Een Hue lamp aanzetten met schakelaar (switch) en Siri commando

Net nieuw op dit forum.
Misschien staat bericht niet helemaal goed maar het is nog even zoeken.

Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om een Hue lamp zowel via de homekit eventueel Siri aan te zetten als via de schakelaar.

Als ik het nu installeer dan werkt het prima via Siri maar de mooie schakelaar wordt dan losgekoppeld en die zou ik graag er naast willen hebben.

Dus echt kunnen bedienen via Siri en de Hue schakelaar

iemand een idee?

Als je de switch koppelt aan de bridge gaat dat toch verder automatisch.? Bij mij kan ik alle lampen zowel met de switch als via de hue app/HomeKit bedienen.

Als we over de Philips schakelaar/dimmer praten dan moet die gewoon blijven werken. Bij de bridge 2.0 in iedergeval…

Werkt inderdaad prima met de bridge versie 2 (de homekit versie) van Philips. Je kan de schakelaars binnen de Hue omgeving configureren en gebruiken. Of alternatief, de schakelaars zijn ook zichtbaar binnen Homekit en kunnen ook binnen Homekit als triggers gebruikt worden en aan scene’s worden gekoppeld. Dan ben je niet meer beperkt tot het bedienen van Hue lampen maar kan elk Homekit apparaat er mee aan en uit gezet worden.

Ook ik kan bevestigen dat de Hue Dimmer prima samenwerkt met HomeKit. Zelf heb ik de schakelaars via Hue geconfigureerd (en niet via Homekit), omdat er dan nog wat meer instelmogelijkheden zijn (short press vs long press).

Ja dat is dus de vraag…Als ik de lamp koppel aan de bridge dan gaat de switch/schakelaar eraf en kan ik dus de lamp alleen maar via de app op de telefoon regelen maar dan wil ik dus ook de switch/schakelaar kunnen gebruiken.

Wellicht moet ik dus de switch koppelen?

Je moet inderdaad zowel de lamp als de switch koppelen aan de bridge.