DV Camera kopen, maar welke???

Hallo,

Ben ik weer, besloten is om een goede DV-Camera te kopen en hard te gaan studeren op de (on)mogelijkheden!

Met ons bedrijf zijn we gespecialiseerd in het maken van brochure’s voor super/mega jachten aan de Cote d’Azur. Nu hebben we het plan opgevat om ook DVD’s aan te bieden voor bij de brochure.

Om de jachten op video te zetten vanuit de helicopter hebben we een Sony DSR-PD150 gehuurd.
(zie http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=108509).

Nu zijn we dus op zoek naar een goede camera voor dit doeleinde. Nu hikken we een beetje aan tegen het aanschafbedrag van de Z1 (€4.500,-) en is de DSR-PD170 dus ook een mogelijkheid. Wij vragen ons dus af of er eventueel ook een andere camera (merk) is die geschikt zou zijn voor dit werk.

Heel belangrijk is dat er een groothoekconverter te verkrijgen is voor het filmen van de interieurs!

Iemand suggesties?

P.s. eind oktober ben ik in NL, dus dan kan ik eventueel ook naar een NL aanbieder gaan.

Hoe groot moet de hoek zijn? Deze heeft standaard 32 mm: HDR-FX1

Ik heb op de IBC gekeken naar de PMW-EX1. Dat is een nieuwe camera van Sony, die er zeer goed uitzag. Het enige nadeel/voordeel is dat het net als de Panasonic HVX200 werkt met geheugenkaartjes die redelijk aan de prijs zijn. Maar beeldkwalitatief was het echt super, beter dan welke DV/HDV camera die ik tot nu toe heb gezien.

€6.500 is nog een keer €2.000 meer dan de Z1. Gaat op het moment toch echt boven budget :-(

Eigenlijk is de Z1 al te duur, maar dit zou met een grote inspanning nog net lukken.

Ik was eigenlijk op zoek naar een oplossing die budgetvriendelijker was als de Z1, dus zo rond de €3.000,- of minder. :smiley:

Die tip van mij is [url=http://www.kieskeurig.nl/kopen/266D9F0EB993FD0DC1256F0D0031275A.htm]2799[/url] Heb je bovendien HD 1080. Iets wat best mag voor de doelgroep van superjachten. Zonde om nog in PAL te gaan filmen. In de review bij Kieskeurig wordt ook veel vergeleken met de Canon XH A1, de Sony is namelijk wat rommelig in het donker.

HD1080 is leuk, maar hoeveel mensen hebben er tegenwoordig al een Full HD tv scherm EN een Bluray speler in huis? De boel zal toch weer naar SD teruggebracht worden om op een gewone DVD te passen.

Ik denk eerlijk gezegd dat een Z-1 al ruim voldoende is voor wat je er mee wilt gaan doen. Kun je er niet eentje 2e hands krijgen?

[quote:ad7aa18ea0="~;-)"]HD1080 is leuk, maar hoeveel mensen hebben er tegenwoordig al een Full HD tv scherm EN een Bluray speler in huis? [/quote:ad7aa18ea0] 95 % van zijn doelgroep hws 8) En de meesten met nog een paar extra setjes op de kinderkamers.

[quote:5d60a74782="Martiniman"][quote:5d60a74782="~;-)"]HD1080 is leuk, maar hoeveel mensen hebben er tegenwoordig al een Full HD tv scherm EN een Bluray speler in huis? [/quote:5d60a74782] 95 % van zijn doelgroep hws 8) En de meesten met nog een paar extra setjes op de kinderkamers.[/quote:5d60a74782]

:smiley: Ja, mischien wel. Maar je moet niet vergeten dat er een hoop op kantoor wordt bekeken en op de jachten. En op de jachten zelf is HD nog niet echt ingeburgerd. HD is een optie voor over 1 of 2 jaar.

Maar ondertussen heb ik een camera aangeschaft. Ik kreeg een aanbieding voor een mooie Sony DSR-PD150 voor €1.500 en die heb ik maar gekocht.

Dit onder het motto dat ik eerst maar eens goed moet oefenen en alle (on)mogelijkheden van deze camera moet leren en dan een stuk beter zal weten welek specifieke eisen ik heb voor een andere camera.

Dus ik zal me nog wel regelmatig melden met wat vraagjes over de diverse hard & software :wink:

Toch een PD-150 aangeschaft? Die zou ik maar even een servicebeurt geven voor alle zekerheid. Veel PD-150's hebben behoorlijk wat draaiuren op de teller staan. Kun je trouwens zien volgens mij in het menu... Als je overigens een archief van stockmateriaal zou willen aanleggen dan is het natuurlijk verstandig om zo snel mogelijk in HD(V) te draaien zodat je er over een tijdje ook nog mee voor de dag kan komen.

Aan stock heb ik niks. Bootjes worden gemiddeld om de 2 jaar geheel verbouwd en daarna zien ze er echt weer anders uit. Zou alleen kunnen gelden voor wat mooie kustgezichten, maar die draai je zo weer ;-)

Maar bedankt voor de tip en ik ga ff uitzoeken waar in de buurt van Nice een servicecentrum zit. Hopen dat het een beetje dichtbij kan :wink:

[quote:4be7f6bb89="Yachtbrochure"]Maar ondertussen heb ik een camera aangeschaft. Ik kreeg een aanbieding voor een mooie Sony DSR-PD150 voor €1.500 en die heb ik maar gekocht. [/quote:4be7f6bb89]

:frowning: Koop is niet doorgegaan, verkoper heeft geannuleerd.

Nu zitten we dus nog steeds met hetzelfde probleem.

Nieuwe optie in het geheel is de Sony HDR-FX7, wel HD maar iets meer consumer.

Iemand ervaringen met deze camera?

Ik heb begrepen dat het grootste nadeel was het ontbreken van XLR, maar aangezien we toch zonder geluid draaien kan ik daar wel mee leven :slight_smile:

Nu gaat het er eigenlijk om hoe het beeld is als we gewoon opnemen (Niet in HD) in vergelijking met de PD-150.

Als de mogelijkheden gelijk zijn zou dit wel eens een verstandige keus kunnen zijn. Ik heb de spec’s vergeleken en het lijkt me dat we hiermee voorlopig uit de voeten kunnen. Maar …

Ik zou ook zeker naar een HD camera kijken. Volgens mij onderschat je inderdaad het percentage binnen je doelgroep die dit soort filmpjes in HD kwali kan kijken. Bekijk je het materiaal bijv. op een computer, dan is HD kwali ook een enorme pre. Bovendien gaat het in jouw filmpjes toch over details denk ik, en die zijn beter zichtbaar met HD. Ik kijk sinds twee weken films op 720p en mijn mond valt steeds open over de veel betere detaillering van de omgeving in een scene. Als je daarna dan weer een film in normale kwaliteit vanaf DVD kijkt, zie je meteen dat alles veel 'waziger' is.

Met jouw budget zou ik eerder naar een goede HD high end consumentencamera kijken, bijv. het spul van Panasonic die laatst door Steve Jobs gebruikt werd in de keynote over de nieuwe iMovie. Ik weet niet in hoeverre je dan jouw groothoeklens kunt toepassen, maar ik kon dat op mijn Sony TRV9 (consumenten-)camera wel.

In SD denk ik dat het best een aardige camera is. Als je niet teveel geld wilt uitgeven, kun je ook naar deze kijken:

http://www.epatra.nl/hvr-a1e.html

Klein maar erg goed voor zijn prijs.

Een camera die progressive kan opnemen lijkt me zeker bevorderlijk als je je materiaal in een HD-omgeving wilt vertonen. Denk er alleen wel aan dat je met 720p een lager aantal beeldlijnen hebt dan bij HDV1080i Voor stilstaande objecten heb je met 1080i een scherper beeld dan met 720p.

[quote:943dacdf8a="Cenobyte"]IVolgens mij onderschat je inderdaad het percentage binnen je doelgroep die dit soort filmpjes in HD kwali kan kijken. Bekijk je het materiaal bijv. op een computer, dan is HD kwali ook een enorme pre. Bovendien gaat het in jouw filmpjes toch over details denk ik, en die zijn beter zichtbaar met HD.[/quote:943dacdf8a]

Ik ken de doelgroep vrij aardig :wink: en ik weet dat als ik nu op HD ga aanbieden ik een probleem heb met mijn klanten (de brokers). Die vinden het te ingewikkeld om 2 soorten schijven aan te gaan bieden enzo.

Of ben ik nu gek en kan je HD op een gewoon DVD schijfje branden en dus HD en SD bij elkaar op 1 schijf waarbij de gebruiker automatisch het goed voorgeschoteld krijgt?

Want de uiteindelijke kijkers zijn vaak wel rijk, maar a-technisch. Ik heb er nu BV een die geen PDF’s wil krijgen maar iedere keer hardcopy omdat hij niet e-mailt.

Tweede punt is dat het veel te duur is om te duplicieren. We proberen de DVD klaar te hebebn in een oplage van 500 stuks incl. full colour opdruk voor €2.500.-. Daar kunnen de dupliceerkosten voor HD nooit vanaf willen we nog wat verdienen :wink:

Dus voorlopig blijven we maar op SD draaien :wink: tot voor dit probleem een oplossing is.