Een Dell is geen Apple, maar toch...

Sinds een halfjaar ben ik een Mac gebruiker. Ik heb een macmini en zou eigenlijk liever niet meer terugwillen naar een windows machine. Ik ben echt supertevreden.

Omdat ik thuiswerk en niet altijd gebonden wil zijn aan mijn studeerkamer, zou ik graag een laptop willen aanschaffen. Zomers in de tuin etc. etc.

Het liefst koop ik een iBook maar de prijs is bijna te gek voor woorden!

Ik las vanmorgen in de krant een waanzinnige advertentie van Dell waar (alleen dit weekend) een laptop wordt aangeboden voor 499,- EURO!

Oke, niet geschikt voor alle high techers onder jullie die veel bewerkingen doen op grafisch gebied, maar voor mij ruim voldoende. De spaarzame filmpjes die ik maak bewerk ik wel op de Mac.

Enige nadeel van deze deal is dat het om een windows machine gaat. Maar zeg nou zelf: ruim 500 euro verschil!

http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/nb_essentials?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs

Dat is volgens mij wel een strakke aanbieding,

maar nu ik dit loop te typen bedenk ik me dat ik na mijn ibook toch echt niet terug wil naar zo’n lelijke zwarte stoeptegel. Het oog wil toch ook wat…maar 500 euro is ook veel geld…

laat ik je dit vertellen, ik snap je dilemma!

(ik zou echter voor dat geld niet terug gaannaar een windows machine)

[quote:6ef3600225="Doulos"]Omdat ik thuiswerk en niet altijd gebonden wil zijn aan mijn studeerkamer, zou ik graag een laptop willen aanschaffen. Zomers in de tuin etc. etc.[/quote:6ef3600225] Dat laatste kun je vergeten, tenzij je 's avonds bedoelt. In het volle daglicht is op zo'n lcd-schermpje niet veel te zien.

En over die prijs: alleen al de meegeleverde software van de iBook is wat mij betreft meer waard dan die ‘zwarte stoeptegel’.

[quote:e1394bf90c="Doulos"]Het liefst koop ik een iBook maar de prijs is bijna te gek voor woorden![/quote:e1394bf90c] Apple laptops zitten in een wat hogere prijsklasse. Maar om nou te zeggen dat de prijs van een iBook te gek voor woorden is vind ik wat te ver gaan. Laptops met vergelijkbare specs en features als die van Apple zijn bij Dell ook te koop (voor min of meer dezelfde prijzen), maar laptops met eenzelfde hoge kwaliteit van ontwerp (en dan bedoel ik niet alleen voor het oog) en software hebben ze daar niet.

Deze Dell van €499 is trouwens inderdaad wel voordelig. Maar er is duidelijk bezuinigd op geheugen en harde schijf. Als je al voor zo’n Dell zou kiezen, neem dan het €659 model met 512 MB geheugen, 60 GB harde schijf en DVD-brander.

Moeilijke keuze natuurlijk, de iBook is wel beter dan deze Dell als totaalpakket maar is 2x zo duur. Wat je wel rekening moet mee houden is dat je die laptop om de duur meer gaat gebruiken dan je van plan was (denk ik dan toch) en dan is een iBook mss beter.

[quote:12f58c8bcf="Buzz_D"][quote:12f58c8bcf="Doulos"]Het liefst koop ik een iBook maar de prijs is bijna te gek voor woorden![/quote:12f58c8bcf] Apple laptops zitten in een wat hogere prijsklasse. Maar om nou te zeggen dat de prijs van een iBook te gek voor woorden is vind ik wat te ver gaan. Laptops met vergelijkbare specs en features als die van Apple zijn bij Dell ook te koop (voor min of meer dezelfde prijzen), maar laptops met eenzelfde hoge kwaliteit van ontwerp (en dan bedoel ik niet alleen voor het oog) en software hebben ze daar niet.

Deze Dell van €499 is trouwens inderdaad wel voordelig. Maar er is duidelijk bezuinigd op geheugen en harde schijf. Als je al voor zo’n Dell zou kiezen, neem dan het €659 model met 512 MB geheugen, 60 GB harde schijf en DVD-brander.[/quote:12f58c8bcf]

Vergelijkbare specs? Ook de iBook standaard heeft maar 40gb aan boord, dat is ook niet erg veel voor die prijs. Erg weinig zelfs. Apple bezuinigd daar ook op. Ik heb een externe DVD brander die ik zelden gebruik en dus makkelijk kan aansluiten op een iBook/Macmini/PC. Die hoeft dus niet aan boord van een laptop.

Wat de kwalitiet van het ontwerp betreft: mijn eerste mac was een iMac G4 (bolletje). Tweedehands gekocht, na een paar maanden ging het scherm kapot. Kosten? 600 EURO!

Ik kon nog wel een externe beeldbuis aansluiten, maar weg was daarmee het prachtige en nooit overtroffen design. Ik begreep van een Apple reperateur dat Apple de kosten van de onderdelen kunstmatig hoog houdt om mensen sneller te bewegen tot het aankopen van nieuwe hardware.

Apple is schitterend, maar commercieel gezien net zo klantonvriendelijk als alle andere bedrijven. Daar moet je je ogen niet voor sluiten.

Wat mij altijd opvalt bij Dell, is dat bij alle aanbiedingen op televisie er nog in kleine lettertjes bij staat dat je nog even 89 euro verzendkosten moet betalen! Ik zie dat er nu een actie is dat je dat niet hoeft te betalen tot 7 maart, maar ik vind dit wel een belachelijk hoog bedrag.

En reken daar nog de BTW bij en je zit al aan 700 euro, even doorsparen en op 1 april heb je een MacBook.

Eerst goed lezen à la Mac: Prijzen zijn inclusief BTW.

Dus voor €499 krijg je die laptop gewoon thuisbezorgd als je gebruik maakt van deze aanbieding.

[quote:13216b4670="Buzz_D"]Eerst goed lezen à la Mac: Prijzen zijn inclusief BTW![/quote:13216b4670]

Normaal gezien niet :wink:

Grappig trouwens dat Apple altijd hogeresolutiefoto’s en een QuickTime VR van computers op hun site zet, en bij Dell altijd altijd een kleine thumbnail. Rara, hoe zou dat toch komen?

[quote:476ac5066f="à la Mac"][quote:476ac5066f="Buzz_D"]Eerst goed lezen à la Mac: Prijzen zijn inclusief BTW![/quote:476ac5066f]

Normaal gezien niet :wink:

Grappig trouwens dat Apple altijd hogeresolutiefoto’s en een QuickTime VR van computers op hun site zet, en bij Dell altijd altijd een kleine thumbnail. Rara, hoe zou dat toch komen?[/quote:476ac5066f]
Nu ook geen spijkers op laag water beginnen zoeken hé

[quote:1ed0d626cd="à la Mac"]

Grappig trouwens dat Apple altijd hogeresolutiefoto’s en een QuickTime VR van computers op hun site zet, en bij Dell altijd altijd een kleine thumbnail. Rara, hoe zou dat toch komen?[/quote:1ed0d626cd]

Tsja, ook dat soort dingen kost geld en wordt allemaal keurig meegenomen in de kostprijs. Bij een standaard citroën heb je ook niet de fraaie folders, sleutelhangers en posters die je van een BMW wel hebt.

Gelet op het prijsverschil zou ik voor de Dell gaan. Apple vraagt idd belachelijk hoge prijzen. Kwalitatief is er niets mis met Dell. Je moet alleen wel extra uitgaven en moeite incalculeren voor de anti-virussoftware en af en toe herinstalleren. OSX is natuurlijk het betere besturingssysteem, maar met XP valt ook goed te werken.

let wel dat bij de de MacBook ook een uitgebreid software pakket wordt meegeleverd en bij de Dell niet

Ik zou sowieso nog wachten op de nieuwe versie van Windows of op de intel iBook. Beide vernieuwingen zijn relevant genoeg om nog te wachten.

[quote:9f92363f30="Peach"]Ik zou sowieso nog wachten op de nieuwe versie van Windows of op de intel iBook. Beide vernieuwingen zijn relevant genoeg om nog te wachten.[/quote:9f92363f30] Dat is inderdaad een erg goede tip, Peach! Helemaal mee eens.

Let ook op dat je voor de 500,- maar een 1.5 Ghz processor krijgt. en niet de 1.87 die in de eerste link staat, [url=http://configure2.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?b=&c=nl&cs=nldhs1&l=nl&oc=N03135&rbc=N03135&s=dhs&sbc=nldhsrsinspn_1300_3]Zie hier[/url] en maar 256 mb ram

Tja, de specs van de iBook zijn ook al weer een paar maanden oud, en dus moeilijk vergelijkbaar. Wacht even op de MacBook, maar het is helemaal niet zeker dat die op 1 april komt, dat weet niemand, ook a la mac niet ;-)

doei

En heb je ook gehoord van alle problemen die er zijn met de laptops van Dell ? Qua hardware dus ? Dat hun laptops het na gemiddeld 7 maanden begeven door een fout in de behuizing ? Dit is onlangs nog op TV en op internet geweest, en Dell ontkent nog steeds glashard, en laat de gebruikers de reparatie van honderden euro's betalen.

Je moet het helemaal zelf weten, maar je bent gewaarschuwd.