diverse mogelijkheden SCHALEN in Indesign

Wij komen er niet meer uit, maar je kan op meerdere manieren schalen. Er zijn er een heleboel die niet lekker werken. Bijvoorbeeld als je tekst schaalt, dat je corps vreemd doet en niet helemaal meer is zoals het moet zijn. Hij onthoudt het corps wat hij was voordat hij vergroot was. Kortom, hij schaalt het corps, maar ook nog eens je tekstkader waarin dit korps schaalt. Hij doet dit dan ook met afbeeldingen e.d.. Stel, je schaalt een afbeelding en je ziet deze op bijvoorbeeld 125% staat, dat het dan goed is. MITS je het op de goede manier gedaan hebt, want je kan je afbeelding schalen, maar dan ook nog eens je kader waar deze instaat. Kortom 125% geschaalde afbeelding + een kader van 125% die je geschaald hebt. Je schaalt dan dubbel en is gevaarlijk. We dachten eruit te zijn, maar het werkt nog steeds niet. hoe zet je al je voorkeuren goed in Indesign en wat is de goede manier om te schalen, zowel tekstkaders, illustratiekaders, groepen e.d..

Er zijn vast meer mensen die hier tegen aan gelopen zijn. In quark schaalde je gewoon en je had een WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET!!!

In Indesign zitten hier verborgen grapjes aan vast, zodat je niet duidelijk kan zien hoeveel wat er geschaald is en wat je echte lettercorps is in een kader.

TIPS???

Nookie

volgens mij als je een plaatje hebt aangeklikt kun je altijd bij de tab info de juiste gegevens terugvinden

http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?50@43.ub2gdCsobkm.2@.3bb62694

oplossing voor dit probleem wat de tekst betreft