WhatsApp-meldingen zijn saai: zo pas je ze aan op je iPhone

Apps Jeroen Kraak 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

We bellen tegenwoordig vaker via WhatsApp dan via je abonnement. Het is dan ook logisch dat je de app wilt personaliseren, zoals het instellen van een andere ringtone. Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je uit.

Natuurlijk kun je bellen via je abonnement, maar vaak heb je daarbij slechts een beperkt aantal minuten. Het is dan begrijpelijk dat je ervoor kiest om via het internet te bellen, vooral als je verbonden bent met een wifi-netwerk. WhatsApp is hiervoor een ideale app. Maar hoe stel je nu precies een ringtone in?

Een ringtone instellen op WhatsApp voor iPhone

Helaas is het op de iPhone niet mogelijk om een andere beltoon te kiezen dan de beschikbare ringtones in WhatsApp zelf. Wel kun je kiezen uit de selectie van de app zelf. Je kunt ook per contact een andere beltoon instellen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de chat met de persoon van wie je de ringtone wilt wijzigen.
  2. Tik op de naam van het contact waarvoor je een aangepaste beltoon wilt instellen.
  3. Ga naar ‘Achtergrond en Geluid’.
  4. Tik op ‘Meldingsgeluid’.

In dat WhatsApp-menu heb je verschillende opties om de meldingsgeluiden per persoon aan te passen. Dat kun je doen voor een melding als je een nieuw bericht krijgt, maar dus ook als iemand je belt. Je hebt de keuze uit zeven verschillende ringtones.

Een ringtone instellen voor gewone gesprekken

Het is op een iPhone wel mogelijk om je eigen ringtone in te stellen voor telefonische gesprekken. Hiervoor zijn twee verschillende opties. De eerste is om er eentje te kopen in de iTunes Store.

WhatsApp rekent af met irritant probleem op iPhone en Android
(Afbeelding: Osama Saeed)

De meeste ringtones in de iTunes Store kosten je €1,29. Ook kun je aparte meldingsgeluiden kopen voor als je bijvoorbeeld een bericht binnenkrijgt. Helaas geldt dat dus niet voor WhatsApp.

Niet op WhatsApp, wel je andere ringtone

Daarnaast kun je jouw eigen ringtones maken voor je iPhone via GarageBand. Daar maak je een nieuw project aan en klik op de Audiorecorder. Tik vervolgens op de knop met de verspringende balkjes en vervolgens op de loop aan de rechterkant van het scherm. Hier kun je een song halen uit je Bestanden of Muziek.

Veeg vervolgens het liedje op het openstaande spoor en selecteer welk gedeelte je graag als ringtone wil. Dit moet je vervolgens uitknippen en monteren. Klik vervolgens op Mijn nummers en sla je gemaakte project op. Druk nu wat langer op het bestand en selecteer vervolgens Deel. Als het goed is zie je nu ‘Beltoon’ verschijnen. Daar exporteer je ‘m naar je beltonen. Hij staat dan tussen je ringtones en kun je ‘m meteen gebruiken. Helaas dus niet op WhatsApp.

WhatsApp heeft makkelijke manier om te zien wie je geblokkeerd heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen