draadloze speaker

Sinds een tijdje heb ik een Bowers & Wilkins draadloze speaker. Ik kan met de iPad makkelijk muziek afspelen, en vanaf de iMac ook, maar alleen via iTunes. Er zit daar in de werkbalk bovenin een ikoontje (blauw rechthoekje met onderin een blauw driehoekje)
Maar ook als ik youtubefilmpjes bekijk e.d. wil ik het geluid wel graag uit mijn mooie speakers horen. Ik kan echter met geen mogelijkheid uitvinden hoe ik dat moet doen, want nergens verschijnt dat ene koontje. Iemand die een idee hoe dat moet?

http://www.rogueamoeba.com/airfoil/

Of Mountain Lion op je Mac (mits niet te oud) installeren.
http://www.onemorething.nl/2012/07/nieuw-in-mountain-lion-airplay/

Je kan ook 2x home button drukken, helemaal naar links gaan en het scherm van de iPad naar de atv doen met mirror. Dit gebruik ik vaak voor youtube.

Hm ik geloof dat het ligt aan het feit dat ik Lion draai op mijn 10.7.5 en geen Lion Mountain. Maar dan is het toch apart dat ik dat ik het Airplay ikoontje wel in het iTunes scherm aantref?

Ah, ik reageerde zelf al op mijn eigen bericht voor ik bovenstaande reacties had gelezen. Ik geloof niet dat ik Lion Mountain op mijn Mac kan krijgen. Maar eh, Mars2002… “Je kan ook 2x home button drukken, helemaal naar links gaan?” Welk home button en waar naar links?:expressionless:

Er is mij teveel onduidelijk. Wat voor apparaten gebruik je? Welke software/versies staan er op? En vanaf welk apparaat naar welk apparaat lukt niet.
In ieder geval is de airfoil-tip een goeie. Di werkt perfect.

Van je ipad…

Het gaat om de iMac 10.7.5 (geupgrade naar Lion) - lukt niet naar de Bowers*Wilkins speaker A5
(iPad is geen probleem)

Welke iMac heb je? Alle iMacs van 2007 (iMac7,1) of nieuwer kunnen Mountain Lion draaien.

Vanaf je mac kun je alleen vanuit iTunes of Spotify of ziets dergelijks streamen naar je a5. Het programma moet airplay ondersteunen zeg maar. Als je vanaf je imac youtube(dus safari, firefox enz) geluid op de a5 wil horen moet je iets als airfoil gaan gebruiken. Die pakt het geluid van safari en streamt het naar de speaker van je keuze.

Heeft b en w zelf niet iets bijgeleverd?

iMac 10.7.5 ? Die ken ik niet, ik ken alleen maar typenummers en (delen van) jaargangen. Ik ken wel OS 10.7.5 (Lion). Dus wat is het antwoord ?

[quote=Mars2002 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/draadloze-speaker/#post-2577415 time=1374410311] Als je vanaf je imac youtube(dus safari, firefox enz) geluid op de a5 wil horen moet je iets als airfoil gaan gebruiken.
[/quote]
Zoals eerder gezegd: als je Mountain Lion gebruikt kun je ook het geluid van je browser (e.g. YouTube filmpje) naar een AirPlay device sturen.

http://www.onemorething.nl/2012/07/nieuw-in-mountain-lion-airplay/

@degrotezet:

Dit ligt er aan welk model imac je hebt. Als je een bijv. Een mid2010 model hebt is de mogelijkheid er niet.

Als je Mountain Lion op je iMac (mid 2010) hebt staan is die mogelijkheid er wél. Nogmaals, dit kan werken op iedere iMac van 2007 of nieuwer, mits je er dus Mountain Lion op installeert.

http://www.onemorething.nl/2012/07/nieuw-in-mountain-lion-airplay/

Ook een leuke tip:
http://osxdaily.com/2012/08/01/stream-all-mac-system-audio-over-airplay-os-x/

http://www.macgasm.net/2012/08/01/mountain-lion-airplay-tip/airplay-audio-mountain-lion/

Als het vanavond wat minder warm is 't kamertje duik ik even achter de mac om het te checken… Als het werkt: bedankie voor de tip.

Dus Mountain moet ik aan geloven… OK, dan ga ik dat maar eens aan mijn wizard vragen want ik doe (ik bedoel kán) die dingen niet zelf.

Dat kan je echt zelf! Gewoon even backup maken met time machine en daarna na de AppStore en mountain lion kopen en de rest gaat bijna van zelf. Of even wachten op mavericks natuurlijk…