Digitale TV en iBook G4

Ik heb de vraag al eerder gesteld maar was toen wellicht te vroeg. Heeft iemand ervaring met het aansluiten van digitale TV van KPN op een iBook G4? Wil graag opnemen op mijn iBook.

Ik kan me voorstellen dat je nog meer spullenboel bij nodig hebt. Elgato bijvoorbeeld levert de EyeTV voor omzetting van analoge signalen naar digitaal. Dat is evident. Maar ze maken ook aparte spullen om digitale TV aan te sluiten op de Mac (in jouw geval de EyeTV 610 denk ik). Ik ben dus geneigd te denken dat je nog wel een of andere digitale tuner nodig hebt. En er zullen wel meer zijn dan Elgato die dat leveren.

dit schijnt te gek te zijn: http://www.miglia.com/products/video/tvmini/index.html een vriend van me in duitsland kan gewoon met dit usb stekkertje en een antenne op zijn G4 ibook TV kijken. zonder abonnement of dergelijks. of het hier ook werkt en welke technologie erachter zit, dat weet ik niet

Lijkt me hier niet werken. Zal wel dezelfde dekking moeten hebben als digitenne en dus ook tv van kpn. Alleen zullen zij dit nu niet ondersteunen.

Wat jij moet hebben is een EyeTV 410, daar kan met behulp van een tussenstukje de kaart van KPN in, dan heb je hun eigen decoder niet nodig. EyeTV zorgt zelf voor de compressie, dus je iBook wordt niet al te zwaar belast.

Zie ook hier:
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=56730 ( deel 1 )
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=58569 ( deel 2 )

En hier:
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=52739
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=48006

Dan u voor de informatie, ik ga op pad...