dmg corrupt na kopieren via ftp

ik heb dmg files gemaakt voor backup en getest of ik ze kan mounten... dat werkte. Toen vanaf mijn Mac Pro gekopiert via ftp naar een Windows server. als ik ze weer terug kopier naar de mac kan ik ze niet meer mounten.

krijg de melding “illegal seek”

zijn mijn bestanden nog te redden? :expressionless:

FTP kent twee modi: ASC en BIN. Je hebt de tweede nodig als je niet wilt dat een dmg-bestand stuk gaat bij het overzetten.

Ik heb even gezocht via google. Het enige wat ik aan een oplossing kon vinden is dat een andere mac de .dmg soms wel opent. In dit geval ging het exact om hetzelfde verhaal als die van jou. Windows server en FTP Voor de rest vind ik niks aan oplossingen.

[quote:95736e0ece="iJoost"]FTP kent twee modi: ASC en BIN. Je hebt de tweede nodig als je niet wilt dat een dmg-bestand stuk gaat bij het overzetten.[/quote:95736e0ece]

Even offtopic he maar waarvoor is die ASC dan? :smiley: :slight_smile:

BIN = binary = stuurt letterlijk de enen en nullen over zoals ze op de schijf staan.

ASC = ASCII = interpreteert de bytes als ASCII text tekens. Dit gebruik je alleen bij text bestanden.

Klopt. En die laatste vertaalt met name de regel-einden in tekstbestanden. Omdat die nu eenmaal verschillend gecodeerd zijn op de verschillende platformen. Daardoor gaat zo'n dmg (of een zip, jpeg, etc...) daar ook stuk van. Toevallig ergens iets gevonden wat op een regeleinde lijkt en dat even aangepast. Tja... dat wordt lastig "uitpakken" dan. ;-)

ik zou gewoon een ander protocol nemen zoals sftp smb http etc :)

ik heb [url=http://www.panic.com/transmit/]Transmit[/url] gebruikt. (versie 3.6.6 op Leopard)

[img:abea652701]http://www.panic.com/transmit/images/transmit3-header-anim.gif[/img:abea652701]

ik zie nergens instellingen van asci of binair… gaat niet alles standaard binair op de mac?

later op een powerbook G3 een dmg met Transmit (3.2.6 op Panther) terug gekopiert maar kan ook daar de dmg niet openen.

kan ik de dmg file niet repareren? header aanpassen ofzo?

ik zal nog kijken of ik via een andere manier terug kan kopieren… smb ofzo… alleen is het kwaad niet al geschied doodat ik ze in eerste instantie via ftp heb gekopiert?

Ja.

wat ja

ik stel meerdere vragen in vorrige post

Klopt.

En ik beantwoorde alleen de laatste. Eigenlijk vooral omdat ik een beetje verbaasd was dat je die conclusie zelf nog niet getrokken had. :wink:

als alles standaard op binair staat ligt het dus niet aan het ASCI protocol...

waardoor raken de bestanden dan corrupt?

Ik kan eerlijk niets verzinnen waardoor dat zou kunnen gebeuren. Daarom denk ik ook dat het daar wel aan lag. Succes!

... dat het waar aan lag?

je kan niks instellen bij transmit over asci en binary.
wat is er dan fout gegaan?

ik probeer het een beetje te begrijpen

Je vraagt hoe het kan dat door slechts te FTP-en een dmg-bestand kapot is gegaan. Ik geef je behulpzaam als antwoord de enige reden die ik daarvoor kan verzinnen. Graag gedaan. Geen probleem.

En nu mag je verder zelf uitzoeken hoe zich dat verhoudt tot het gebruiken van Transmit. Hoe Transmit omgaat met de twee FTP-modi, zal ik maar zeggen. Want om te beginnen weet ik daar niets van. En verder heb ik geen zin om Transmit hier te gaan installeren om het voor je uit te zoeken.

Dus nogmaals, succes!

dank dat je me probeert te helpen :)

ik ben het uiteraard ook zelf aan het uitzoeken maar tot dusver zonder veel resultaat

voor de geînteresseerden... hier kan je een kapotte dmg downloaden: (±17 Mb)

http://www.xs4all.nl/~bounce/dmg/

het was dus een goede dmg die gemount kon worden. enige wat ik gedaan heb is kopieren naar windows server via ftp en weer terug gekopiert.

Waarom zou ik een foute DMG willen downloaden?

Binnen Transmit kan ik nergen terug vinden of iets ASC of BIN over de lijn gaat. Aangezien ik geen problemen heb met Transmit (met mijn eigen files) gok ik dus dat er iets fout is gegaan met de transfer (afgebroken net voor het einde, brakke virusscanner op de Windows server).
Bij FTP clients op het Windows platform staan de default instellingen over het algemeen op AUTO en kan je die al dan niet wijzigen naar ASC of BIN.

Gaat het iedere keer fout of is dit het bestand waarbij het (toevallig) fout ging?
In het laatste geval; gelukkig heb je het origineel nog en kan je het nog een keer proberen…

DMG repareren? geen idee of dat kan. Volgens mij zit er geen redundancy in het formaat ingebakken, dus zal repareren niet gaan vermoed ik. Je weet nml niet wat er mis is met het bestand. Alleen dat het corrupt is. Het kan zijn dat de laatste 3 bytes niet zijn aangekomen, maar er kunnen ook (random) bitjes zijn omgevallen bij de FTP sessie.

Transmit maakt de keuze ASC of BIN automatisch op basis van de extensie van de bestandsnaam. Misschien had het bewuste bestand op moment van de fatale transfer een andere naam?

[quote:02848c8c92="iJoost"]Transmit maakt de keuze ASC of BIN automatisch op basis van de extensie van de bestandsnaam. Misschien had het bewuste bestand op moment van de fatale transfer een andere naam?[/quote:02848c8c92]

zeker [u:02848c8c92]niet[/u:02848c8c92] het geval geweest.