Doen jullie iets tegen straling?

van bv. wifi of bluetooth...

Ik dacht eigenlijk door draadloos gebruik zoveel mogelijk te beperken...

(bv. uitzetten van het signaal, indien mogelijk alles zoveel mogelijk bekabeld, geen tel op het nachtkastje)

dat ik de schade minimaal zou houden....voor zover het schadelijk is..

Maar nu hoorde ik dat ook er als een geen overdracht is, er een straling wordt uitgezonden...

Daarnaast schijnt er Eco-stralings arme apparatuur te zijn...maar geldt dit ook voor de apple-producten?

Ik wil me natuurlijk in deze digitale wereld niet beperken...

maar ik heb er wel grote vraagtekens bij...

http://www.nu.nl/column-zaterdag/2383379/gekookte-hersens.html

Conclusie, maakt niet uit.

Als je iets uitzet is, heb je zo min mogelijk straling als dat er mogelijk is. Tenzij je het eruit sloopt en stukmaakt en weggooit;). Dat kan ook natuurlijk.

Laat iedereen s.v.p. z'n draadloze netwerken, telefoons en magnetrons bij het oud vuil zetten! Dan kan ik tenminste ongestoord draadloos netwerken :razz:

straling is overal. bronmaatregelen, zoals jij voorstelt, helpen dus niet.
dat wordt dus toch een aluminium hoedje :-):innocent:

Terwijl de magnetron op de achtergrond de kippenpootjes ontdooit, ik dit bericht type op mijn draadloos aangesloten iMac en iTunes via de Time Capsule de muziek naar de stereo zwiert, staat mijn iPad draadloos te updaten en is mijn zoon aan het telefoneren op zijn iPhone.

Ja. Wij doen iets[b] aan [/b]straling. :lol:
[img]/uploads/community/af383d3e4267546e0ba6d9ee49c87ae06e9a06e2_0.png[/img]

Ik doe altijd zo'n alu-stickertje op mijn centrale cortex als ik ga surfen.

Oh ja, aan het voeteind van mijn bed hangt ook nog een Airport Express.
Heb wel altijd hele warme voeten 's-ochtends.
[img]/uploads/community/af383d3e4267546e0ba6d9ee49c87ae06e9a06e2_0.png[/img]

[quote=wverveer url=http://www.onemorething.nl/community/topic/doen-jullie-iets-aan-straling#post-2107055 time=1290783147]maar ik heb er wel grote vraagtekens bij...[/quote]

Daar wel en in je verhaal niet (.. .. .. .. .. . .. .. ..)? Zou me niet zo druk maken om die straling, bij jou valt toch weinig meer te redden.

Ja, ik doe iets aan straling, ik straal en voel me stralend… :grin:

We worden, mèt of zonder radio-zenders, airports, routers, mobieltjes , enz. enz. sowieso met dezelfde golven, en vele andere soorten, [i]permanent[/i] bestraald vanuit de ruimte. Dit gebeurt al zolang de aarde bestaat en er mensen op rondlopen. Nog nooit schadelijke verbanden ooit bewezen. Tenzij je met Jomanda en andere wichelroedelopers, niet wilt of kunt geloven in de wetenschap (1+1=2) Dus: broodje aap.

Ik loop er de hele dag zo bij:
[img]http://image.ec21.com/image/xinglun168/oimg_GC01673663_CA01919780/Fire-proof_and_Heat_Insulation_Suit.jpg[/img]

Koop een loden pak.

Ik hoop toch ooit als gevolg van straling zó te muteren dat ik ook via WiFi kan communiceren :sick:

Iedereen mag natuurlijk een eigen mening hebben, maar ik vind de reacties op de vraag van een ander meteen wel erg bekrompen. Als je je zelf geen zorgen maakt om de toename van straling in huis, dan is dat jouw goed recht - maar laat een ander zelf bepalen of hij er iets aan wil doen.

Aan de TS, of straling wel of niet schadelijk is... is een nog altijd doorgaande discussie. Zelf geloof ik er wel zeker in dat een teveel hieraan echt niet gezond kan zijn.

Bluetooth zou ik dan ook alleen aanzetten (voor GSM en mac) wanneer je gaat syncen, en direct daarna uitzetten. Verder is een veel gegeven tip om op z'n minst de slaapkamer zoveel mogelijk stralingsvrij te houden. Omdat je voor de rest zoveel in contact komt met straling, en er ook slaapproblemen zouden kunnen ontstaan wegens die constante blootstelling aan straling.

Draadloos internet en een draadloze huistelefoon zijn in feite mini zendmasten, en zullen altijd wel een hoop straling afgeven. Volgens mij is de straling wanneer je ze uitzet minimaal, dus het heeft zeker effect het uit te zetten.

[url=http://www.stopumts.nl/doc.php/Veel%20gestelde%20vragen/4252/hoe_reduceer_je_straling_van_wifi_in_je_huis_of_bij_de_buren__(upd._met_aanvulling)]Hier staan overigens veel tips[/url] die je wel kunnen helpen als je het wil verminderen.

Ik moet zeggen dat ik zelf niet heel veel doe tegen straling, ik heb thuis sowieso bedraad internet dus dat scheelt al een hoop. Maar ik zoek een GSM bijvoorbeeld ook weer niet uit op de hoeveelheid straling. Het is een beetje zoeken naar die balans waarin je wel probeert om niet teveel straling je huis binnen te halen, maar daarin ook weer niet te ver gaat. Maar ik geloof dat je daar ook een beetje naar op zoek bent.

Mensen,

Het toverwoord is hier 'straling'. Mensen associëren dat meteen met radio-actieve straling en dat is zo'n beetje de gevaarlijkste straling die er is.

Maar dat is onzin. Licht is ook (elektromagnetische) straling.

Van GSM 'straling', WIFI 'straling' of gewone FM radio is nooit aangetoond op basis van gedegen onderzoek dat er ook maar enige schade optreedt, zeker gezien de lage zendvermogens.

Lees ook dit artikel eens:

[url=http://www.skepsis.nl/gsm-straling.html]http://www.skepsis.nl/gsm-straling.html[/url]

Er is geen wetenschappelijke basis voor negatieve effecten van GSM of WIFI signalen.

Mensen zijn bang voor wat ze niet kennen en begrijpen. En je hebt alle recht om 's nachts in een kooi van Faraday te slapen. Maar zaai geen onnodige paniek.

Of GSM/WIFI/FM/UMTS schadelijk is of niet is niet een kwestie van een mening. Het is schadelijk, of het is niet schadelijk. Er is geen reden om aan te nemen dat het schadelijk is.

Voor de mensen die een relatie zien tussen GSM/WIFI/UMTS en slaapproblemen: dan wil ik graag een goede uitwerking zien hoe dit zou moeten werken.

[quote=Mellie url=http://www.onemorething.nl/community/topic/doen-jullie-iets-aan-straling#post-2107252 time=1290798744]Draadloos internet en een draadloze huistelefoon zijn in feite mini zendmasten, en zullen altijd wel een hoop straling afgeven. Volgens mij is de straling wanneer je ze uitzet minimaal, dus het heeft zeker effect het uit te zetten.
Ik moet zeggen dat ik zelf niet heel veel doe tegen straling, ik heb thuis sowieso bedraad internet dus dat scheelt al een hoop.[/quote]
"Heeft zeker effect" en "scheelt een hoop"... Als je niet op het platteland woont, valt dat vies tegen; kijk maar eens hoeveel draadloze netwerken door jou huis 'stralen' als je in de stad woont. DECT telefoon 'straling' van de buren kun je nergens zichtbaar maken, maar ook daar 'stralen' er een (groot) aantal door je huis heen.
Oh ja, geen zon- en wintersport-vakanties meer nemen, dan ben je al heel veel straling 'kwijt'!

Lees eens over ioniserende straling, kwadratenwet en begin je dan pas zorgen te maken. Die vakantie in Tibet en het overdadig GSM geleuter zal je heel wat meer kwaad doen, hoewel... 20mSv per jaar is nog altijd heel acceptabel.

Bij puntlichten vermindert de lichtintensiteit omgekeerd evenredig met het kwadraat van de afstand. Lang geleden uit de cursus optica. Vermits licht een elektromagnetische golf is geldt dit voor alle elektromagnetische straling.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=cscedJQ3PFU]Ik onderweg naar mijn Mac...[/url]