eMac herstellen tot het moment dat ik hem kocht

Hallo luitjes, Hoe kan ik m'n eMac helemaal opnieuw installeren? Dus dat ik hem zo ver krijg dat hij net zoals hij voor het eerst opstarte vraagt om de mac os x cd's om hem te installeren. Ik heb namelijk wat problemen met print center, en ik heb een heleboel troep op m'n computer. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Thx :slight_smile:

Een schone install van Mac OS X gewoon. En als je ook alle niet apple programma's weg wilt, gooi je die gewoon weg. Simpel. :)

Als je een nieuwe apple koopt zit er een heel klein beetje systeem software op de harde schijf die inderdaad om de install cd's vraagt. Zodra er systeem software wordt geinstalleerd wordt dat gewist. Zover ik weet kan je die niet er opnieuw opgooien met de bijgeleverde cd's. Je kan proberen ergens een image te downloaden waar dit opstaat (waarschijnlijk illegaal..). Een andere manier is door een nieuwe eMac (of andere mac) op te starten met een Boot cdtje. En dan even een image maken van de hardeschijf. Ik heb misschien nog ergens zo'n image van een iMac met os9. Als je die wilt hoor ik het wel.

Alternatief is nog "Print center repair" (shareware via Versiontracker) en de rommel manueel wegmikken