[Dreamweaver MX (Trial)] .TPL bestanden worden verziekt?

Hoi webmasters all around,

[b:33c6a5a480]Dit is nogal een lang verhaal, dus ik raad aan het alleen verder te lezen als je web-ontwikkeling, Dreamweaver en forums interessant vind.[/b:33c6a5a480]

Ik zit met een vreemd probleem waar ik als ex-Windows gebruiker (lees: martelaar) helemaal niks van begrijp.

Ik ben bezig zelf een forum op te zetten (nee, geen poging te concureren met MaxOSC.nl, gewoon ter educatie en vermaak). Nu gebruik ik daar dezelfde “software” voor als MacOSX.nl, dus phpBB 2.0.x. Zoals misschien bekend bij degenen die phpBB kennen zijn daar diverse “hacks” voor te vinden om het forum naar smaak aan te passen. Veel van deze “hacks” laten je kleine wijzigingen in de .php en .tpl bestanden aanbrengen.

Ik gebruik Dreamweaver MX (nu nog in trial) om dit eerst lokaal op mijn harde schijf te doen en vervolgens worden deze wijzigen dan bij het opslaan automatisch geupload (“put”).

Nu verziekt Dreamweaver om de een of andere reden steeds mijn .tpl bestanden, waardoor mijn hele forum niet meer lekker werkt!

Bijvoorbeeld, ik moet wijzigingen aanbrengen in [i:33c6a5a480]viewtopic_body.tpl[/i:33c6a5a480], deze staat netjes in de tree lokaal op mijn schijf…

[img:33c6a5a480]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1044011443.jpg[/img:33c6a5a480]

Nu dubbelklik ik daarop in de tree binnen Dreamweaver en krijg het bestand als saai tekstbestand te zien met regelnummers ervoor. Ik maak de wijzigingen dit ik moet aanbrengen en sla het bestand op. Vervolgens heeft het bestand ineens een ander icoontje! (Eigenlijk gewoon geen.):

[img:33c6a5a480]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1044011467.jpg[/img:33c6a5a480]

Dit is in Dreamweaver. Kijk ik vervolgens gewoon met de Finder wat 'ie er van gemaakt heeft, dan blijkt het zogenaamd ineens een PhotoShop Elements bestand te zijn! Volgens de computer een z.g. “Tool Preset File”.

[img:33c6a5a480]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1044011485.jpg[/img:33c6a5a480]

Ik dacht dus nog even dat er misschien simpelweg een andere (foute) extensie aan het bestand was gegeven, maar kijk ik in de info, dan is dat gewoon hezelfde gebleven! :o Dit is het voordat ik het wijzig:

[img:33c6a5a480]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1044011513.jpg[/img:33c6a5a480]

En dit is het nadat ik wijzigingen heb aangebracht:

[img:33c6a5a480]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1044011533.jpg[/img:33c6a5a480]

Kortom, ik snap er geen snars meer van en vind het op zijn zachtst gezegt erg irritant. Dreamweaver is toch voor het maken / wijzigen van websites en aanverwante zaken? Dan mag ik toch aannemen dat deze goed met zulke bestanden overweg kan?

Overigens: als ik het bestand wijzig met TextEdit en het gewoon via FTP (RBrowserLite) upload heb ik precies hetzelfde probleem.

Help!!!

Er zijn meerdere problemen met Dreamweaver MX...

Ik heb met Dreamwaver 4 een site aangemaakt. Werkt allemaal prima.
Later Dreamweaver MX geinstalleerd. Site werkt niet meer.

Hij gooit de hele frames pagina en (interne) links in de soep.
Ook als ik een nieuwe site aanmaak met Dreamweaver MX werkt het niet!!

Volgens mij kwam het na het updaten naar 6.1, hoewel ik op een andere machine nog een 6.0 heb staan waar het probleem zich ook voordoet.

Hoe komt dit en hoe kom ik der weer vanaf ??

Okee, zelf dus uiteindelijk de oplossing gevonden. Valt me wel een beetje tegen dat niemand hier het wist. Uiteindelijk moest ik gewoon ".tpl" toevoegen aan de lijst met bestanden die Dreamweaver "met rust" moet laten.

Ik heb maar weer Dreamweaver 4 onder Classic geinstalleerd..

Nu werkt het wel weer, .tpl bestanden open ik met SimpleText in OS X (komt bij de Developer package)…