Divx naar SVCD

Ik wil graaf een Divx bestand met een goede kwaliteit naar SVCD omzetten om te kunnen branden, het is met wel gelukt om een vcd te branden van dit bestand maar dan gaat er een hoop kwaliteit verloren (ik heb dit gedaan met quicktime pro, exporteren naar toast video cd) kan iemand mij hierbij helpen ??

Beter is het om eerst de kwaliteit van Divx op te hogen. en dan pas naar CD gaan.

Het is inderdaad beter om de kwaliteit te verhogen. Ik ben alleen bang dat dit praktisch onmogelijk is.. (Alleen als je één of andere superpixel programma hebt...) (En nee die is er niet voor Divx......)

Om video om te zetten naar SVCD gebruik ffmpegx.
http://homepage.mac.com/major4
Lees eerst even goed de readme.
Vergeet niet mplayer, mpeg2enc en mencoder te installeren.
Alles wordt wel redelijk goed uitgelegd in de readme.
Kom je er niet uit dan kan je hier nog veel informatie vinden:
http://www.dvdrhelp.com/forum/viewforum.php?f=9
en hier: (wel duits en over DVD->SVCD maar verschilt niet veel van Divx->SVCD)
http://mac.mercy.bei.t-online.de/svcd/svcd.htm

En anders horen we het wel als je er niet uitkomt.

Mijn divx file is perfecte kwaliteit (3.3 GB groot) je ziet zelfs bijna geen verschil met de DVD alleen wanneer ik deze file naar VCD omzet word hij lelijk en ik heb begrepen dat een SVCD veel betere kwaliteit heeft, dus vandaar dat ik mijn DIVX naar SVCD wil omzetten

de reden dat het om een DIVX file gaat is dat ik wel een goed programma heb wat perfect dvd naar divx ript, maar geen programma dat direct naar SVCD ript.

Ik heb hier geloof ik alles al voor geprobeert maar werkt niet naar behoren.

ffmpegx kan ook heel goed DVD's direct naar SVCD omzetten. Met welk programma heb je het geprobeert en waarom lukte het niet?

ik heb het geprobeerd met ffmpeg maar ik kom niet echt helemaal uit de instellingen die ik moet gebruiken en ik kon ook geen goede handleiding vinden

OK, Installeer ffmpegx 0.0.6g ([url]http://homepage.mac.com/major4[/url]) Download mpeg2enc ([url]http://mjpeg.sourceforge.net/MacOS/[/url]) wel .txt weghalen. Download mplayer en mencoder ([url]http://prdownloads.sourceforge.net/mplayerosx/lastbinary.sit[/url]) wel uitpakken! Open ffmepgx engine installer, installeer de zonet gedownloade engines. Open ffmpegx. Even vanuit gaan dat je nog steeds die DiVX wil om zetten: Klik op "Quick Presets" en kies "SVCD (PAL)". Klik op "Open" en kies je DiVX. Klik op "Save as" en kies waar je het bestand wil opslaan en hoe het moet heten. Gan naar "Options" en vink "Altivec" uit als je geen G4 hebt. Klik op "Tools" en zorg dat "split in x chunks" op 3 staat. (reken ongeveer 40 min per chunk/cd dus 3 is goed tot 120 min film) Druk op "encode", de terminal opent nu met mpeg2enc. Bij mij laat ie niet de progress zien.. Al zou die dat wel moeten doen. Als je wel wilt weten hoe ver ie is bekijk je de info van de aangemaakte bestanden. Als ie helemaal klaar is gooi je de multitrack images in toast en brand maar raak!

Als je de DVD als bron gebruikt is het eindresultaat beter en kan je bijv. ook nog de ondertiteling kiezen.