DVD is na 2e helft niet meer af te spelen op NAD 532

Hallo,

Ik heb het volgende probleem:
DVD’s die ik met TOAST 6.03 aan het branden ben kunnen niet volledig op mijn NAD 532 DVD-speler bekeken worden. Ik krijg vanaf de 2 helft schokkerige beelden en sprongen. NAD is originele staat en speelt enkel regio 2 DVD’s af. Op mijn PB 15,2 met superdrive + 1 GB RAM gaat het bekijken van de schijven perfect.

Ik ripp eerst met DVD backup met regiocode 2 de DVD en vervolgens breng ik hem op max. 4,4GB met DVD2oneX. (versie 1.3.0) Hierbij gebruik ik de film optie en selecteer ik enkel de hoofdfilm. Vervolgens maak ik in Toast AUDIO_TS (leeg) en VIDEO_TS op de DVD aan incl. de inhoud van mijn DVD. Branden heb ik zowel op dubel als op enkel speed gedaan zonder verschil in resultaat.

DVD’s zijn perfect op andere spelers (LG, JVC) maar niet op de NAD.
Ik heb al verschillende schijven uitgeprobeert. (NASHUA en PRINCO)

Ik heb geen idee waar dit nu aan kan liggen. Zijn de schijven met 4,4GB toch te vol? Ik denk dit omdat schijven kleiner dan 3GB vertonen ook op de NAD geen mankementen. Beeld 100% en alle menus en geluidsporen aanwezig.
OS: 10.3.3

Ik ben nieuw met Mac’s, heb wat problemen gehad met mijn scherm, toch hou ik heel veel van mijn baby!

ææ

Een hekel aan NAD?!?! Ben zelf eigenaar van een 762, een 750, een 540 en een 562 en kan werkelijk niet één enkele reden bedenken waarom ik Philips componenten zou willen bezitten in een scandinavisch 'design' jasje. Ofwel, what's your problem dude!??!

:innocent:

Ik heb precies hetzelfde probleem op een Philips en een Marantz. Vanaf de 2e helft gaat ie ook flink lopen stotteren. Dwz, als de originele film echt veel groter was dan 4.4 GB en ik deze door Dvd2One haal. Dit zijn films van 160 tot 180 minuten. Die Philips is een oud lijk en heeft wel meer moeite met dvd-r's. De Marantz echter is vrij recent.

ik hoop niet dat jullie werken met DVD+/-R(W)'s met 'printbare' labels...

…dat is vragen om problemen…

…die staan er om bekend dat ze DVD’s doen kromtrekken en daardoor met name in de’buitenregio’ van het leesbare gebied op de DVD problemen geven…

bovendien staan (vreemdgenoeg) de duurdere TV-DVD-spelers erom bekend dat ze meer problemen hebben met DVD+/-R(W)'s dan de doorsnee-modellen…
…het zijn nu eenmaal wat ‘gevoeligere typetjes’…

verder is het aan te raden om eens te kijken in het forum van DVDRHelp :

http://www.dvdrhelp.com

op dat forum zitten behoorlijk war DVD-specialisten, dus dat zou wel 'ns hele interessante info op kunnen leveren…

…op die site kan je overigens ook de compatibiliteit van je TV-DVD-speler (en gebruikte media) checken op basis van gebruikservaringen.

en…
ben je je ervan bewust dat de informatie die je geeft doet vermoeden dat je niet helemaal legaal bezig bent ??
…wees daarop bedacht als je dit soort vragen stelt.

Succes !!
Toon.B

ææ

bij problemen voor het lezen van DVD-R (of+R) eerst eens kijken naar het merk van schijf; Nashua weet ik niet maar Princo behoort echt bij de twijfelachtige merken (zie ook DVDHelp)

@johnny cash. Jazeker heb ik een geluidsinstallatie met NAD. Zoals ik al schreef, een 762 (=Receiver.) met 562.(=DVD) De enige DVD speler die CD echt fatsoenlijk afspeelt in 7.1 surround. Met Chario boxen. Misschien moet je dit artikel maar eens lezen...

http://www.audiorevolution.com/equip/nadreceiver/

Johnny Cash klinkt fantastisch!

:slight_smile:

##

Hallo,

DVDRhelp.com heb ik alss eerste geraadpleegd. NAD 532 zou volgens de site zonder problemen moeten spelen. Ik heb zelf ook schijven van anderen thuis gehad, die het wel gewoon doen en boven 4,3 GB zijn. By the way alle schijven doen het uitstekend bij andere mensen.

Dus du ik iets fout voor de gevoelige NAD met DVDBackup (bijde coderingen aangevinkt en regio 2 ingesteld) of moet ik gewoon op 4,1GB de grote beperken. Heeft iemand ervaring hiermee?

NAD 532
NAD 751
NAD 541
NAD 216
NAD 118 met Clearaudio trident kabels en Linear Acoustic boxen (Elac JET system)
Ga vanvond op 4,1 GB proberen! Laat het nog weten of het lukt.

Groeten,

ææ

Ik heb het eidenlijk opgelost! Met schijven van princo heeft mijn NAD geen problemen. Het is dus vooralsnog een goede combinatie!

Ik heb trouwens ook nog andere NAD spelers met de schijven van Nashua uitgeprobeerd maar ze deden het alemaal niet!

Groetjes,

István