Een aparte audio en video laag = quicktime probleem.

Ik zit hier met een m2v videobestand. Aangezien ik deze zelf heb gemaakt (mbv Compressor :) ), is mijn audio in een apart bestand gezet. DVD's hiermee branden is niet moeilijk, maar het filmpje afspelen in QT is andere koek. Ik kan zowel mijn video als audio bestand openen, maar ik kan ze niet openen in 1 speler en op hetzelfde moment laten afspelen als een volwaardig filmpje (lees een filmpje met audio EN video). Is er ergens een manier om in QT een audiobestand te linken aan een videobestand? Alvast Bedankt.

Even een gokje...

In QuickTime geluid exporteren naar b.v. aiff of mp3.

Filmpje openen in iMovie en het geluidsbestand erbij voegen.

Dan weer exporteren.

:?

Ik zit hier met een oude versie van iMovie en die kan blijkbaar niet overweg met breedbeeld. Het tweede probleem : is het feit dat ik liever niet meer importeer-exporteer, etc. Het gaat hier namelijk om een filmpje dat ik nodig heb voor mijn eindwerkpresentatie en de kwaliteit van een m2v is zeer hoog, ik zou die kwaliteit willen behouden. Toch bedankt voor de hulp. :)

Het kan wel. :D

Open het audio-bestand, selecteer alles en kies “kopieer”.

Open het video-bestand en kies “plak”.

Anders eerst je audio-bestand opslaan als mp3… dan alles selecteren en kopiëren en vervolgens in je film plakken.

Hmmm, het lukt me niet. :( Ik open het audiobestand in QT Pro (versie 6.5.2), selecteer alles en kies kopieer. Ik open het videobestand, maar kan de audio niet plakken.

Vreemd! Heb het net getest in QT Pro 7 en dat gaat prima. De site waar ik deze oplossing gevonden heb gebruikte zelfs nog een veel oudere versie van QT dan jij. :?

En het audio-bestand eerst exporteren naar mp3 of aiff en dan plakken… werkt dat wel?

Op welke site heb je dat gevonden? :D. Misschien dat ik het daar even op mijn gemak kan lezen. Bedankt. :)

Hier... en ze gebruiken QT 6.

http://www.uri.edu/artsci/langlab/documentation/qtpro.html

Het is ondertussen gelukt. Bedankt Zakske.

No problem... misschien toch maar eens QT 7 Pro kopen? :wink:

[quote:ef738e1f33="Zakske"]No problem... misschien toch maar eens QT 7 Pro kopen? :wink:[/quote:ef738e1f33] Misschien wel ja. :wink: :D