dvd-hoes ontwerpen

vrienden, voor onze vereniging ben ik een dvd aan het maken met daarop heel wat fotocollages van verschillende activiteiten. De dvd zelf is gemaakt met idvd en ook het dvd-label heb ik vrij gemakkelijk in elkaar kunnen boksen (gewoon een foto afgedrukt op van die ronde plakkers).

Maar nu komt het: bestaan er programma’s waarop sjablonen enzo staan die je kan gebruiken om dvd-hoesjes te ontwerpen?

Het gaat hier om die grote dvd-hoezen van 18cmX13cm. Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.

Hier heb ik veel aan gehad: http://www.customflix.com/Producer/HowTo/Covers.jsp

Het is een simpele template voor Photoshop…

Lekker makkelijk

Ik ken zo geen sjabloon programmatje, maar je kunt er wel zelf een maken in een van de Adobe Programma's als Photoshop, Illustartor en/of InDesign...

Welke :apple: Apple heb je? Met welke :finderoud: systeem?

ik heb een Apple Powerbook 17inch (laatste versie) en darop Tiger (laatste versie). Ik beschik over de laatste versie van photoshop CS, indesign en de hele mikmak...

ik ben ondertussen de tip van Psychoprick aan het bestuderen. Het ziet er in orde uit. Ik hoop straks verslag uit te kunnen brengen van mijn bevindingen.

spongebob > je zou eventueel bij dvd/cd perserijen in NL of België templates kunnen downloaden van DVD-hoezen. Ze zijn meestal gratis en ter service voor de bezoeker/klanten.

Kijk hier maar eens :D

http://www.kopieer-cd.be/dtp-area/templates.jsp

ik heb wel een sjabloon voor je met netjes alle maten erin. photoshop bestand. alle lijnen zijn losse layers dus zo uit te zetten. Als je 'm wilt mail me maar.

hallo allemaal, ik ben uiteindelijk met Pycho-enz's tip uit de voeten kunnen geraken, maar Postman, je mag zeker en vast je photoshop-sjabloon even doormailen. Misschien is dit nog iets handiger, zeker als de losse layers nog hier en daar nog aangepast kunnen worden.

Ook aan alle anderen: bedankt voor de tips.

http://www.magicmouse.com/