Draadloos netwerk: 2 Powerbooks 17" (via AirPort Extreme)

Ik heb samen met nog een student in mijn klas een nieuwe Powerbook 17". Ze zijn allebei natuurlijk uitgerust met een Airport Extreme kaartje.

Nu willen we regelmatig files naar elkaar doorsturen en vragen ons af als dit draadloos kan via onze Airport Extreme kaartjes?

Zoja? Hoe moeten onze Powerbooks dan juist geconfigureerd worden om files draadloos naar elkaar door te sturen?

En als files draadloos via Airport Extreme kunnen worden doorgestuurd, zijn er dan ook nog andere dingen waarvoor zo een draadloze connectie tussen 2 Powerbooks zin heeft, bv via iTunes naar muziek van de andere luisteren, …?

Bedankt voor jullie reacties

Grtz

Je kunt zonder basestation een netwerk opzetten tussen twee computers met Airport. Bij het Airport icoontje in de menubar kun je kiezen voor 'create network' en als een van jullie een netwerk opzet kan de ander hierop inloggen. iTunes sharing gaat automatisch (rendezvous) en als je bestanden wilt delen moet je 'personal file sharing' aanzetten, zoals je ook op een wired netwerk zou doen.. zie ook wel: [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106140&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Assisted&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous%7C170346292]Apple Knowledge Base[/url]