beter krijgen.

Het is voor jou wat lastig te bevatten dat je gewoon aan het trollen bent in een draadje als dit.

 

Ik ben zelf ook wel benieuwd naar de ontwikkeling van de HomePod, en dan daarmee in dit draadje, en dan hoef ik jouw gezeik over Apple en opschepperij over Google niet te lezen, want niet relevant. En dat is zo ongeveer het niveau van jou in jouw bijdragen hier buiten het forum. Ban jezelf.

De relevantie is het vergelijk met concurrerende systemen.

 

Apple heeft met de HomePod een bijzonder audiosysteem dat het merendeel van de vergelijkbare systemen in de schaduw zet.

 

Maar niet allemaal:

https://tweakers.net/video/16909/apple-homepod-vs-google-home-max-strijd-der-slimme-speakers.html

 

en

 

https://youtu.be/YXaSEFFDXHM

 

Het stem-bestuurde smart-home-gedeelte is bij Apple echter nog steeds niet optimaal.

De vraag van TS is niet hoe de HomePod presteert in vergelijking met Google producten. Dat maak jij ervan omdat je elk draadje waar jij in zit, die richting in wilt duwen. Je bent een troll geworden, KW.

Ik denk niet meteen dat KW een troll is. Wèl dat hij wil aangeven dat google meer mogelijk maakt voor minder geld. Wat hij niet zegt is dat google de prijs kan drukken door data te graaien bij gebruikers, idem dito amazon. Of de homepod prijs OK is moet je natuurlijk zelf uitzoeken, maar ik denk dat het een redelijk juiste prijs gezien de kwaliteit, misschien wel één van de meest correcte prijzen voor een appleproduct. De iPhone prijzen bv. vind ik outrageous en dat komt natuurlijk doordat iedereen zo’n iPhone wil hebben. Gaat niet blijven duren…

gipsman op 10 november 2018 om 11:46 ...Wèl dat hij wil aangeven dat google meer mogelijk maakt voor minder geld. Wat hij niet zegt is dat google de prijs kan drukken door data te graaien bij gebruikers, idem dito amazon....
Nou nee. Want aangezien een vergelijkbare speaker bij Google meer kost dan bij Apple, is dat niet precies wat ik wil zeggen.

Ik wil wel zeggen dat zowel Google als Amazon in home automation Apple aan het voorbijstreven is.

 

Maar om weer even terug te gaan naar de oorspronkelijke vraag: zolang Siri en de HomePod niet voor 100% Nederlands met elkaar communiceren komt die HomePod dus niet naar Nederland.

 

Is dat (nu nog) niet belangrijk voor je, dan kun je prima een keer een middagje naar Duitsland of zo, waar je voor € 349,- de HomePod mee naar huis mag nemen. Zodra er Nederlandse ondersteuning is, kan je ‘Duitse’ HomePod daar gewoon ook mee werken.