Draadloze router instellen ibook

Hallo,

Ik heb een linksys WRT54GC gekocht. Nu probeer ik hem aan te sluiten op mijn Ibook G4. Dit lukte niet. Nu zag ik bij een ander topic dat je naar http://192.168.1.1 moest gaan en nieuwe firmware moest installeren. Ik kom alleen niet op die pagina… Eerder lukt dit wel maar nu blijft hij steken op contact maken met http://192.168.1.1.

Weet iemand hier een oplossing voor?

Alvast bedankt!

192.168.1.1 geldt niet voor elke router, soms is het 192.168.0.1 Kijk eens in de handleiding van je router, daar staat doorgaans duidelijk uitgelegd hoe je moet verbinden, paswoord instellen, e.d.

Hoe maak je contact met je router? via een kabel of via airport? Voor het configuren raad ik een kabel aan. Probeer erachter te komen welk ip adres je krijgt (netwerkomgeving). Daar staat ook vaak het ip adres van de router bij. Natuurlijk kun je ook het boekje kijken :)

192.168.1.1 komt meestal voor bij Linksys routers hoor... Wordt er je geen gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd (wil vaak username: admin en pasword: admin zijn)??

Je kan ook effe je router resetten, dan staat alles zeker op de standaardinstellingen… En dan nog eens proberen, en uiteraard het boekje goed lezen!!

Ga ook kijken of het IP adres van je iBook op DHCP staat. Als je namelijk je iBook een vast IP hebt gegeven en die zit niet in de goede cijferreeks, dan wordth et ook lastig. De iBook op automatisch zetten kan ook een boel schelen. ALs je dat gedaan hebt, met een kabeltje er tussen de boel eerst aansluit, dan zou je bij je netwerkopties een routeradres kunnen zien. En dat is het adres wat je gebruikt om dat apparaat te configgen.