Eigen visitekaartje // Waar op te letten // Met ONTWERP

Hey,

Ik ga voor mijn eigen een eigen visitekaartje ontwerpen en laten drukken.
Maat waar moet ik op letten als ik dit ga maken ?
En hoe laat ik het best drukken en op welk soort drager.

Thx.

Edit: Tikfout

Het zal wel weer lullig klinken, maar ik zou irritante schrijffouten vermijden in de trant van "men eigen".Daarmee maak je jezelf behoorlijk belachelijk.Dan is een kaartje een vlag op een modderschuit.

Er zijn niet echt 'regeltjes' volgens mij. Ik heb alleen een gruwelijke bloedhekel aan visitekaartjes die geplastificeerd zijn en visitekaartjes waar onnodige informatie opstaat.

Ik heb trouwens een tijdje geleden visitekaartjes ontworpen die digitaal gedrukt zijn. Het scheelt enorm in de kosten (je kan dus FC gaan maar of dat goed is dat is een andere vraag) en je hebt een vrij grote keuze met papier. De kwaliteit is zeer goed, nauwelijks van offset te onderscheiden (voor de ongeoefende kijker dan).

Een max. formaat van 89mm x 50 is gebruikelijk voor een visitekaartje. Er zijn nogal wat mensen die je kaartje in een map verzamelen en als die van jou er niet in past - jammer. Dit wil niet zeggen dat je kaartje niet groter kan maar dan moet je gaan vouwen (stans, ril, etc).

300 grams, tenzij je iets wilt vouwen naar iets dat binnen die 89 x 50 past (laparello, boekwerkje etc.) is voor een ‘normaal’ kaartje gebruikelijk.

Papier zelf maakt niet uit, dat ligt aan hetgeen je uit wilt stralen lijkt me maar digitaal drukken beperkt wel je papierkeuze.

[quote:e6699e16d0="sedikit"]Het zal wel weer lullig klinken, maar ik zou irritante schrijffouten vermijden in de trant van "men eigen".Daarmee maak je jezelf behoorlijk belachelijk.Dan is een kaartje een vlag op een modderschuit.[/quote:e6699e16d0]

Offtopic:
‘een vlag op een modderschuit’ is dan weer iets waar je je in België belachelijk mee maakt. :evil:

Mocht je meer zelf willen doen dan is BusinessCard Composer een goede start. En mocht je nog meer zelf willen doen (al was het maar om een en ander uit te proberen) dan heeft sigel prachtige visitekaartjes, 10 op een vel, die je door je inkjet spuiter kan halen en perforatieloos kan loshalen. Redelijke profilook. www.sigel.de is de website. Ik koop ze bij Viking direct, en gebruik ze als visitekaartje voor mijn hobby-activiteiten (vliegbinden). Zakelijk hebben wij 'echte' kaartjes in onze internationale huisstijl...

henk

of ga low budget http://www.tamtamcards.com

ik zou wel graag zo'n plastic doorzichtig kaartje willen hebben met witte tekst erop.... enig idee waar ik zoiets dan voor elkaar krijg!?!?

[quote:feedcf6339="Strifer"]ik zou wel graag zo'n plastic doorzichtig kaartje willen hebben met witte tekst erop.... enig idee waar ik zoiets dan voor elkaar krijg!?!?[/quote:feedcf6339]

dat wordt meestal in flexodruk of zeefdruk gedaan, dus dat soort bedrijven zou je kunnen benaderen

Bijzonder qua materiaal vind ik [url=http://www.indg.nl/visitekaartjes/]'cd'-visitekaartjes[/url]. Die kan je laten bedrukken en tegelijkertijd je portfolio er op zetten.

Check link. Het is erg leuk, maar denk ook wel kostbaar.

[quote:aa3a6e9ad2=“nijntje”]Een max. formaat van 89mm x 50 is gebruikelijk voor een visitekaartje. Er zijn nogal wat mensen die je kaartje in een map verzamelen en als die van jou er niet in past - jammer. Dit wil niet zeggen dat je kaartje niet groter kan maar dan moet je gaan vouwen (stans, ril, etc).[/quote:aa3a6e9ad2]
Ik ben het hier niet helemaal mee eens, want wat is de reden dat je een visitekaartje geeft?
Zodat mensen jouw kaartje in hun portomonnai mee kunnen nemen en zodat ze ergens anders zijn jou kunnen aanprijzen.
Zelf gebruik ik meestal formaat credit-card (85x55).
En het beste te laten bedrukken is afhankelijk wat je wilt, maar dit moet je gewoon met de drukker goed bespreken.

Laat je nog wat ontwerpen zien?

Van zodra ik mijn portfolio site voor school heb afgewerkt, begin ik eraan en laat ik zeker mijn werk zien.

Het ontwerp: [img:f74069a861]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart.gif[/img:f74069a861]

ik zou het lettertype in een kleur doen, dit vind ik wat onrustig. verder zie ik op je website geen logo, als je die wel hebt kan je die gebruiken voor je kaartje of anders om.

daan.

Ik heb geen logo. Ik heb al verscheidene malen geprobeerd om iets te maken voor [b:2c5c446217]freshface[/b:2c5c446217], maar nog nooit iets ontworpen dat er echt bij past of dat naar mijn mening goed genoeg is.

Met donkerder lettertype en kader:
[img:2c5c446217]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart2.gif[/img:2c5c446217]

dat kader lijkt me meer iets voor begrafenis/crematie kaartjes. dat gras dat je op je website bij freelance gebruikt is dat mischien wat?

daan.

... en alstublieft geen streepje onder de letters (heb persoonlijk een hekel aan streepjes).

Ook vind ik dat een iets rustiger letterbeeld beter zou zijn (maar goed, ik ben dan ook een ouderwets persoon).

Mocht je dit digitaal laten printen laat dan eerst een proefprint maken: een lichte kleur blauw wil nog wel eens wegvallen: printers hebben een lagere resolutie dan drukwerk.
Ook wordt de kleur opgebouwt uit CMYK en dan wil een en ander wel eens anders uitvallen dan bedoelt.
Waarschijnlijk krijg je een beter resultaat als je het toch laat drukken: dat kan (aangezien je ontwerp maar uit één kleur bestaat) bij een oplage rond de 250 stuks zelfs voordeliger zijn.

Lichte kader en lichte tekst met lijn: [img:c47dd57ee8]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart.gif[/img:c47dd57ee8] Donkere kader en donkere tekst met lijn: [img:c47dd57ee8]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart2.gif[/img:c47dd57ee8] Donkere tekst, zonder kader zonder lijn: [img:c47dd57ee8]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart3.gif[/img:c47dd57ee8] Donkere tekst, lichte kader zonder lijn: [img:c47dd57ee8]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart4.gif[/img:c47dd57ee8]

Ik vind de onderste de beste, en heeft die kader echt een doodsprent gevoel/indruk ?

[quote:a18c499275="konijn"][img:a18c499275]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart3.gif[/img:a18c499275][/quote:a18c499275]

Ik wilde ontwerpen zien en die zie ik. Ik vond bovenstaand het beste, alleen…
sorry 1 stukje commentaar. Ik zou je telefoonnummer zo doen:
[b:a18c499275][color=darkblue:a18c499275]0496[/color:a18c499275][color=blue:a18c499275]408954[/color:a18c499275][/b:a18c499275]. Alleen natuurlijk met je eigen kleuren.
Want bij de rest kan het allemaal wel, omdat het elke keer 2 woorden zijn. En zo maak je van het telfoonnummer 4 woorden, terwijl dat er ook 2 zijn. Je internet- en emailadres is 1 woord en daardoor goed.
Voor de rest goed ontwerp.

Donkere tekst, lichte kader zonder lijn: [img:f866ae26f5]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart5.gif[/img:f866ae26f5]

Donkere tekst, geen kader zonder lijn:
[img:f866ae26f5]http://users.pandora.be/rabbit_design/i/Visitekaart6.gif[/img:f866ae26f5]

Hier is dus het gsm nummer aangepast.
En nu raken de 9 en de h niet meer met elkaar.
Ik ben er nog niet uit: Met of zonder kader.

En wordt een visitekaart recto-verso gedrukt ?

die zonder kader ziet er beter uit!

daan.