educatieve muziek-software voor OSX

iedere reactie welkom:

Dit is de vraag …
Kent iemand OSX programma’s waarmee kleine kinderen (4-8 jaar) zelf hun eerste stappen in de muziek kunnen zetten? Liefst middels een keyboard oid. en met weinig of zonder begeleiding.

Maar als je dat -net als ik- niet weet …
Is iemand geïnteresserd in het gezamelijk ontwikkelen van zo’n applicatie … niet commercieel (!) … ik ben redelijk in Java- en ActionScript, en leer nu Python en kijk met een half oog naar Cocoa … en heb dan minstens iemand nodig die voldoende educatief onderlegd is om zoiets te ontwikkelen … maar ook programmeurs zeer welkom!
… of …
Heb je een mening over hoe zo’n programma eruit zou moeten/kunnen zien, maar kun/wil je zelf niet helpen?
… reageer dan hier.

Mijn muziekkennis is wel redelijk na tien jaar piano, dus kan met technische kant wel helpen, qua muziekttheorie. Wil eventueel meehelpen, mss nieuw sourceforgeprojectje??

misschien is dit aanvullend interessant : http://www.wonderwarp.com/simplechord/

misschien zit er hier iets tussen. [url]http://www.ecsmedia.com/products/prodmusic.shtml#kids[/url]

of kijk hier eens rond http://www.hitsquad.com/smm/mac/MUSIC_TUITION/

anders moet je eventjes wachten, enkele dagen, dan gaan wij als leraars in het kunstonderwijs weer aan de slag in een forum over muziekonderwijs en computers.

http://www.dkonet.be/

hou ons op de hoogte :slight_smile:

Kan weinig toevoegen, alleen dat de macosx.nl gebruiker [url=http://forum.macosx.nl/profile.php?mode=viewprofile&u=3484]"joostovermars"[/url] beroepsmatig met muziek-onderwijs bezig is. Wellicht dat hij iets weet?

overweldigende hoeveelheid reacties ... dank! ... even een snelle reactie: ... snel checken leert dat het meeste engels-talig is (even zoeken naar -mogelijkheid tot- language-packs dus) ... en niet echt voor de hele kleintjes (onder- en midden-bouw lagere school) ... wellicht toch zelf iets maken ?

inderdaad, denk ik ook, best iets zelfs schrijven voor die typische doelgroep. Er bestaat een hele boel van goede software, CD roms en internet sites, maar dan eerder gericht op oudere doelgroep.

wordt software-matig al een aardige kluif ben ik bang ... kan alle hulp dus goed gebruiken (vooral didactisch) ... laat jullie wel weten wanneer er op [url=http://sf.net]sourceforge[/url] (dat zal het wel worden) iets te beleven valt.

EDIT: Ik heb ook een blog. Wellicht een betere plek is om dit verder uit te werken.