Engelse XPress 5 op Nederlandse Classic

Iemand ideeën over hoe een Engelse QuarkXPress 5 op een Nederlandse Classic draaiende te krijgen? Ik krijg nu de melding 'deze versie kan niet op deze taal systeem draaien (o.i.d.)' Ik stelde er [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=51265&highlight=/]hier[/url] eerder een vraag over, maar nu maar iets uitgebreider... Vroeger (met OS9) had je dan het regelpaneel 'Internationaal' (kon je van het BBS van QBUS downloaden) dat het aan de praat kreeg, maar daar kan ik op het net niets meer over vinden.

Even een ideetje om uit te proberen: zet je OSX-systeemtaal (classic onder OSX?) even engelstalig; misschien lukt het dan wel. [url=http://www.quark.com/service/forums/viewtopic.php?t=8894&highlight=install+english]zie ook hier.[/url] Misschien heb ik nog wel het regelpaneel "Internationaal" op een oude stoffige Quadra staan... Zal morgen eens kijken wanneer ik tijd heb.

Juist. Dat op Engels zetten doe je dan dus in het regelpaneel Internationaal, en die zit niet standaard bij OS9. Als je je Quadra aankrijgt, graag! :inlove:

Quadra: Heb hem zojuist van zolder gehaald. Even terug in de tijd met systeem 7.5.3 er nog op; maar "internation(a)al" staat er niet op helaas. Ik hoop dat iemand anders je kan helpen.

[b:004972da89]Wie heeft dit regelpaneel (of extensie?) nog op een oude mac staan?[/b:004972da89]

Groeten, Leander

Gevonden!!! Op een antieke Mirror-drive (Magneto Optical Disk, een voorloper van de inmiddels ook al weer verouderde cd-rom).

Ik heb je een berichtje gestuurd.

Bedankt.

Helaas werkt 't niet. Hij wil wel meeladen met Classic, maar laat zich niet configureren.