E-tech ADSL ethernet router

Heb zo'n beetje alles gelezen over portmapping, gateways, isp adressen, lan's, wan's enz. alleen lukt het mij maar niet om mijn e-tech router zo te configureren dat ik via www mijn server kan benaderen. Heeft iemand hier ervaringen mee? :sealed:

In dit draadje kan je wat info vinden.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15821

Als je dar ook niet mee verder komt, geef dan even aan waar je vastloopt.

[quote:1f7e70b7c2="mdd"]In dit draadje kan je wat info vinden.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15821

Als je dar ook niet mee verder komt, geef dan even aan waar je vastloopt.[/quote:1f7e70b7c2]

Bedankt, weet nu waar je port forwarding te vinden is. Heb dit ingesteld en kan nu via http:// ip-adres van server inderdaad op de homepagina komen van mijn server.
Nu test ik dit vanaf een lokaal netwerk, dus mogelijk komt iemand van buiten er niet op.

Andere vraag is: Ik wil via een geregisteerde domeinnaam op mijn site komen, dus via www.domeinnaam, met andere woorden ik: wil vanaf een computer thuis mijn eigen site hosten (via server 10.3)

Heb ook even vanaf een andere locatie geprobeerd op de server te komen, maar als ik http:// ip-adres ingeef, krijg ik alleen een melding dat de pagina niet gevonden kan worden.

Als je een domeinnaam wilt, zal je deze ergens moeten aanvragen bij een webhosting. Je kan dan je domeinnaam later doorkoppelen naar het ipadres van internetverbinding. Dit is alleen haalbaar als je gegarandeerd een vast ip hebt van je provider.

Heb je dat niet dan kan je iets als dyndns gebruiken. Je hebt dan iets van blaat.dyndns.org als domeinnaam. Als je ip adres verandert kan je dit zelf op de site wijzigen of automatisch ddor een programma.

Voor het bereiken van je webserver, welk ip adres gebruik je? Als je iets van 192.168.x.x gebruikt dan is dit je interne ip. Dit werkt niet van buitenaf (dus via internet). Voor toegang van buitenaf moet je het ip adres van je internet verbinding gebruiken. Dit kan je vinden in je router of via http://www.whatsmyip.org .

[quote:fd4936ec68="mdd"]Als je een domeinnaam wilt, zal je deze ergens moeten aanvragen bij een webhosting. Je kan dan je domeinnaam later doorkoppelen naar het ipadres van internetverbinding. Dit is alleen haalbaar als je gegarandeerd een vast ip hebt van je provider.

Heb je dat niet dan kan je iets als dyndns gebruiken. Je hebt dan iets van blaat.dyndns.org als domeinnaam. Als je ip adres verandert kan je dit zelf op de site wijzigen of automatisch ddor een programma.

Voor het bereiken van je webserver, welk ip adres gebruik je? Als je iets van 192.168.x.x gebruikt dan is dit je interne ip. Dit werkt niet van buitenaf (dus via internet). Voor toegang van buitenaf moet je het ip adres van je internet verbinding gebruiken. Dit kan je vinden in je router of via http://www.whatsmyip.org .[/quote:fd4936ec68]

Ik heb een vast ip adres van mijn isp (zonnet), ik heb ook mijn domeinnaam geregistreed, en momenteel via Lycos een webhosting hierop.

Mijn isp ip begint met 62.166. enz, het ip van mijn router is 10.0.0.2, en van mijn server 10.0.0.12.

Maar hoe krijg ik nou in godsnaam mijn isp ip nummer doorverwezen naar mijn interne ip, in mijn router zitten zowat 100 verschillende instellingen.