dilemma: AE of kabels

Wat is het best? Een Airport-extreme aankopen of kabels laten trekken? De situatie is als volgt: gelijkvloers: modem, eerste verdiep: Windows PC met Wifi b-stick, tweede verdiep: imac met core 2 duo en dus Wifi n-kaart. Momenteel staat er op het gelijkvloers een draadloze b-router, waarmee alle computers verbonden zijn. Dit levert echter héél wat problemen, waaronder regelmatig uitvallen en een slecht bereik op het 2e verdiep (downloadspeed ongeveer 4000 kbps, gelijkvloers ong. 7500 kbps)

Ik zie drie oplossingen:

  • het b-netwerk blijft, maar beneden komt er een AE n-router bij (aangesloten op een al aanwezige switch), hiermee wordt de iMac dan verbonden, de windows pc niet, want dan valt het netwerk terug op de b-standaard.
  • kabels laten trekken naar het 1e en 2e verdiep (stabiel, veilig, maar heel wat boor- en puzzelwerk)
  • kabel laten trekken naar het 1e verdiep en daar een nieuwe AE n-router plaatsen, de iMac wordt hiermee draadloos verbonden en de Windows-pc met een kabeltje. (het boor- en puzzel werk wordt beperkt, de iMac en de PC profiteren van een snelle verbinding)

welke keuze raden jullie aan?

De derde optie, heb je namelijk een snellere verbinding! Anders de eerste optie, ook prima.

Ik zou ook voor de derde optie gaan (ligt wel aan soort huis/beton of niet), maar even ter verduidelijking; g vertraagt n niet [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=95783&postdays=0&postorder=asc&start=0]lees maar[/url]