Documenten en gegevens verwijderen in Safari op mijn ipad

Onlangs met WeTransfer een aantal bestanden verstuurd, via Google.

Tot mijn schrik zag op bij instellingen-opslag dat er bij Safari 4 GB staat bij documenten en gegevens. Hoe kan ik die verwijderen?

Instellingen > Safari > Geavanceerd > Websitedata

Dank voor je snelle respons. Uitgevoerd en bekeken dat die data maar 2.2 mb groot is. Verwijderd… maar bij blijft bij 3,6 GB.

Al een keer geherstart?

Jazeker, gisteravond officieel ‘uitgezet’ en opnieuw gestart. Na het logo van Apple toch weer die nare gb’s.

En via Instellingen > Safari > kies “Wis geschiedenis en websitedata”?

Ook dat, gedaan, dan is de websitedata op 0 en geschiedenis op 2 mb, gevolg, als ik dan weer naar Onemorething moet, ik opnieuw moet inloggen. De nare gegevens GB blijft bestaan.

ik ben al uren bezig, heel naar, vooral, als je weinig ruimte hebt.

dank voor het meedenken.

Heb je er nu last van? Werkt iets niet? Zo nee dan zou ik zeggen, laat zitten. Waarschijnlijk een tellertje dat nu goed wordt bijgewerkt. Pas tijd aan besteden als je problemen hebt.

Tarun, goed plan. We wachten het even af en kijken later wel.

Nogmaals dank voor je reactie.

@tarun,

Dat is wel erg makkelijk je er van af maken… hoe kan je weten dat een probleem als oorzaak heeft de documenten en gegevens van Safari?

@Tekenmuis1959,

Er is een programma “GrandPerspective” dat een grafische voorstelling geeft van bestanden, de grootte daarvan en waar ze te staan.

ik zie net dat dit programma voor macOS is, misschien zijn er ook dergelijke programma’s voor iOS?

 

Hele interessante opmerking, we gaan eens aan het snuffelen.!

@Tekenmuis1959 Heb je al een oplossing gevonden? Ik heb nl. hetzelfde probleem. Mijn Safari neemt meer dan 4Gb ruimte in beslag nadat ik met WeTransfer bestanden heb verzonden. En met mijn iPhone 5S met maar 16Gb opslagruimte, ben ik nu naarstig op zoek naar een oplossing…

Je moet kennelijk gewoon geduld hebben…

Klopt inderdaad, je moet geduld hebben. Na een paar weken waren mijn GB’s verdwenen.

Dus gewoon wachten.

 

Ik kon overigens maar 1 opslagmanager vinden voor iOS:

https://apps.apple.com/nl/app/diskspace-3/id320605076

 

Logisch, want dat zit eigenlijk standaard in iOS:

 

Instellingen → Algemeen → iPhone-opslag

 

Scroll naar beneden en je ziet alle data die per app zijn opgeslagen. Als je erop klikt, zie je de app grootte en de data, gekoppeld aan die app, die is opgeslagen.

Kun je voor WeTransfer niet beter de app gebruiken?

 

Hadden jullie na het geven van de opdracht ‘webgegevens verwijderen’ in Instellingen, de iPhone/iPad een reset gegeven?

@Tekenmuis1959 en @Night bedankt voor jullie reactie. Ik wacht maar even geduldig af. De vakantie is voorbij, dus voorlopig heb ik even geen ruimte nodig om foto’s te kunnen maken ;-). En @GoeieDag, volgende keer zal ik een app gebruiken…

Hoi, ben hier nieuwe net even een account aangemaakt want kwam via Google hier op de site terecht want ik zie dat er meerdere met hetzelfde probleem zitten. Ik keek bij mijn iPhone opslag en zag ineens 5,17gb staan bij safari gekkenhuis!!! Ik heb wel wat ik weet die middag wetransfer gebruikt en heel veel foto’s toen naar een email gestuurd, zou dat het kunnen zijn? Neemt dit nou in beslag kwa geheugen en hoe verwijder ik dit? Gaat dit na een tijdje weg? Hoop wat van jullie te horen. Mvg catalaan</p>

Hoi, dank voor je mail, klopt wat je schrijft. Op onverklaarbare wijze is alles weer normaal geworden. Ik heb het daarna nog één keer gehad…na WeTransfer. Dus rustig afwachten.

Ok dus jij hebt dit al 2x gehad? Hoelang duurt het ongeveer voordat het weg is? En neemt dit nu 5gb in beslag?