dvd opgenomen op philips dvd rec. en dan naar mac

hallo, ik ben nieuw met de mac en dus heb ik een domme vraag (hoewel geen enkele vraag dom is, begrijp ik)

ik heb een philips dvd recorder.
daarmee heb ik rw dvds beschreven en die wl ik graag op de hd van mijn ibookje zetten, voor knippen en uiteindelijk branden en bewaren.
de mac dvd speler speelt de dvd af, maar hoe krijg ik de opgenomen programma’s op de hard disk om mee te gaan knutselen? zit een rip progje in mijn Ibook?of moet ik daar iets als final cut voor hebben?

bedankt,

jan

Wat je nu moet doen is de video naar de harde schijf rippen, en weer omzetten naar een formaat wat iMovie begrijpt. De meeste tips daarvoor staan in dit topic:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=42347&highlight=

Succes !

Ik heb hetzelfde probleem met mijn Philips dvd recorder. Ik wil fragmenten van mijn DVD+R rippen om ze in bv DVD Studio Pro te bewerken, dus naar .m2v formaat. Yade X and OSex werken in ieder geval niet... help!

Je kunt ffmpegx of mpeg streamclip gebruiken, zie ook de door unSOUND genoemde link. Voor mpeg streamclip heb je wel de mpeg2 decoder van Apple nodig en die is niet gratis. Ik heb het idee dat de resultaten van het omzetten mbv mpeg streamclip iets beter zijn, maar wellicht zijn de instellingen van ffmpegx nog te verbeteren.

Hans

Een standalone dvd-recorder maakt een RAM-disk met een VRO-bestand. Deze kun je op de mac alleen demuxen met MPEG2 Works. http://www.mpeg2works.com/m2w.html Daarna heb je ReadDVD nodig om het zooitje om te zetten. http://www.softarch.com/us/products/rdvd.html http://freefiledownload.mainstreetstores.com/dr/v2/ec_MAIN.Entry10?SP=10023&PN=1&xid=55858&V1=666748&CID=161126&DSP=&CUR=978&PGRP=0&CACHE_ID=0

meer info:
http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=252542

[quote:72fa3e517f="Hans de Bijl"]Een standalone dvd-recorder maakt een RAM-disk met een VRO-bestand. Deze kun je op de mac alleen demuxen met MPEG2 Works. [/quote:72fa3e517f] Wat een onzin. :P Ik heb dit ook gedaan met een Philips dvd recorder en je krijgt gewoon standaard .vob bestanden.

Hans

Nou, JOUW dvd-recorder maakt .vob bestanden... maar lang niet alle recorders doen dit. Dus het is alles behalve onzin.

Nou ja, de vraagsteller heeft in ieder geval ook een Philips dvd recorder, dus voor hem geldt het wel. Ik kan me overigens niet voorstellen dat andere merken geen .vob bestanden maken. Het is toch de bedoeleing dat je ze op alle dvd spelers kunt afspelen?

Ik zie net in een ander topic dat sony blijkbaar andere bestanden gebruikt. Blijft raar…

[quote:c82a5f1046="hans dorsman"]Het is toch de bedoeleing dat je ze op alle dvd spelers kunt afspelen?[/quote:c82a5f1046]Nee, het gaat hun er helaas alleen maar om dat je hem koopt.

Maar een aantal modellen van Sony en JVC maken dus wel die vro bestanden.

:frowning:

Goede reden om philips te kopen als ik er ooit een koop.

Philips maakt VOB files. Deze kan je rippen met Streamclip, te halen op Versiontracker.com