Eee Mac ...?

Na het volgen van de huidige trends op Mobile PC gebied en de huidige economie, vraag ik me af of Apple mee zal gaan met de EeePC laptop markt. Ik hoop van wel met een Apple twist to it.

Ik denk aan het volgende een 9" Mini laptop met een Touch interface.
Waarom zo klein? Touch technologie is nog duur, dus een kleiner scherm kost een stuk minder om te produceren. Plus dat het product niks weg zal kapen van de Pro Markt.

Een Touch toetsenbord vermijdt het probleem met de diverse talen. Kan veranderd worden met andere interfaces zoals een keyboard etc.

Geen Tablet formaat want al hebben ze het goed voor mekaar en is de iPhone goed krasvast. Een shell model beschermt beide schermen.

Enige hekelpunten zijn nu ook battery life en prijs. Op Batterylife kan het misschien opgelost worden met een solarpanel back om reserve energie op te wekken Mocht apple ze kunnen prijzen voor ± €350,- dan denk ik dat het makkelijk verkoopt. €450,- is ook nog wel te doen denk ik. Hoger dan €500,- begint hij te dichtbij een normale MacBook te komen.

Hieronder twee rough mock-ups hoe het er ongeveer uit zou moeten zien denk ik.

[img:461edb2c8f]http://img.skitch.com/20080925-xemycq1kr3b49cjjp7kjjsy66f.jpg[/img:461edb2c8f]

[img:461edb2c8f]http://img.skitch.com/20080925-p3gbxccb4f1tgqqu2bq8754cqk.jpg[/img:461edb2c8f]

Van mij mogen ze ermee aankomen denk dan er wel 450 euries voor neer wil leggen. Leuk design wel.

Leuk design, al denk ik dat Apple het net iets fijner zou kunnen.. Moest dit er ooit komen, ik sta direct in de rij hoor! :P

Een iets meer [url=http://rhyker.wordpress.com/2008/07/23/msi-windmedion-akoya-1210-mac-osx/]recht-toe recht-aan design[/url] zou er zo uit kunnen zien... ;-)

Ik vind het nog een beetje lijken op een speelgoedcomputer van de Intertoys!

Opzich lijkt me het een mooi idee, alleen waarom maken ze bij mock-ups die interfaces altijd zo lelijk en onrealistisch?? Zeker het onderste gedeelte, en de resolutie van het bovenste scherm is veel te hoog voor zo'n klein dingetje.

Maar opzich denk ik dat er wel degelijk een markt voor is, en dat ik, zolang hij niet te veel gaat kosten, er best wel een tijdje voor in de rij zou staan. :slight_smile:

ziet er geinig uit, maar nooit voor een lage prijs! als je ziet wat die air al kost, zal zo'n speeltje ook duur zijn. kijk maar wat een 32 GB iPod Touch kost, dat is al 380 euri.. dus zo'n speel laptop zal echt minimaal 1000 kosten als er ook alle techniek zoals touchscreen, bluetooth, wifi, en SSD opslag in zit. (helaas)

dat virtuele keyboard lijkt me niet fijn type zo

[quote:799247f015="demandiebakt"]ziet er geinig uit, maar nooit voor een lage prijs! als je ziet wat die air al kost, zal zo'n speeltje ook duur zijn. kijk maar wat een 32 GB iPod Touch kost, dat is al 380 euri.. dus zo'n speel laptop zal echt minimaal 1000 kosten als er ook alle techniek zoals touchscreen, bluetooth, wifi, en SSD opslag in zit. (helaas)[/quote:799247f015] Mee eens. Dit kan nooit een laptop onder de 600 euro worden.

Het design is wel erg leuk!

Ik ga niet in op de interface commentaar. Maar de prijs moet wel de trigger zijn om hem te kunnen markten tegenover de Eee laptops. Misschien een cutdown version, met alleen Wifi als internet verbinding. Met een speciaal data abonnement van T-mobile. En ja helaas wel een touch toetsenbord. Om de kosten terug te brengen van Keyboard adaptaties voor diverse landen. Plus het is een kwestie van wennen. Ik ken genoeg mensen die een Wacom een onding vinden. Maar het is echt veel beter dan een muis voor grafisch werk, en zo nu ook een touch keyboard om het klein en knop los te houden. Misschien een maximale resolutie van 1280x960 per scherm? Alleen USB 2.0 voor externe dingen. Documentatie alleen digitaal om drukwerk kosten te drukken. Misschien moet het iets dikker worden. Voor de eenvoud.

Dit idee is ook al een keer op de voorpagina geweest, en ik denk nog steeds dat Apple niet hiervoor zal gaan, simpelweg omdat Apple niet op dat gebied mee zal willen concurreren, deels vanwege de lage prijs, en deels omdat Apple gaat voor kwaliteit.

Apple biedt 3 soorten laptops. Een normale, een zeer mobiele en een krachtige. Verder kun je ook de iPhone / iPod Touch als een soort kleine computer zien.

Ze zouden haast gek zijn als ze het [b:479020e007]niet [/b:479020e007]doen! Kijk voor de lol eens naar de [url=http://www.amazon.com/gp/bestsellers/pc/565108/ref=pd_ts_zbw_pc_565108_more?&pf_rd_p=364098901&pf_rd_s=right-4&pf_rd_t=101&pf_rd_i=565108&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0P2GF5FHAQDGY9VTW3QP]laptop-verkoop-top-10[/url] van Amazon.com. Negen van de 10 zijn netbooks, de andere is de MacBook. Schijnbaar is er dus wel degelijk een markt voor; combineer dat met het steeds populairder worden van OS X en ik zie een potentieel heel populair product aankomen.

Met een 10" scherm zouden ze er een nagenoeg full-size toetsenbord in kunnen stoppen, met een resolutie van 1024 bij 600 is het genoeg voor internet e.d., stop er een 80 GB gewone hardeschijf in en klaar is kees. Gewoon een 1,6 GHz Atom, niks vernieuwend an sich. Prijs om in Apple-stijl te blijven € 499,- met een 6-cel accu voor max 6 uur werken. Uiteraard met BT + AP, en compatible met de externe Superdrive zoals die van de MacBook Air.

[quote:20d0c22c89="Nikita"]Ze zouden haast gek zijn als ze het [b:20d0c22c89]niet [/b:20d0c22c89]doen! Kijk voor de lol eens naar de [url=http://www.amazon.com/gp/bestsellers/pc/565108/ref=pd_ts_zbw_pc_565108_more?&pf_rd_p=364098901&pf_rd_s=right-4&pf_rd_t=101&pf_rd_i=565108&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0P2GF5FHAQDGY9VTW3QP]laptop-verkoop-top-10[/url] van Amazon.com. Negen van de 10 zijn netbooks, de andere is de MacBook.[/quote:20d0c22c89] Ik heb het een tijdje geleden aan iemand van Apple gevraagd... en die zei "geduld". Enige nadeel is dat de prijs natuurlijk niet echt laag zal zijn. :(

Het zou dom van ze zijn als ze zo'n netbook zouden plaatsen in een Pro-prijsklasse... Daar is 'ie niet voor bedoeld, en daar zijn de specs ook niet naar. En zou de prijs dus ook niet naar moeten zijn. Maximaal 600 euro, dan heb je het écht gehad...

Met "niet echt laag" bedoel ik dat je 400 / 500 euro waarschijnlijk kunt shaken. Hoop op 600 euro... dat vind ik nog acceptabel.

Asus EeePC schijnt ook OS X te kunnen draaien. dus met kleine aanpassingen van Apple moet het zeker mogelijk zijn, en hoeft het niet eens veel duurder dan een EeePC te worden

Helaas alleen dat je dan geen geluid hebt... Maar qua kosten hoeft het inderdaad niet veel duurder te zijn, alleen heeft Apple een niet misselijke winstmarge die ze eerst moeten laten varen willen ze een netbook voor € 499 kunnen aanbieden.

Ik vermoed niet dat Apple een Eee-Mac zal lanceren. De macbook is een kleine volwaardige laptop, die erg goed ligt in de markt. Waarom zou Apple dan een minderwaardige Eee-Mac lanceren, die niet heel veel kleiner zal worden dan een macbook, maar wel maar de helft van de functionaliteit zal hebben.

Daarbij denk ik dat de Eee-Pc zo goed scoort omdat er eigenlijk in PC land weinig vergelijkbaars is. Als je een windows-based 12" laptop wil kopen, heb je toch een aanzienlijk budget nodig. 1500 euro is dan geen vreemd bedrag. Ik denk dat dit ook aan de basis ligt voor het succes van de Eee-Pc. Hij is klein, en daarbij goedkoop. Wat verlies van functionaliteit wordt blijkbaar voor lief genomen.

Ik zou het eigelijk wel mooi vinden als de Macbook qua gewicht zou kunnen terugbrengen tot dat van de Air. En dan een prijs vanaf € 799,-. Dat zou mooi zijn!

[quote:30ccfffa19="Nikita"]Ik zou het eigelijk wel mooi vinden als de Macbook qua gewicht zou kunnen terugbrengen tot dat van de Air. En dan een prijs vanaf € 799,-. Dat zou mooi zijn![/quote:30ccfffa19] Dat is niet genoeg om een nieuwe bron van kopers aan te boren. 10 inch scherm, 85% toetsenbord, en een prijs van rond de $500... dat wil de mensheid.