Eigen toetsenbord ontwikkelen...

Beste mensen ;)

Ik vind tot nu toe alle externe toetsenborden van Apple wel OK, maar nooit denderend. Qua uiterlijk design heb ik er weinig op aan te merken. Maar wel als 't neer komt op het typen - toch 't meest belangrijke van een toetsenbord -.

Het grootste probleem vind ik gewoon simpelweg dat ze te zwaar tikken. Het kost teveel moeite en stress om vlug je teksten er doorheen te rammen. Het viel me op dat ik wanneer ik gewoon met toetsenbord van mijn PowerBook gebruikte veel spraakzamer was in mijn bijvoorbeeld mijn e-mails dan wanneer ik achter mijn externe Apple Keyword zat.

Daar kwam 't simpele idee vandaan. Het PowerBook toetsenbord vind ik qua uiterlijk design en tik-vriendelijkheid ultiem. Valt hier geen externe variant van te maken? Ik ben een beetje gaan rondvragen en kwam al snel tot de conclusie dat je simpelweg de juiste ingangen moet kennen bij fabrieken die dit kunnen produceren. Afgezien 't feit dat je ook nog iemand moet vinden die het goed op papier kan zetten (c.q. ontwerpen). Dat ging me op zich nog wel lukken.

Nu het eigenlijk een beetje op een doodlopend spoor is gelopen en ik toch nog steeds vind dat dit best een gat in de markt kan zijn. Ik bedoel: een goed extern Apple-keyword met een metallic uiterlijk wat goed past bij een Apple Cinema Display bestaat volgens mij nog niet. Zeker niet één die ook extreem fijn en vlug tikt.

Zijn er iemand die mij kan vertellen dat er wel al iets bestaat wat ik zoek? Of is er misschien iemand met ervaring van het produceren van computer hardware (dus alles wat er bij komt kijken) en ook wel in zoiets geloofd. Let me know :wink:

[img:9ed143f35d]http://web.mollie.nl/adriaan/thekeybord.jpg[/img:9ed143f35d]

Misschien is dit iets voor je: http://macfreak.nl/reviews.php?loadreview=review-1.dat

Misschien wel, maar heeft naar mijn mening toch iets teveel nadelen. Ik was meer op zoek naar meer laptop-achtige knoppen.

Die metallic kleur past in iedergeval goed bij de Cinema Displays en de Mac Pro. Ik las ook eens in de MacFan in het ondernemers katern dat iemand een oude iBook of Powerbook, was het beeldscherm uit gesloopt, en werdt verder als desktop pc gebruikt (zonder klep dus)

Ik neem aan dat je zover niet wil gaan, stuur het idee naar Apple of ze een een Metallic toetsenbord zouden maken met de toetsen van de MacBook/Powerbook serie.

Denk niet dat ze er serieus reageren, maar wie niet waagt wie niet wint :smiley:

iBook toetsenbordjes kon je los halen. Is dat bij de Powerbook ook zo?

Dan zou je losse toetsenbordjes kunnen kopen en eens bekijken hoe je het gaat omzetten naar USB.

[url=http://www.artlebedev.com/everything/optimus/]optimus[/url] keyboard is mijn droom [img:335ab76443]http://www.artlebedev.com/everything/optimus/keyb_002.jpg[/img:335ab76443]

Die van mij ook, maar de release date is alleen een beetje achterhaald:

[quote:3e7c609068] Release date: 14.07.2005[/quote:3e7c609068]

Is de MacAlly IceKey niet precies wat je zoekt?

[img:59314c88ef]http://getyourtech.biz/images/macally%20icekey.jpg[/img:59314c88ef]

Messchien is deze logitech iets voor jouw? [url=http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/NL/NL,CRID=2166,CONTENTID=11522]Logitech® Ultra-Flat Keyboard[/url]

Hmm, die [url=http://www.macally.com/spec/usb/input_device/icekey.html]MacAlly IceKey[/url] ziet er als de beste kandidaat tot nu toe uit! (die van Logitech misschien ook wel, maar die is niet Apple georiënteerd, zit zelfs een Windows-toets op :))

Heeft iemand ervaring met de MacAlly IceKey?

@Adriaan: als je dan een toetsenbord ontwikkeld hebt dat wat spraakzamer is, ga dat dan eens uittesten met een stukje hier op het forum hoe je met MacOSX.nl verder denkt te gaan met z'n pakweg vieren. Er blijken hier en daar wat forumleden benieuwd naar te zijn. Of ben nu al te ver afgedreven van het onderwerp van dit topic....... 8)

@Rik: Dat is inderdaad een ander onderwerp - wat te maken heeft met mijn drukte & privé-leven en waar ik echt wel mee bezig ben.

Deze gast weet in ieder geval hoe je controllers moet maken die knoppen aan USB koppelen zodat de mac denkt dat het een toetsenbord is: http://www.ultimarc.com/minipac.html Nu nog andere knoppen regelen dan deze waarvoor ie bedoeld is: [img:b7be10907f]http://www.arcade-equipment.com/assets/images/mspb.jpg[/img:b7be10907f]

Ik heb de Macally Icekey gekocht... en ik ben er al erg over te spreken.. het was 10 minuten wennen en tik nu al 3x zo snel als met een normaal extern Apple keyword. Ik ben er wel tevreden genoeg mee.

Bedankt.

ik heb ook een MacAlly IceKey. Ik zocht een plat keyboard: geen stress op je polsen en geen polssteun nodig. Het is niet superdegelijk, maar het kost ook niet zoveel en na een schoonmaakactie waarbij ik hem heb opengemaakt doet hij het nog steeds. Helaas niet verkrijgbaar in metallic geloof ik......

grtz bart

Ik zelf heb [url=http://kaile.en.alibaba.com/offerdetail/51507666/Sell_Mini_Keyboard.html]deze[/url] pas gekocht. voor 15 euro. Zitten wel 2 nadelen aan. Je heb geen applekey maar een windows en naast de gewone letter staan er ook chinese tekens op.

en zijn jullie gebruikers van een IceKey nog steeds zo tevreden over deze?

ik ben namelijk ook van plan om een extern keyboard aan te schaffen voor mijn PB 15", maar wilde het liefst een Apple Pro keyboard die ook bij de iMac G4 zat, maar die kan ik nergens meer vinden.
Vandaar dat ik nu naar de Icekey aan het kijken ben. Ook zit ik precies met hetzelfde als waar Adriaantje mee zat. Het keyboard van de PB is gewoon het b este :smiley:

heeft iemand nog meer info over die icekey?? ik ben ook op zoek naar een ander toetsenbord maar ik kan geen fatsoenlijk toetsenbord vinden die hetzelfde doet als de extended II (heb ik nu aangesloten) dus zou de icekey daar een beetje in mee willen werken?? wat is jullie ervaring