downloaden, branden, cracken

Ik ben benieuwd wat jullie van het downloaden en branden van software vinden. Eigenlijk ben ik er op tegen, maar als arme student kan ik programmas als photoshop echt niet betalen.. wat zijn jullie oplossingen.

iemand btw een serial number van soundtrack pro… :stuck_out_tongue:

Praten over dit onderwerp is denk ik niet zo'n probleem. Het is echter niet de bedoeling dat je hier warez/cracks/serials gaan aanbieden/vragen ;)

Anders zit er denk ik zo een slotje op dit draadje.

Als arme student moet je nogsteeds altijd betalen voor je software, daar heb ik ook last van. Lang leve de schoollicenties :)

Het is aan de school/hogeschool/unief om licenties aan te bieden voor de benodigde software. Van alle software die ik nodig heb voor mijn studies heeft mijn hogeschool maar één software pakket aangeboden als studentenlicentie. Die software heb ik dan ook gekocht maar omdat de activatie (via email) zo vervelend is en maar een paar keer mogelijk is heb ik toch een andere key ingevuld. Dat draait enkel op Windows XP en mijn PC wil persé om de paar maanden geformateerd worden anders werkt die niet meer ...

Ik ga ongeveer zo te werk;

Stel ik moet ‘iets’ met dvd’s doen, en op iDVD ben je al snel uitgekeken (zelfs al weet je hoe je de project files kan openen en dan handmatig in de configuratie files gaat hakken).
Dan denk je: goh, laat ik dat DVD Studio Pro eens uitproberen. Maar ja, om een paar 100 euro’s neer te tellen voor ee product wat je nog niet kent…beetje een sprong in het diepe.
Dus je struint internet af en download een kopietje. Daarmee piel je een tijdje wat, koopt er eventueel een boekje over, en brand een paar dvd-tjes met daarop wat familie filmpjes oid.
Blijft het bij spielerij, dan zullen veel mensen niet overgaan tot de aanschaf van het pakket.

Ga je er echter iets proffesioneler mee werken, en ga je er geld mee verdienen. Op dat moment begint bij sommige mensen het geweten te knagen en besluiten ze om het pakket toch aan te schaffen. Zelf wacht ik meestal op een nieuwe versie, en ga dan tot aanschaf over.

Studenten kopen de software voor een tientje ofzo.

[quote:1c45fc6b4a="larridon"]Het is aan de school/hogeschool/unief om licenties aan te bieden voor de benodigde software. Van alle software die ik nodig heb voor mijn studies heeft mijn hogeschool maar één software pakket aangeboden als studentenlicentie. Die software heb ik dan ook gekocht maar omdat de activatie (via email) zo vervelend is en maar een paar keer mogelijk is heb ik toch een andere key ingevuld. Dat draait enkel op Windows XP en mijn PC wil persé om de paar maanden geformateerd worden anders werkt die niet meer ...[/quote:1c45fc6b4a]

Mijn school biedt er een aantal aan, maar natuurlijk allemaal enkel Windows versies :x

He...het is alweer een paar dagen geleden dat we dit onderwerp op het forum hadden. Slotje! :cry:

Sorry dudes. [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=9264&highlight=zin+illegale+software]Been there[/url], [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=25681&highlight=zin+illegale+software]seen it[/url] and [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=39597&highlight=zin+illegale+software]done that[/url]. En dan ook nog [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=1572&highlight=zin+illegale+software]deze[/url]. Hier gaat dus een slotje op.