DVD filmpje naar keynote of PP. Welk format?

Forum genoten,

Ik heb een video dvd met een filmpje van 25 min. Deze film wil ik inbouwen in een Keynote presentatie, dus na het vertonen van enkele slides wil ik binnen keynote de film starten zonder Keynote te verlaten. Als de film afgelopen is wil ik verder in Keynote. De kwaliteit moet zo goed zijn als de orginele DVD.

Kan dit en zo ja, hoe?

Volgende vraag is; kan ik dan de hele keynote presentatie daarna zodanig omzetten(exporteren) zodat ik alles op een iPod kan afspelen naar een beamer en toch dia voor dia kan vertonen?

Van Keynote heb ik geen verstand, dus hoe je een filmpje erin moet verwerken weet ik niet.

Maar je vraag over hoe je een DVD moet rippen naar een bestand wat QuickTime e.d. kunnen afspelen is al heel vaak gesteld, dus daar zijn zat topics met een duidelijke uitleg over.

STICKY:
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=891440#891440

TOPICS:
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=85915
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=62487
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=53474

Denk Mac, denk simpel. Maak een QT-filmpje en sleep deze in een Keynote dia, klaar!

Afspelen op je iPod kan wel, maar niet lekker. In Keynote kan je exporteren naar een Quicktime filmpje. Het leuke van dat filmpje is dat het een interactief filmpje is, wat wil zeggen dat je telkens door moet klikken voor de volgende dia. Net als de presentatie dus. Ik heb 'm alleen met geen mogelijkheid op m'n iPod gekregen zonder die doorklik-functie te verliezen. Daardoor wordt het dus een gewoon filmpje en moet je 'm telkens pauzeren... En dat is een beetje precisie werk op de seconde, bij mij in elk geval :P

Maar het kan wel dus.

Zoals Niokita al meldt, zodra je het op je Ipod wil laten zien, dan wordt het een film en moet je dus handmatig pauzeren bij elke slide.

Je filmpje van DVD kan je gewoon rippen zoals Unsound al aangeeft, dan slepen naar je keynote presentatie en klaar!!

Om je presentatie om te zetten naar film zal je in keynote in moeten stellen of als snapx pro filmpje
Ik ken Keynote niet, dus weet niet of je daar je presentatie als movie kan exporteren?!?!

[quote:9141378029="hobbes2210"]Om je presentatie om te zetten naar film zal je in keynote in moeten stellen of als snapx pro filmpje Ik ken Keynote niet, dus weet niet of je daar je presentatie als movie kan exporteren?!?![/quote:9141378029]

Een presentatie in Keynote kan je in allerlei formaten exporteren.

[img:9141378029]http://fun.stevenenjente.com/forumfoto/Keynoteafb.jpg[/img:9141378029]

Greetz