dv film op dvd branden

Hoi, Technisch weet ik niet zeker of ik dit probleem goed uitleg maar het gaat om het volgende; heb een film van mijn medion dv recorder via imovie geimporteerd op mijn mac nu wil ik dat complete bestand branden op een dvd omdat iemand anders het gaat verwerken Het moest dan wel mpeg2 zijn maar dat is het volgens mij ook, dus ik wil er niet zelf een idvd film of zo van maken hij wil gewoon het bestand op dvdv Hoe kan ik het nu het beste op een dvd branden?

Graag hulp, vast bedankt
Wilfred

Als hij enkel en alleen het "ruwe filmbestand" nodig heeft, zou ik het bestand lokaliseren op je Mac, leeg dvd'tje in je Macje proppen en gewoon branden. De kans bestaat dat je mpeg2 bestand wel te groot is voor een dvd. Misschien kun je beter de beelden uitwisselen via een externe harde schijf. :)

Edit : het belangrijkste is dat je een DATA dvd aanmaakt en geen video-dvd.
Edit 2 : ik ben trouwens even in de war, in je titel zeg je dat je filmbestand een .dv is en in je uitleg een mpeg2.

Hanhart, bedankt voor je snelle reactie ehh oke data dvdv aanmaken edit 2 pfff filmbestand weet niet zeker of het .dv is maar die gast kon het beste aan de slag met mpeg2 en dat staat op mijn camera .....

oke ff gekeken op de harddisk en daar staat het bestand als .dv kan ik daar mpeg2 van maken? je snapt...ik snap er nog de ballen van hehe

Oki, als hij inderdaad het bestand nodig heeft gewoon een Data dvd aanmaken. :) Edit : ik zie net je andere reactie. Persoonlijk verkies ik .dv, maar als die persoon echt een mpeg2 wil zul je het moeten converteren. Zelf gebruik ik FCP, dus ik weet even niet of je met iMovie .dv kan overzetten naar mpeg2.

ja oke dvd in de mac en dan staat er you inserted a blank dvd welke taak openen? met welk proggie brand ik een dvd vervolgens als data?? heb nog niet eerder gebrand!!

De DvD openen in de Finder en via de Finder alles branden. :)

Oke Hanhart bedankt voor je tips ga gelijk aan de slag

Veel succes. :D