dvd branden groot ptobleem

ik heb een g4 met os10.4.3. een extrene lacie drive en een grote stapel verknoeide dvd's als laatste heb ik gecertificeerde discs van de apple store gebruikt maar wordt steedts geconfronteerd met the drive report an error sense key=illegal request sense code 0x21 0x02 buffer underrun

weet iemand wat dat betekent en vooral wat kan ik er tegen doen?
gr joop

[quote:272740172f="joopve"]ik heb een g4 met [b:272740172f]os10.4.3[/b:272740172f]. gr joop[/quote:272740172f]

10.3.4 denk ik?

@Moderator: misschien even verplaatsen naar Hardware?

Gebruik je Toast 6? Dan heb je een probleem met de 'Buffer Underrun' van DVD's (die is er dus niet).

Dit resulteert in verknalde dvd’s als je ondertussen ook nog iets anders op je computer wilt doen.

Updaten van Toast moet helpen als het goed is.

[quote:2681abe707="joopve"] buffer underrun wat kan ik er tegen doen?[/quote:2681abe707] Lagere brandsnelheid instellen? Ik heb het wel eens als ik een muziekcd (voor mezelf in de auto :innocent: ) kopiëer. De originele zit dan in de Mac, branden op externe FireWire brander. Als de brandsnelheid te hoog is krijg ik dezelfde melding. Als ik lager ga zitten (desnoods 2x of 1x speed) geen probleem meer. Misschien geldt dit voor je dvd's ook. Succes.

ik heb de ervaring met toast 6 en een later ingebouwde interne pioneer 105 brander dat ik de brandsnelheid op "best" moet instellen. Als ik 1x, 2x instel mislukken de schijfjes altijd. Raar maar waar!

BTW: 1x een draad hierover starten is wel genoeg. http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=25520

Het wordt anders een beetje verwarrend voor ons…

ik had hetzelfde probleem, en het bleek inderdaad aan toast te liggen, die de bufferunderrun van mijn huidige pioneer A07 niet ondersteunde, nieuwe versie van toast erop en het probleem was opgelost!

het is mogelijk dat je een echte bufferunderrun hebt, maar volgens mij lijkt dat meer op een probleem met het "merk" van schijfjes -welke brander zir er in je Lacie ? (kun je zien in Toast) -welke DVD-R schijven gebruik je ?

de brander is pioneer dvd-r dvr-105d

ik heb als schijven gebruikt
de dvd-r 4x gecertificeerd voor apple (apple store)
dvd-r van nashua record 2.0 4,7 gb

probleem opgelost!!! ik heb gedacht over buffer overflow....het moet een buffer zijn waar de gegevens die naar de dvd gaan tijdelijk worden opgeslagen,die buffer heeft een limiet. als de stroom gegevens naar de brander op de een of andere manier vertaagd zou worden loopt die buffer vol. wat heb ik gedaan. ik had meer devices aan mijn firewire , een harde schijf en eye tv, ik heb de andere de3vices verwijderd en heb ook bij enrgie het uitzetten van externe uitgezet en het werkt nu!!!!!!!!!!