Eigen tv-kanaal

Hoi beste OMT'ers,

In veel hotels hebben ze een eigen tv-kanaal wat alleen te bereiken is via de tv's
in het hotel. Graag wil ik dit thuis aan gaan maken. Met mijn eigen films, programma's, herhalingen etc.

Een oplossing zoals uStream is niet helemaal wat ik bedoel, het moet echt op de tv komen.
Ik heb een MacBook Pro met Snow Leopard, weet dan iemand of ik dit kan streamen?

Alvast bedankt voor het helpen,
// Rainier van Es

apple tv.

Mmm, ik bedoel echt een streaming service dat ik via mijn Mac kan bedienen. Met Apple TV kan je niet een echt TV-kanaal oprichten.

Ik denk meer aan een kabeltje met een programma'tje.. :slant:

En heb je de bedoeling om dit tv-kanaal ook aan te bieden aan andere mensen? Of is het louter voor eigen gebruik?

Het is alleen voor eigen gebruik. In het huis en zeker boven moet het te bereiken zijn! :)

De VLC club heeft (behalve een player) ook een video streaming server oplossing.
http://wiki.videolan.org/We_Use_VideoLAN

Kan je me een beetje uitleggen hoe dit werkt, ik snap er niets van.. ;)

Als je een harde schijf aan je AirPort Extreme hangt, heb je al een [i]soort[/i] "cloud" gemaakt waarin al je bestanden staan. Elke apparaat met WiFi kan er dan aan.

Een andere oplossing is DropBox. Biedt je ook de mogelijk aan om een soort cloud aan te maken...

Maar gaat dit naar je televisie? Ik wil gewoon een soort eigen tv-zender aanmaken op mijn eigen tv. Ik zat meer te denken aan een makkelijkere oplossing. Ik heb een AirPort Express, MacBook Pro en een Samsung TV.

Grappig, ik heb hier ook weleens aan gedacht. Dat hij gewoon random films/ series pakt, de hele dag door.

Weet jij hoe dat moet? :yum:

Ik kwam eigenlijk niet verder dan shufflen met een willekeurig programma welke in mijn series/ films mappen kijkt. Maar dan moet dus dat programma de hele dag draaien op mijn macbook of htpc.

Hoe doe je dat? Kan je mij dat precies uitleggen? Zou ik wel erg fijn vinden! :)

Hoe wil je de beelden van je Macbook op je TV krijgen? Met een kabel?

Moet jouw "zender" op één tv worden vertoond of op meerdere?

Als je meerdere tv's wilt bedienen dan zal dat niet met een kabel gaan. Je zal dan bv op iedere tv een ATV moeten aansluiten.

Closed-circuit television. In ons oude schoolgebouw hadden ze ook leidingen liggen, daar zaten dan op vier plekken TV's aan met roosterinformatie en soms wat foto's.

Videoplayout software heb je nodig. zoals OnTheAir Video Express: http://www.softron.tv/products/playout_standalone/ontheair_video_express.html
Vervolgens een mac (mini?) op een tv aansluiten en presto, een eigen "tv zender". Handig? IMHO niet, on demand met een Apple TV of iets dergelijks lijkt mij veel handiger. Leuk? Dat dan weer wel..

Een TV-kanaal is eenrichtingsverkeer. Een programma wordt uitgezonden, waar jij verder geen invloed op hebt. Wat jij zoekt is een TV on demand oplossing.

Ik zou zeggen, google eens op Plex. Zeeeeeer de moeite waard! Al je TV, films en muziek ordenen in een smaakvol jasje, en met plugins als uitzendinggemist.nl is het helemaal compleet.

google broadcast for mac
dan vind je best wel wat hits maar het meeste is voor windhoos

Plex is prima maar ik denk niet om zelf tv programma's te maken.

Kan je geen videopodcast maken. Ik heb me nooit op dat vlak begeven maar volgens mij kan je een gewone (geluids) podcast zo maken dat het een radioprogramma is. Wellicht kan je een videopodcast zo maken dat het een tv programma is. Met omroepsters, een film en een tv serie of wat je dan ook wilt. Die kan je dan mbv iTunes afspelen en desnoods herhalen. En dan mbv ATV('s) op een of meer tv's vertonen.

Waar de TS aan voorbij gaat is dat het in de meeste hotels ook helemaal niet gaat om een simpel "eigen TV kanaal". TS denkt volgens mij dat hotels een eigen frequentie hebben geritseld op hun in-house kabelnet en dat zij daar een kabel broadcast op doen.

Buiten het feit dat daar natuurlijk speciale apparatuur voor nodig is, is het vaak ook gewoon niet zo. Het is helaas toch echt een slimmer systeem wat volgens mij vaak op IP draait en dus heeft elke TV in een hotel ook minstens enige slimme electronica aan boord. Het is dus echt niet zo dat ze op 713.25 Mhz een eigen uitzending hebben draaien.

Zoals anderen al zeiden zal je dus aan elke TV toch echt iets "slims" moeten hangen dat, in jouw geval, een Stream kan ontvangen en weergeven. En dus wordt dat bijvoorbeeld een macje, een AppleTV, een PopcornHour of wat dan ook, in combinatie met een andere computer die een constante stream genereert via bijvoorbeeld Quicktime Server of VLC Server.