Eindwerk webjournalistiek

Hallo,

Ik studeer dit jaar af en moet dus een eindwerk afleveren (ik weet niet of de Noorderburen dat kennen; in elk geval is het een ‘grote, allesomvattende’ opdracht). Ik heb vorig jaar voor de specialisatie webjournalistiek gekozen en moet mijn eindwerk nu dan ook ‘online’ afleveren.

Ik heb Wordpress gedownload en geïnstalleerd, een theme erop gegooid en al lichtjes aangepast (voornamelijk de banners gemaakt; in Photoshop).

Alleen vind ik de kleuren nog niet mooi. (vooral dan van alle links of hover-elementen). Wil jij eens een kijkje nemen op de site en jouw visie geven (puur naar het uiterlijk; er komt nog geen content op voor het tweede semester; mag niet van de school uit). Welke kleuren zou jij gebruiken voor de links? Zijn de fonts goed? Is de banner ok? (er staat er ook nog eentje op de ‘about’ pagina)?

Ik ben geen graficus maar een (voornamelijk grote wannabe-) journalist. Ik pretendeer ook niet dat ik een webdesigner ben. Ik kan overweg met CSS, dus wees maar technisch.

Edit: … en zeggen dat ik de link vergeten ben. Bij deze

wij kennen inderdaad het concept eindwerk (bij ons afstuderen moet er over het algemeen een scriptie geschreven worden)

voor de hoeveelheid informatie die er nu in staat is de website erg breed.
Verder is de ruimte tussen de teksten wat te groot vind ik persoonlijk.
Het logo is vrij simpel wat niet erg is, alleen zou ik ervoor kiezen om het venster wat erin staat in bijvoorbeeld perspectief te plaatsen en wat meer in het midden. (geeft net een extra twist)
De magenta kleur in het logo steekt nogal af tegen de witte achtegrond.
Magenta is een mooie kleur als je deze combineert met bijvoorbeeld donkergrijs, maar met wit zou ik het niet snel combineren.
Verder gebruik je voor het menu engels ‘frontpage, about’ en is de rest van je pagina in het nederlands.
(persoonlijk zou ik OF nederlands OF engels kiezen)
Door de witte achtergrond beginnen de teksten na 2 min te dansen voor mijn ogen, omdat het contrast verschil enorm is.

succes!

en is dat de KHM?

:smiley:

edit: site gezien
niet de khm dus
dacht dat even
sorry

De tekst bovenaan is aangepast, waarvoor dank! Over de layout dan. Kijk, ik wil niet betwisten dat je niet gelijk hebt over 'te wit', maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpassen zonder de hele layout (van het thema dan) te slopen.

EDIT: Ik heb nu even met de kleurtjes gespeeld en om eerlijk vind ik het resultaat nog steeds belabberd.

Goed, ik heb besloten om een compleet ander theme te gebruiken (en dat dan aan te passen, uiteraard). Ik post hier over een maandje wel een update.

Mag ik je erop wijzen dat naast je site(naast "[color=red:bd9ea6b0fa]Site onder constructie[/color:bd9ea6b0fa]"), daarnaast dus staat Categorie en Categorie 2, alleen zichtbaar als ik het venster heel breed trek, ik neem aan dat dit hier niet hoort.

Tijl,

Dat was een probeersel. Nu staat de eerste (eigenlijke) versie terug online.