DVR-109 Pioneer in G4 DigitalAudio

Ik wil een DVR-109 Pioneer inbouwen in mijn G4. Op zich geen probleem maar hoe krijg ik dat ding eventueel als Superdrive aangemerkt als dit überhaupt kan? Wie weet mij het verschil te vertellen tussen een gewone DVR en een Superdrive? Of wordt misschien een ingebouwde DVR direct een Superdrive? Ik wil dit weten ivm gebruik icm bijv. iDVD.

Ben benieuwd,
:mrgreen: [/b][/i]

Als je een dvd writer inbouwt, wordt het door Mac osx direct herkent als 'superdrive'

Paul

En zo niet, dan is nog altijd

http://www.macupdate.com/info.php/id/16466
:slight_smile:

[quote:d5ae8d9d2f="johnopdeg4"]Ik wil een DVR-109 Pioneer inbouwen in mijn G4. Op zich geen probleem maar hoe krijg ik dat ding eventueel als Superdrive aangemerkt als dit überhaupt kan? Wie weet mij het verschil te vertellen tussen een gewone DVR en een Superdrive? Of wordt misschien een ingebouwde DVR direct een Superdrive? Ik wil dit weten ivm gebruik icm bijv. iDVD.

Ben benieuwd,
:mrgreen: [/b][/i][/quote:d5ae8d9d2f]

Drives van Pioneer werken sowieso onmiddelijk als Superdrive onder OS X. De reden is heel simpel: Apple gebruikt zelf vaak drives van dit merk. Sony komt ook nog voor in PowerMacs. Sinds Januari wordt naast DVD-R ook DVD+R ondersteund door de nieuwe iLife-software dus het zou allemaal moeten werken onder Panther.

Dat is niet altijd zo, ik heb het met een Pioneer retail 106 gehad die door system profiel niet als Apple ondersteund werd aangemerkt. De mac zag kennelijk verschil tussen de OEM en Retail versie.

Dus alleen een OEM exemplaar plaatsen??

Met Patchburn was ie ineens "vendor supported"dus geen zorgen.

Super!

Bedankt!