Een website, en een fotogallerietje daarin

Ik maak mijn huidige websites best 'strak', en volgens de huidige normen, dus xhtml, geen frames, css, simpel, 770 px breed maximum, weinig toeters en bellen.

Ik ben bezig met herschrijven van een site waar een behoorlijk aantal (ong. 20,30) fotos moeten worden getoond, en ik zit nu met de vraag hoe dit stijlvol aan te pakken.

Vroeger in de dial-up tijd was het gewoon om kleine thumbnails te tonen, en vervolgens de vergroting. Ik kan me voorstellen dat in de breedband-tijd het mogelijk is om foto’s zowieso groter te tonen, dus standaard al zonder dat je ze aanklikt.

Javascript oplossingen vind ik ook prima, als ze maar op de moderne reeks browsers werken.

Frames wil ik liever niet, desnoods wel een iframe.

Dus mede-developpers die een stijlvolle oplossing hebben bedacht voor tonen van foto’s, graag reactie.

Gewoon vorige en volgende foto. De meeste mensen hebben wel breedband en thumbnails zijn niet echt meer nodig.

Ik heb nog een php script liggen dat dit doet.
PM me als je dit graag zou hebben.

[quote:adf7ac0cb9="Harryk"]Vroeger in de dial-up tijd was het gewoon om kleine thumbnails te tonen, en vervolgens de vergroting..[/quote:adf7ac0cb9]Ik vind thumbnails nog steeds aantrekkelijk, in zo'n overzicht kun je bepalen [b:adf7ac0cb9]wat[/b:adf7ac0cb9] je wilt zien. Zeker met grote aantallen.

KISS

Keep It Simple Stupid

Ik blijf erbij dat je nog altijd moet ontwerpen met dial up in gedachte, ook al hebben de mensen nu meestal sneller internet toch zijn het (meestal) de sites die niet veel gebruiken die er het beste uitzien.

Er zijn uitzonderingen (vooral bij Flash sites) maar klein is fijn.

Misschien overkill, maar is volgens mij ook met een heel simpele interface te implementeren: Coppermine draaiend op PHP. Zoek er maar eens wat voorbeelden van. Voordeel is uitbreidbaarheid, een backend om je collecties te beheren en je hoeft zelf niet te programmeren.

Gewoon maken met [url=http://jalbum.net/]Jalbum[/url]en de indexpagina verwerken in de bestaande site. [url=http://jalbum.net/]Jalbum[/url] is gratis en het werken ermee [i:64d3c3710e]piece of cake[/i:64d3c3710e].

http://alistapart.com/articles/imagegallery

[url]http://www.gieson.com/Library/projects/spa/index.php[/url] gebruik ik voor mijn net gemaakte [url=http://arendschild.nl/kerst/]website[/url] voor waar ik woon.

Ik ga nu zelf dit proberen in te bakken op mijn site, maar dan met PHP op basis van een zelfgemaakte MySQL tabel: http://www.cssplay.co.uk/menu/gallery.html Mijns inziens de meest compacte en strakke manier om veel foto's met superhandige navigatie te laten zien, zonder eindeloos klikken, terwijl er toch geen plugins voor nodig zijn (JS of Flash)

[quote:25d930cc9f="MacX"]Gewoon maken met [url=http://jalbum.net/]Jalbum[/url]en de indexpagina verwerken in de bestaande site. [url=http://jalbum.net/]Jalbum[/url] is gratis en het werken ermee [i:25d930cc9f]piece of cake[/i:25d930cc9f].[/quote:25d930cc9f]

Is dat geen windows programma?

Jalbum is voor windows en voor Mac verkrijgbaar.