Eerst oude iPhone updaten bij overzetten?

Mijn vriendin heeft het haar nieuwe iPhone 7 Plus binnen. Haar iPhone 6 heeft nog iOS 8.0.2. Nooit verder geüpdatet dus. Kan je dan eigenlijk een reservekopie maken en die overzetten naar de nieuwe iPhone of moet je de oude eerst updaten naar iOS 10?

Toen ik zelf mijn reservekopie van iPhone 6 Plus naar m’n 7 Plus wilde overzetten moest ik de laatste eerst updaten, omdat daar geen 10.1 op stond.

Het moet wel kunnen.
Maar m.i. is het toch handiger de iPhone 6 naar iOS 10 over te zetten, dan de reservekopie maken en deze doorzetten naar de 7 Plus.

Is het ook echt nodig - of hoeft het niet?

Zolang je iCloud backup gebruikt gaat dit wel gewoon werken omdat iCloud backup niets van iOS backupt. Het is eigenlijk alleen een backup van gegevens. Welke apps zijn er gedownload op je telefoon en op elke positie staan deze. Dat is een backup. Kortom als jij een nieuwe iPhone in gebruik neemt en je zegt dan, zet een oudere backup terug dan geef je eigenlijk de iPhone toestemming om al die apps op dat lijstje te downloaden uit de App Store en ze meteen op de juiste plek te installeren. Een backup van een iPhone is dus helemaal niets dat te vergelijken is met je Mac. Het schrijft geen systeembestanden weg enkel bepaalde data en gegevens op die telefoon.

Hoeft niet. Ik ben net overgestapt van een 4S naar een 7. 4S draaide nog de laatste iOS 9 en de 7 draaide iOS 10.
Ik heb wel een lokale backup in iTunes gemaakt, omdat ik dat veiliger vind, maar een iCloud backup zou net zo goed moeten werken. Het was echt zo gepiept en alles stond erop zoals het ook op de iPhone 4S stond.
Uiteraard stonden er wat nieuwere dingen bij op en installeerde hij ook gelijk pages, keynote, imovie en dergelijke. Die stonden niet op mijn iPhone 4s.

Maar je contacten, mail, foto’s en dergelijke staan dan allemaal op de nieuwe iPhone. Dat soort kleine dingetjes maken de Apple ervaring toch altijd erg prettig vind ik.

[quote=Shmoo url=http://www.onemorething.nl/community/topic/eerst-oude-iphone-updaten-bij-overzetten/#post-3014481 time=1479839670]Zolang je iCloud backup gebruikt gaat dit wel gewoon werken omdat iCloud backup niets van iOS backupt.
[/quote]

Met een iTunes backup werkt het net zo goed, ik doe zit bijna wekelijks met bedrijfs-iPhones. Je target toestel (dus de nieuwe) moet echt wel altijd een iOS versie draaien die gelijk aan of groter dan de bron is. Dus van iOS 8.0.2 naar iOS 10 kan wel, maar als je oude iPhone iOS 10 draaide en de nieuwe nog iOS 9, dan gaat dat niet.

Inderdaad. Van nieuw naar oud gaat niet. (Dat is jammer als mijn 7 het een keer begeeft, heb ik weinig aan mijn 4S)

Bedankt voor de informatie. Dan ga ik het gewoon doen, zonder eerst te updaten. Bij mijn iPhone 7 plus kwam een mededeling dat ik die eerst moest updaten omdat de iOS ouder was (10.0). Ik doe het wel altijd via iTunes, omdat dan alles wordt meegenomen.

Bij mijn eigen iPhone was ik vreemd genoeg alleen wat pdf en Word bestanden in iPages kwijt.

Ik geloof dat ik eerst de iPhone geactiveerd heb en de backup erop hebt gezet en daarna pas de iOS 10 update.

Ja zo moest dat. Omdat Apple meteen met een nieuwe update kwam.

Één vraagje nog. Mijn zoon zei laatst dat je nu nog maar voor één iPhone per Mac reservekopie kan maken.
Het was altijd zo dat je meerdere iPhones op een Mac kon zetten.
Ik dacht eigenlijk niet dat dit veranderd is?!

Lijkt mij ook sterk. Ik heb een iPad en iPhone die ik beide backup op een pc, maar eerder ook op een mac deed.

Ik zie op m’n iMac in iTunes inderdaad maar twee mogelijkheden: configureren als nieuwe iPhone of deze iPhone (van mijn vriendin) herstellen vanaf mijn reservekopie. Dat wil ik natuurlijk geen van beide.
Ik zie niet (meer) de mogelijkheid om van een andere iPhone ook een reservekopie te maken… hoe zit dat?

Bij de optie van reservekopie staat niet een meerkeuze menu waar je op kan klikken?

Ik neem aan dat je ook eerst een reservekopie van de oude iPhone van je vriendin hebt gemaakt?

Je vraag is onduidelijk. Je bedoelt dat je deze keuze krijgt als je de iPhone 6 aan de Mac hangt, neem ik aan.
Kiezen voor nieuw, en daarna kom je uit in het standaard scherm waar je een reservekopie kan maken.

Zo onduidelijk vind ik hem niet. Hij heeft de nieuwe iPhone 7 aangesloten en krijgt nu de 2 opties om een reservekopie terug te zetten of te activeren als een nieuwe phone. Hij wil uiteraard de reservekopie, maar ziet daar alleen die van zijn iPhone staan, maar niet die van zijn vriendin haar oude iPhone.

Nee dat werkt niet. Er zijn alleen die mogelijkheden. Vroeger was het anders. Ik heb het opgezocht: elke persoon moet zijn eigen account op de Mac maken. Dan krijg je ook een eigen iTunes en kan je in je eigen iTunes van je eigen iPhone een reservekopie maken

Aha. Goed om te weten, maar ik neem aan dat je vriendin al een eigen Apple ID heeft. Dan kan je die denk ik ook inloggen in iTunes toch? Of denk ik nu te simpel?

Te simpel. Vroeger herkende één iTunes alle verschillende iPhones, maar nu blijkbaar niet meer. Je gebruikt inderdaad je eigen Apple ID, maar binnen je eigen gebruikersaccount op de Mac en je eigen iTunes.

Oh. Zelfs een hele gebruikersaccount. Ik snap het ergens wel, maar het is in dit geval wat omslachtig ja.