divx op Mac OS X

Hoi,

Ik krijg binnenkort een CD van iemand die daar wat filmpjes op heeft gezet in divx formaat (op een PC). Ik vraag me af wat voor een mogelijkheden er zijn om dit te kunnen afspelen op Mac OS X. Googlen geeft wel wat info, maar voordat ik e.e.a. ga uitproberen ben ik benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

bedankt,

  • Koen.

[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14738]VLC - Player[/url] speelt deze moeiteloos voor je af.

Probeer ook eens te kijken naar de DIVX doctor. Deze zet avi’s om naar MPG zodat je ze in Quicktime kunt afspelen.

Mplayer is ook erg goed, ik zelf vind het beeld van Mplayer beter dan dat van VLC. Hier kun je die downloaden. [url]http://mplayerosx.sourceforge.net/[/url]

Groeten,
:finderoud:

VLC speelt echt alles moeiteloos af, veel beter als Win Mediaplayer.

Eigenlijk moet je gewoon Mplayer en VLC hebben, VLC speelt alles af, ook dvd, Mplayer gebruik ik eigenlijk alleen voor avi bestanden.

:wink:

Bedankt voor de reacties. Ik ga Mplayer en VLC maar eens installeren.

  • Koen.

Of gewoon de officiele DIVX codec van DIVX.com downloaden voor MacOS X. Dan kun je de filmpjes gewoon via QuickTime Player bekijken. Werkt niet altijd even goed, maar ik vind het wel fijner.

Maar VLC en MPlayer moet je zeker even pakken.

[quote:1bf65dbcfc="Pink Grapefruit"]Of gewoon de officiele DIVX codec van DIVX.com downloaden voor MacOS X. Dan kun je de filmpjes gewoon via QuickTime Player bekijken. Werkt niet altijd even goed, maar ik vind het wel fijner.[/quote:1bf65dbcfc]

bedankt!

  • Koen.

Macbjorn, divxdoctor zet de divx niet om naar een mpg, maar plaatst de divx in een .mov container. Het blijft dus een divx.