DVD Concert naar iPod

Hallo,

Ik heb een dvd concert die ik graag in de ipod wil hebben , wil hem opnemen met de interne dvd speler naar mp3 , weet iemand een progje daarvoor ?? :stuck_out_tongue:

Ik heb dat onlangs nog gedaan met een DVD van Froggy (voor een ander!). Kan echter zo niet op de naam van het programma komen dat ik daar voor gebruikt heb, zal ik vanavond even naar kijken voor je. Ik weet in elk geval wel dat ik de DVD met DVDBackup eerst moest ontdoen van de diverse beveiligingen, dus misschien kun je 'm alvast voor het gemak even naar je HD rippen...

met [url=http://www.rogueamoeba.com/audiohijack/]AudioHijack[/url] kom je een heel eind, zonder eerst de dvd te hoeven rippen :) [url=http://www.rogueamoeba.com]RogueAmoeba[/url] heeft nog veel meer van dit soort prettige programma's

De manier die ik altijd gebruik is enigsinds omslachtig, maar inderdaad eerst naar de HD rippen met DVDBackUp. Daarna met bbDEMUX de Audiostreams van de Videostreams scheiden (de VOBfiles die op je dvd staan zijn namelijk zogenaamde 'muxed'files waarin de audio met de video verweven is) De audiobestanden die je dan krijgt zijn ac3 strooms die je weer met quicktime pro kan omzetten naar mp3 of aac files... jaja... wat een gedoe!

je kan met een programmatje alle het audio die je uitstuurt opnemen. Wiretap heet het. je moet dan wel heel de dvd afspelen want hij neemt realtime op. Misschien een beetje omslachtig maar het werkt wel.

http://www.macupdate.com/info.php/id/12272

en anders moet je hem proberen te rippen met OSEx

http://www.macupdate.com/info.php/id/9830

weet alleen niet of je dan audio appart kan krijgen.

succes

[url=http://sourceforge.net/projects/mac3dec]mAC3dec[/url] converteerd de AC-3 audio van je DVDs naar AIFF, MP3, of QuickTime. Is het proberen waard. Deze heeft mij tot nu toe nog nooit in de steek gelaten.

succes

[quote:2f8b3d56da="reneo"]De manier die ik altijd gebruik is enigsinds omslachtig, maar inderdaad eerst naar de HD rippen met DVDBackUp. Daarna met bbDEMUX de Audiostreams van de Videostreams scheiden (de VOBfiles die op je dvd staan zijn namelijk zogenaamde 'muxed'files waarin de audio met de video verweven is) [/quote:2f8b3d56da] Ik kan je al 1 stap besparen: gebruik OSeX, die kan de VOB al opsplitsen bij het kopieeren naar je HD.

Dan krijg je een map met van ieder hoofdstuk een los video- en audiobestand. Als het concert is opgenomen met ieder nummer als een hoofdstuk, hoef je dan alleen nog de audio om te zetten en de tracknamen in te vullen.

Met "MacTheRipper" je DVD op je HD zetten en dan met "ffmpegX" je bestanden omzetten naar MP3 (Duurt wel ff!). Werkt erg makkelijk.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22715

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15473

Audio Hijjack wordt hier gebruikt, ben dr erg tevreden over

[quote:cfcbdb8766="mr_omvlee"]Audio Hijjack wordt hier gebruikt, ben dr erg tevreden over[/quote:cfcbdb8766]

Hier ook…alleen misschien een nadeel: je moet hem wel helemaal kijken, maar als het een goed concert is, is dat niet erg. En daarna kan je met CD Spin Doctor 2 (één van de Toast 6 programma’s) de hoofdstukken maken zodat het niet een nummer is, maar bijvoorbeeld 12 nummers, maar wel een concert. Zorg ervoor wanneer je dan evt. een cd gaat bakken voor in de auto dat je geen pauze tussen de nummers hebt. Maar je kan het natuurlijk ook via iTunes op je iPod zetten.

Suc6

[quote:ffa14afb1d="kiwi"][url=http://sourceforge.net/projects/mac3dec]mAC3dec[/url] converteerd de AC-3 audio van je DVDs naar AIFF, MP3, of QuickTime.[/quote:ffa14afb1d]

Juist, dat was dat programma waar ik niet op kon komen, inderdaad een prima tooltje! :slight_smile:

Ik heb Mac the ripper gebruikt om de dvd te rippen (duurt wel ff) , daarna met a52decX 0.25 omgezet naar mp 3 . Kwaliteit is prima , alleen staan er nog wat nummers aan elkaar..... maar daar valt prima mee te leven.