DVD met avi files

ik heb voor een klusje wat mini dv tapes gekregen en wat dvd's met avi files. De mini dv tapes kan ik inladen en is van goede kwaliteit. Nu heb ik zelf niks opgenomen of ingeladen maar die avi files krijg ik maar niet aan de praat. Met quicktime pro heb ik een bestand opgeslagen als een .mov , maar dan nog heb ik in final cut alleen geluid en geen beeld. Nu heb ik via het sticky tpoic van unSound al redelijk wat info gevonden, maar nog kom ik er 1,2,3 niet echt uit.

heeft iemand nog een tip?

[quote:38970106e3="anthonyNL"]Met quicktime pro heb ik een bestand opgeslagen als een .mov , maar dan nog heb ik in final cut alleen geluid en geen beeld.[/quote:38970106e3] Door de extensie te veranderen naar MOV ( meer doet "opslaan als mov" namelijk niet ) veranderd niks aan de codering. Je moet weten welke audio- en videocodec er is gebruikt, anders weet je ook niet wat je nodig hebt om het a te spelen.

heb net even gebeld met mijn opdrachtgever. Hij heeft de clips van dvd geript met canopus, weet jij toevallig of ik er dan nog wat mee kan.

Ik kan ook de dvd krijgen maar dat wordt pas volgende week en met een deadline van 12-01 is dat wel erg snel. alvast bedankt

Met welk programma hij het gedaan heeft maakt niks uit... je moet weten welke audio- en videocodering er gebruikt zijn.

Welke QuickTime plugins heb je geïnstalleerd ?

Eigenlijk moet je trouwens de originele DVD’s hebben, nu heeft
hij de DVD geript en gecodeerd, straks ga jij ze weer coderen
om ze leesbaar te maken voor FCP, en daarna ga je ze weer coderen…

idd, ik zorg er wel voor dat ik de originele dvd in handen krijg. welke codecs hij heeft gebruikt is dus niet bekend, alleen programma. Hoopte dat je daar wat aan zou hebben...

ik zoek wel even verder via jouw topics hoe ik die dvd dan het beste kan rippen voor fcp.
thnx!

Over het rippen van DVD's om ze opnieuw te monteren zijn deze topics handig:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=62487
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=53474
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=46103
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=29483

De codering van een filmpje opzoeken kan, als de film wel af te spelen is met Mplayer OS X. Deze kan de info van een bestand tonen. Open de playlist van Mplayer, en zet de film er in. Dubbelklik vervolgens de film zodat hij gaat spelen, en klik in de playlist op de knop met de i erin… dan krijg je de info over de gebruikte codecs te zien…

bedankt! ik ga morgenvroeg gelijk even met die Mplayer aan de slag.

ok, via mplayer ben ik erachter gekomen dat de files die ik op dvd heb gekregen (in .avi) gecodeerd zijn als, video: cvdc, 28800,0 kbps, 720 x 576, 25.0 fps en audio: pcm, 1536 kbps, 48 kHz, Stereo wederom alleen audio en geen beeld te zien in mplayer.

Nu kan ik de files ook van een server afhalen in de vorm van 1 x Vob en 2 x ifo en bup files. Deze heb ik geprobeerd om te zetten in handbrake in files waarmee ik in final cut kan werken, maar het programma kan geen files zien.

nog een tip?

Heb je visualhub al geprobeerd.

Dit programmaatje kan bijna alles converteren

VisualHub is gewoon ffmpegx... maar het lijkt er op dat het een RAW formaat is...