Doet Longhorn ertoe?

Longhorn is nu al gepland voor midden 2006. Tegen het huidige tempo zijn we dan al 2 versies verder qua Mac OS X (10.5?). Dan heeft Apple weer innovaties geïmplementeerd waar Microsoft jarenlang groen van zou lachen.

Eerlijk gezegd geloof ik het niet. Microsoft is de grootste softwareproducent ter wereld, met een enorm marktaandeel (bijna monopolistisch). En zij zouden Apple 2 jaar een vrijgeleide geven om aan marktaandeel te winnen?

Met zulk kapitaal kan je uitmuntende expertise aantrekken: designers, programmeurs, beveiligingsspecialisten,… Ik denk dat men wel eens plots uit de hoek kan komen met iets volkomen nieuw…

[mod:e337e6fd5e=“Elstar”]Om het topic van Colpolyp op het spoor te houden, heb ik het geschamper op Longhorn naar dit topic verplaatst.[/mod:e337e6fd5e]

Microsoft weet, wat wij al lang weten, maar niet durven toe te geven:

[size=18:bbe1eafa29]Apple zal nooit een aanzienlijk marktaandeel krijgen.[/size:bbe1eafa29]
Welke blunders ze ook maken, hoe groot de achterstand in ontwikkeling ook is: Microsoft zal hoe dan ook altijd rond de 90% blijven zweven,

Dus waarom zouden ze zich zorgen maken om innovatie. Niemand die weet dat Apple voor ligt in ontwikkeling. Ik vond deze discussie wel typerend:

[quote:bbe1eafa29=“Ian Betteridge”]If it’s going to take Microsoft two years to build the kind of features that Longhorn is promising, how long is it going to take Apple - which has revenues smaller than MS"s research budget - to do better? How long will it take Linux developers to build something that is functionally similar?[/quote:bbe1eafa29]
Zolang de overgrote meerderheid [i:bbe1eafa29]denkt[/i:bbe1eafa29] dat Apple twee jaar achter ligt en de achterstand nooit meer goed kan maken, hoeft Microsoft zich nooit meer zorgen te maken over marktaandeel. En wat dan nog: als Apple zijn marktaandeel kan verdubbelen, dan zakt Microsoft van 96% naar 92%.

Big deal.

[size=9:bbe1eafa29]Ik voel er trouwens veel voor om mijn opmerking en die van iBert te verplaatsen naar deze topic[/size:bbe1eafa29]

[quote:e895e5fe7d="iBert"]Eerlijk gezegd geloof ik het niet. Microsoft is de grootste softwareproducent ter wereld, met een enorm marktaandeel (bijna monopolistisch). En zij zouden Apple 2 jaar een vrijgeleide geven om aan marktaandeel te winnen?

Met zulk kapitaal kan je uitmuntende expertise aantrekken: designers, programmeurs, beveiligingsspecialisten,… Ik denk dat men wel eens plots uit de hoek kan komen met iets volkomen nieuw…[/quote:e895e5fe7d]

Het is wel zo dat Apple wel moet innovatief zijn en voorliggen op de concurrentie om zijn toch wel redelijk klantenbestand te behouden. Microsoft moet niet innovatief zijn, moesten ze gewoon OSX kopieren en in 2006 uitbrengen en roepen dat het allemaal gloednieuwe features zijn, dan mogen wij nog zo hard roepen dat we die al 6 jaar hebben en iedereen lacht ons uit en zegt dat we stikjaloers zijn.

Ik verwacht van Longhorn niet veel nieuws maar als het zo goed als OSX is dan is dat al een zeer grote verwezenlijking en meer moet een windonees niet hebben.

Alle aandacht bij Microsoft gaat uit naar veiligheid als er dus een grote doorbraak te verwachten mag zijn dan zal het wel op dat gebied zijn.

ik heb een paar screens gezien va LH 4074 en die filebrowsers... wel....laten we zeggen da ze veel onnodig plaats nodig hebben je hebt waarschijnlijk <1/4 over van je venster om je files te bekijken

Longhorn doet er zeker toe.

Aangezien mijn ontworpen webpagina’s dus voornamelijk op windows systemen getoont worden is het erg belangrijk hoe dat dan gebeurd. Neem nu de fonts. Als ik mijn pagina op een PC zie dan wordt ik echt niet goed als ik al die gekartelde letters zie. Na de Verdana en de Tahoma heb je het ook snel gehad met het aatal fonts.

Als Longhorn nu ook een anti-alias fonts zou toepassen ben ik erg blij.

nu ze de database-driven file system hebben gedropt hebben ze geen enkele interessante nieuwe feature meer over. en ze gaan er ook nog eens 2 jaar over doen...

[quote:3c4e3b90aa] Welke blunders ze ook maken, hoe groot de achterstand in ontwikkeling ook is: Microsoft zal hoe dan ook altijd rond de 90% blijven zweven. [/quote:3c4e3b90aa] Dat is nog niet helemaal zeker. Er zijn wel analisten die beweren dat het marktaandeel van Microsoft omlaag zal gaan. Dit zou echter volgens hun een stijging van het aantal Unix/Linux-gebruikers als oorzaak hebben en niet een hoger percentage Mac-gebruikers.

Groeten, Wilfred

Sorry Elstar maar ik ben het niet met je eens. Ik ben een van die mensen die optimistisch van aard is en ik blijf geloven dat Apple veel beter is dan Windows. Omdat dit zo is, zullen meer en meer mensen die op den duur in gaan zien. Het is alleen een kwestie van tijd.

Longhorn zal wederom een aantal mooie features die het Mac OS tegen die tijd rijk is, niet bevatten en daarom inferieur zijn…

[quote:826fc204dc="wilfred"]Dat is nog niet helemaal zeker. Er zijn wel analisten die beweren dat het marktaandeel van Microsoft omlaag zal gaan. Dit zou echter volgens hun een stijging van het aantal Unix/Linux-gebruikers als oorzaak hebben en niet een hoger percentage Mac-gebruikers.[/quote:826fc204dc]

Klopt helemaal. Dat komt omdat die Linux versies draaien op de goedkope PC hardware. Voor MacOSX heb je nog altijd de relatief duurdere Apple hardware nodig.

Alleen zal het jaren duren voordat je met Linux een GUI krijgt die wel vriendelijk oogt en waar een gewone jan-van-om-de-hoek mee aan de slag kan gaan.

De ICT afdelingen van grote bedrijven zullen het er net zo druk mee krijgen als met de Windows omgevingen, puur en alleen omdat Linux vanuit een technische invalshoek naar binnen wordt geschoven. En omdat het “gratis” is.

[quote:e08e640008="wilfred"][quote:e08e640008] Welke blunders ze ook maken, hoe groot de achterstand in ontwikkeling ook is: Microsoft zal hoe dan ook altijd rond de 90% blijven zweven. [/quote:e08e640008] Dat is nog niet helemaal zeker. Er zijn wel analisten die beweren dat het marktaandeel van Microsoft omlaag zal gaan. Dit zou echter volgens hun een stijging van het aantal Unix/Linux-gebruikers als oorzaak hebben en niet een hoger percentage Mac-gebruikers.

Groeten, Wilfred[/quote:e08e640008]

Wen eraan dat MacOS X ook een Unix-variant is en je bent al een stuk op de goede weg… :smiley:

Natuurlijk doet Longhorn ertoe. Dat is wat iedereen straks gaat gebruiken, nou ja bijna iedereen. Of het nou vernieuwend is of niet, dat maakt geen flikker uit, anders hadden ze dat hoge marktaandeel nooit gehad. Veel Maccers willen nog steeds niet inzien dat het niet alleen om een goed OS gaat. Ook dat heeft Windows allang bewezen. Ik sta er nog steeds van te kijken wat die lui allemaal slikken en moeten doorstaan.

Longhorns features zijn totaal irrelevant: veel ervan zal Window-dressing zijn, maar 90% van de gebruikers zal wel overstappen, omdat ze op den duur gedwongen worden.

Marktaandeel heeft helemaal niets te maken met kwaliteit, zoals ook GSM heeft bewezen, of indertijd de Video-oorlog. Het gaat gewoon om prijs. Mensen zien een redelijke prijs, en nemen dan eventuele onvolkomenheden voor lief.

Ik heb mijn vader al eens proberen lekker te maken voor de Mac, maar die ziet allerlei compatibiliteitsissues. Als ik zie waarvoor hij zijn PC gebruikt, zou-ie zo op de Mac over kunnen, met uitzondering van zijn genealogiehobby. Heeft-ie een Windows-only programma voor; een Mac-alternatief kost geld… (O ja, misschien dat zijn scanner ook niet werkt op de Mac…)

Het lijkt alsof MS onbegrensd kan aanklooien. Maar sinds de kritieken over monopolievorming en de slechte kwaliteit van Windows XP zijn ze toch wel een beetje geschrokken.

Nu liggen ze weer onder vuur omdat het tot eind 2006 duurt voordat longhorn ook maar in zicht is en omdat ze steeds meer Longhorn features moeten annuleren omdat ze het anders niet redden. Tevens hebben ze mankracht van Longhorn afgehaald om XP Service Pack 2 sneller af te maken.

Steve Ballmer (aka monkeyboy) heeft aangekondigd dat MS 1 miljard dollar gaat bezuinigen. Dat doen ze niet voor niets.

We hoeven echt niet bang te zijn dat Apple verdwijnt. In de 20 jaar van het bestaan is al 10 keer voorspeld dat ze failliet zouden gaan. We moeten ook niet willen dat Apple net zo groot wordt als MS. Stijgen van 5% naar 15% marktaandeel zou ik al heel leuk vinden.

Van Longhorn verwacht ik niets dan gejatte features. Te veel features zoals gewoonlijk, en weinig functionaliteiten die het echt goed doen. Ik heb boze mails gehad van mensen die zeiden dat XP best goed is en dat ik veel te veel zeik op MS. Maar laatst heb ik een bluetooth USB dongle geinstalleerd op XP en het was een drama. MS heeft nou eenmaal niet de kijk op functionaliteit die Apple heeft en derhalve zullen ze niet in staat zijn om Longhorn beter te laten zijn dan OSXI (die wij dan inmiddels hebben :slight_smile: ).

Haha dat zeggen ze tegen mij ook altijd! "Jij werkt niet meer op XP, dus je kan het niet weten" zeggen ze dan.

Dan denk ik logisch dat die niet op mac werkt na zo’n uitspraak :lol:

www.windows-longhorn.org

is wel een lache site om je wintel vrieden mee te pesten(nog meer als normaal)