een ander videokaar

Ik heb eeen G3 Ibook en daar zit een ATY, RageM3 in van 8 MB, ik zou hier graag een sneller videokeer in willen hebben, kan dat? het is een 12"

Simpelweg: nee.

De videokaart van een iBook is niet uit te breiden.

PS. je spelling laat wat te wensen over.

Dat zal niet gaan. Sowieso heb je weinig aan een snellere videokaart, want je processor, geheugen is ook weinig bij een G3. Koop dan een MacBook of nog beter een MacBook Pro.

Volgens mij doet je "T" het ook niet..

en nee, je kan er geen andere videokaart in doen.

En even voor de duidelijkheid, in geen enkele laptop is de videokaart uit te breiden, aangezien alles op het logicboard vast zit gesoldeerd.

Idd vastgesoldeerd, weet iemand ook waarom? Is er een reden? Of is het alleen maar voor economische redenen zo :innocent:

Dan is het compacter en dat moet een laptop zijn.

[quote:16797bfa6d="Nikita"]En even voor de duidelijkheid, in geen enkele laptop is de videokaart uit te breiden, aangezien alles op het logicboard vast zit gesoldeerd.[/quote:16797bfa6d] Dat is zeker niet waar. Bekijk [url=http://legitreviews.com/article/349/1/]deze[/url] bijvoorbeeld maar eens.

Heel erg bedankt

[quote:235697489d="Esquare"][quote:235697489d="Nikita"]En even voor de duidelijkheid, in geen enkele laptop is de videokaart uit te breiden, aangezien alles op het logicboard vast zit gesoldeerd.[/quote:235697489d] Dat is zeker niet waar. Bekijk [url=http://legitreviews.com/article/349/1/]deze[/url] bijvoorbeeld maar eens.[/quote:235697489d] Nou, vooruit, bij die dan wel... Maar kijk 's naar het formaat. Daar ga je volgens mij niet even mee aan de wandel.

[quote:fc462ab2ea="Nikita"]Nou, vooruit, bij die dan wel... Maar kijk 's naar het formaat. Daar ga je volgens mij niet even mee aan de wandel.[/quote:fc462ab2ea] Leuk bedacht. Maar [url=http://www.bay-wolf.com/8500video.htm]deze[/url] doet het ook. En zo zijn er nog wel een stel. Hoe dan ook: Apple houdt er niet van. :)

Het is inderdaad een Apple-trekje. Bij sommige Mac-laptops kun je de processor upgraden (volgens mij d.m.v. een complete moederbord-vervanging, maar goed), maar een videochip upgrade is volgens mij bij een Mac-laptop nog niet mogelijk.

PC’s kunnen dat vaak wel, maar ook zéker niet allemaal. :slight_smile:

In ieder geval heeft het bij jouw iBook ook niet zoveel zin om het te doen, mócht het
kunnen. Je moederbord en processor zijn namelijk te langzaam om optimaal van
de snellere videochip gebruik te kunnen maken… plus dat zoiets behoorlijk duur is.

Mvg,
Joram

[quote:7fa0c13205="Esquare"][quote:7fa0c13205="Nikita"]Nou, vooruit, bij die dan wel... Maar kijk 's naar het formaat. Daar ga je volgens mij niet even mee aan de wandel.[/quote:7fa0c13205] Leuk bedacht. Maar [url=http://www.bay-wolf.com/8500video.htm]deze[/url] doet het ook. En zo zijn er nog wel een stel. Hoe dan ook: Apple houdt er niet van. :)[/quote:7fa0c13205] Beide zijn van Dell... Maar hoe dan ook, op alle laptops gezien zijn er maar weinig (zo goed?) die daadwerkelijk een upgradable videokaart hebben. En eigenlijk vind ik het ook wel goed dat 'ie niet te upgraden is. Houdt de laptops lekker dun en licht omdat je niet een apart slot hoeft te maken, met alle extra ruimte die daarbij nodig is :)