digitaal planbord - bestaat die al voor osx?

Ik ben erg blij dat iCal bestaat, alleen kom ik nog veel mogeloijkheden en ruimte tekort. Zo wil ik graag de opdrachten die soms dagen of weken duren in een soort digitaal planbord willen schikken. je ziet dan bijvoorbeeld over de weken verspreid lange 'gekleurde slangen', de blauwe duurt drie dagen en de rode eronder 2 dagen. Zo maak je, net als op een papieren planbord, je werkplanning mooi visueel. Is er al zoiets op de markt? Groetjes, Hans

Kijk eens op deze pagina naar het programma Merlin

http://www.projectwizards.net/en/

Hopenlijk heb je hier wat aan.

Hij is alleen niet goedkoop E145,00

Groetjes

In de Apple store PRO staat deze voor 360,- ex. : [url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlBusiness.woa/91809/wo/QT6VXzLkTg7f31ai9Vl1Whz2eXB/0.0.11.1.0.6.23.1.11.1.0.0.0.1.0]FastTrack Schedule[/url]

Of het wat is weet ik niet.

Deze is gratis en ziet er wel cool uit: http://ganttproject.sourceforge.net/

Meer via alternatieven via sourceforge.net. Snuffel daar eens rond, wie weet zit er een programma tussen dat exact aan jouw wensen voldoet!

fist: haal ff dat 1e haakje ( ] ) uit de url weg :D Leest fijner en klikt makkelijker :P

@Freek: done

Ik heb even naar dat Ganttproject gekeken en ziet er erg goed uit. Nederlandstalig!!
Het is in de nieuwe versie (nog niet officieel uit) zelfs MsProject compatible! Dat is bijzonder zeldzaam voor programma’s die niet erg duur zijn (en dan nog). Ik ben er erg blij mee, voor die ene keer dat ik zoiets moet maken.

Het makkelijkst is het om op de home page op Java Web Start te klikken. Dan gaat hij iets downloaden en start hij e.e.a. op. niet de nieuwste versie 2.0, want die is nog in pre-release, maar versie 1.1. De stabiele versie en ook al best potent. Java Web Start vraagt of hij 'm mag integreren in je desktop environment. Klinkt eng, maar het betekent dat hij een mini-app op een plek van jouw keuze neerzet zodat je 'm makkelijk kan opstarten, alsof het een gewoon programma is (en niet een java dinges, wat het is). Gewoon dubbelklikken op het icoontje. Handig!

Je kan ook die pre-release versie downloaden (ca. 12 MB), maar daar zit alleen een script bij voor linux en voor Windows. Met wat gepiel in de terminal kreeg ik 'm aan de praat, maar handig is anders. Ik wacht voor versie 2.0 wel even op de daadwerkelijke release.

Open Source rules!