DVD-R of DVD+R

Ik zal wel weer achter de feiten aanlopen maar ik begrijp dat de +R terrein gaat winnen tov de -R, maar ik kan nergens een duidelijk verhaal daarover vinden, voor wat nu te kopen. Ik wil nu een dvdspeler kopen maar moet ik er nu een kopen die + of - kan afspelen, en ja ik weet dat er een is die beide kan "SONY DVP-NS305"

maar wat is nu waarheid over het + en -

[mod:5fb3dfe644=“Torz”]Verplaatst naar Video,daar zitten de experts.[/mod:5fb3dfe644]

Als de plaatjes eenmaal gebrand zijn, is er weinig verschil. Koop altijd een DVD speler die beide kan afspelen. Een DVD-R plaatje is op dit moment iets beter uitwisselbaar. Koop, wanneer je aan een brander toe bent, i.i.g. een brander die beide formaten kan branden. En vanaf 1 juli tot eind 2004 komt er een heffing van 1 euro (ex) op DVD-R en 50 eurocent op DVD+R. Dit omdat DVD+R betere beveiliging zou hebben. De stand is momenteel nog 50 om 50 voor beide formaten. En de trend is dat heel veel nieuwe DVD branders beide formaten aan zullen kunnen. De nieuwe fabrikanten kunnen en willen gewoon niet kiezen. Alle zogenaamde voordelen van een van de beide formaten is marketing. Wel schreeuwen de + jongens het hardst. Met Apple heb je op dit moment weinig keus. Apple geeft geen enkele ondersteuning voor het + formaat. Hoewel een reeds gebrande DVD-Video (+) prima speelt op de 1 GHz iMac. (Sony DVD brander)

Er zijn zelfs PC verkopers (*zoals www.norrod.nl) die geen lege DVD-R WILLEN verkopen. 'Want dat wordt m toch niet'. :evil:

Ik ben bang dat over niet al te veel tijd DVD-R voor Apple is en DVD+R voor PC. Het zou echt NIET GOED zijn als Apple zometeen een andere standaard hanteerd dan PC’s.

Ik begrijp echt niet wat die standaard nu uitmaakt!

  1. Mijn dvd-speler (goedkoopste philips!) leest zowel +R als -R. Geen probleem dus.
  2. Mijn iMac leest zowel +R als -R. Geen probleem dus
  3. Mijn iMac schrijft alleen -R. Maar de door mij gebrande DVD-R’s zijn prima af te spelen op een pc van een collega die een DVD+R brander heeft ingebouwd. Geen probleem dus.
  4. Een geleende kopie van een film op DVD+R kan ik op mijn iMac kopieren op DVD-R. Geen probleem dus.
  5. vanaf 1 juli kost een lege DVD-R ongeveer hetzelfde als een DVD+R. Dat maakt dus ook niets meer uit.

Wat is nu dan wel het probleem? :? Wanneer maak je nu de ‘verkeerde’ beslissing als je moet kiezen tussen een +R of -R?

:)

Er is geen probleem ,
De kans dat een zelfgebrandde DVD (-) of (+) op een consumenten
player niet afspeelt is 1 op 100.

Groetjes,
ps,… kijk hier eens

http://www.apple.com/dvd/compatibility/

of hier,… http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.php?

Bedankt voor alle reacties, ik stel dit zeer op prijs + of - heb ondertussen een verhaal gevonden over hoe men de zaken probeert uit te leggen zie:

http://www.studio-logtenberg.nl/dvd+r%20&%20dvd-R%20info.htm

dus vandaar dat ik wel aan de twijfel wordt gebracht, + het eindhovens Dagblad kwam met ongeveer hetzelfde verhaal