Dual-Layer DVD niet te lezen

Heb een DL-DVD gebrand : (Ja knap he?) Tot zover ook geen probleem. Stop ik hem in mijn DVD-speler in de huiskamer gaat hij netjes beginnen maar wil ik de hoofdfilm starten dan verrekt hij elk beweging om verder te gaan. Ook apart de hoofdstukken aanvinken gaat op dezelfde manier. In mijn DVD speler in de iMac (een Matshita UJ-825) wil hij ook niet. Hij probeert hem te lezen maar spuugt hem weer uit.

Met de brander waar hij mee gebrand is geen probleem. Maar dat wil ik nu juist niet.
Wil via mijn surround-set luisteren van DTS/DolbyDigital.
Brander is een externe van LG, de DVD-schijf is er een van Philips.
Wie weet raad of een oplossing.

O ja, dezelfde DVD maar dan gecomprimeerd mer DVD2One geen probleem!
Rara hoe kan dit? Kan de huiskamer-speler (een Sony) en de Matshita geen DL-schijfjes aan of is dit “onmogelijk”???

Veel voorkomend probleem. Zoek sowieso naar de juiste bijpassende schijfjes en de bijpassende afspeler. Gelukkig kwam ik erachter, dat op mijn Pioneer DVR110D gebrande Verbatim+R DL schijfjes goed afspelen op mijn Onkyo DV800SP, maar de Verbatim-R DL niet. (Thank you www.speedlabs.com) Zoek vooral op Videohelp.com (compatibiliteitslijsten) en voor jou heel nuttig: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Home.aspx?ArticleTypeId=2&ArticleManufacturer=LG Kies hier de betreffende LG en loop dan door de test en kijk specifiek naar de test over dual layers of double layer (het ene is -R het andere +R). Mogelijk kun je aan de geteste types al afzien, welke DL types het op jouw machientje goed doen en welke het mogelijk ook op externe DVD apparatuur zullen doen. Succes! :)

sommige dvd spelers moeten eerst een kalibratie uitvoeren voordat ze een schijf kunnen afspelen. Meestal zijn dit de betere kwaliteit spelers, maar ook de lastige... Om die kalibratie uit te voeren is een minimale hoeveelheid data nodig. Als je een dvd brandt met bijv 500 mb data slikken sommige spelers die disc domweg niet omdat die kalibratie niet kwan worden uitgevoerd. Je moet een disc dus lekker vol zetten.

Het maakt ook uit waarin je brand. Een DL dvd die ik in DVD Studio Pro brandt doet het niet in mijn dvd speler, zelfde DVD uit toast wel, geen idee waarom..