Eeen oude G4 / 400 Mhz upgraden

Zou nog effe willen doorgaan met mijn G4 (al was het voor Office toepassingen) Hoe, waar en wat kan qua up-grade, waar moet ik gaan zoeken

Dank bij voorbaat

Je hebt een paar mogelijkheden. Begin met RAM uitbereiden, want dat is het goedkoopst. Ik zou voor minimaal 512Mb gaan. Ten tweede helpt een nieuwe HD ook heel veel. Je moet dan wel een 7200rpm HD nemen. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe HD's tegenwoordig veel stiller zijn dan de standaard door Apple geleverde drives. Ik kan van harte de Seagate Barracuda IV of V aanraden. Superstil, snel en niet duur. Als laatste optie kun je een CPU accelerator kopen van Powerlogix, Giga Design of Sonnet. Over die laatste hoor ik alleen maar goede berichten. Powerlogix heeft wat probleempjes.

Een review van CPU upgrades op http://www.insidemacgames.com/features/view.php?ID=208
Verder is www.xlr8yourmac.com een prima site.

Het zou meer om de Processor upgrade gaan of een upgrade van de videokaart...

Kijk eens bij deze jongens in duitsland

http://www.cyberport.de

Goede ervaringen mee !
Videokaarten, Upgrades van Sonnet je vind 't er allemaal

de processorupgrades zijn toch meestal veel te duur. Ik heb het idee dat het dan verstandiger is om je mac te verkopen en er een nieuwe of een snellere 2ehands ervoor te kopen...

Ik denk dat je erg veel baat zult hebben bij een nieuwe videokaart die Quartz Extreme ondersteunt. Alleen volgens mij heeft zo'n 400MHz geen AGP, dus dan moet je ergens een PCI Radeon zien te vinden.

Voor ?325 heb je al een 800Mhz upgrade. Dat levert toch wel de meeste bang for the buck op. Afhankelijk van je display kun je voor weinig een PC Radeon PCI kaart op de kop tikken, en deze dan flashen met een mac-bios.

Voor 325 Euro?? welk merk en waaér kan ik navragen ???

Ik heb op Ebay bij [url=http://www.stores.ebay.com/id=22466845]Daystar Technology[/url] een upgrade kaart gekocht. Die zetten elke week een paar upgrades op Ebay voor een vanaf prijs van $5. Reken wel op $30 aan verzendkosten. En je kunt nog een aanslag van de douane krijgen, maar ik had geluk.

Als ik goed heb gezocht is de G4 PCI-graphics het enige type dat nog maar te upgraden valt naar 500mhz, terwijl de rest, zelfs de oude grijze dozen al op minstens 800 zitten. Is dit zo'n aparte machine, dat ze daar niks snellers voor maken? Ik wil er ook nog wel een tijdje mee doen.

Voor ? 347,02 heb je een Sonnet G4 800 bij je thuis(porto+verzekering) zonder douane-stress bij die Duitse jongens waar ik het al eerder over heb geschreven. [img:47e5405113]http://www.sio.demon.nl/sonnet.tiff[/img:47e5405113]

Op de cyberport-site is geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende modellen G4. Op de site van Sonnet staat mijn model niet in de lijst van compatibele modellen. [url]http://www.sonnettech.com/product/encore_stg4.html[/url] Misschien werkt het wel, maar dat vind ik dan toch een beetje link. Of heeft iemand het al gedaan, zo'n kaart in de G4-PCI?

Ik heb gisteren een mailtje gestuurd naar Sonnet met de vraag wanneer de 1MHz-kaarten verwacht worden, want ze worden wel aangekondigd.