email headers scannen

Weet iemand zo'n site waar je een full email header in kan knippen & plakken en dat ze dan vanzelf uitvissen wat het IP adres van de afzender is?

Ik doe het nu handmatig maar dat is wat traagjes.

hoe/waar doe je dat nu dan? ik ken dit fenomeen niet.

Nou dan doe ik "show full headers" en dan kijk ik bij de "Received:" headers en pak ik de onderste in de rij en dan kijk ik of daar een bestaand ip adres in staat, en die knip en plak ik dan en stuur ik door met een klacht naar de provider, als die in Nederland zit, en als het mailtje een virus of een SPAM is.

daar bestaat een scriptje voor die de betreffende mail naar spamvrij.nl stuurt, da's 2 klikken.

Maar los daarvan, hoe stel je vast dat het een nederlands ip-nr. is?

Ja maar als het een virus is, heeft spamvrij.nl er niets aan denk ik.

Ik pak het ip adres en tik het in:

http://cello.cs.uiuc.edu/cgi-bin/slamm/ip2name

En dan komt er meestal wel iets uit dat op .nl eindigt.

'k heb er 's een paar geprobeerd maar krijg als melding; Unable to convert (en dan het ip-nr)

Er bestaat idd een site waar je de e-mail headers kan laten ontleden. Maar de naam ben ik helaas vergeten, het was iets met "iron" of zoiets ?? [bewerk] nee, dat was ironport maar dat is toch iets anders[/bewerk]

Ikzelf heb een “free spam reporting acount” bij spamcop.net

Als je daar de volledige e-mail headers in het “submit” venster plakt, en op “process spam” klikt wordt de header info voor je ontleed en krijg je een keurig overzicht van de weg die de meel gevolgd heeft en wat echt is of gefaked.

je moet je wel ff aanmelden voor je het kan gebruiken

zie www.spamcop.net

Ah mooi, dat zocht ik!

Ik ga me meteen aanmelden. Ik heb namelijk al 4 mensen laten afsluiten (door te klagen bij de provider) door handmatig de spam/virus mails te ontleden whoehahahahaha!

Dus jongens en meisjes: pas op als je mij een mail stuurt, it’d better be virus and SPAM free! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: